לין: "חלק מהתעשיינים בישראל חיים בעולם הזוי"

לדבריו, התעשיינים סבורים שהמשק הישראלי מתחיל ונגמר בתעשיה: "עם כל האהדה לתעשייה הישראלית ועם כל הרצון לראות בפיתוחה ובשגשוגה, המסה העיקרית של מקומות העבודה החדשים תיווצר במגזר המסחר והשירותים"
דותן לוי |

"חלק מהתעשיינים בישראל, למרבה הצער חיים בעולם הזוי. על פי טווח ראייתם המגזר העסקי כולו מתחיל בתעשייה ונגמר בתעשייה. לדעתם, כל מקומות העבודה שנוצרים במשק נוצרים רק במתחם מגזר התעשייה. גישה זו, לדאבון הלב, גם מחלחלת לעיתים אל משרדי הממשלה המחויבים בראייה כללית ומקיפה יותר של המשק", כך אמר אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר, במפגש עם כשמונים ראשי חטיבות ענפיות שהתקיים אתמול לרגל השנה החדשה.

לדבריו, "אם תעשיינים אלה היו מעיינים בנתוני התעסוקה בשלוש שנות הצמיחה האחרונות 2004, 2005, 2006 הם היו מגלים מציאות השונה לחלוטין מתפיסת עולמם. בשנים אלה נוצרו בישראל 243 אלף מקומות עבודה חדשים ושיעור האבטלה ירד מרמה של 10.9% לרמה של 7.7%".

לין הוסיף, כי על אף שבשנים אלה הייצוא התעשייתי רשם גידול מרשים ביותר, תרומת התעשייה ביצירת מקומות עבודה חדשים הסתכמה ב-25 אלף מקומות עבודה בלבד. המגזר הציבורי תרם 46 אלף מקומות עבודה חדשים ומגזר המסחר והשירותים תרם לא פחות מ 146 אלף מקומות עבודה חדשים.

לטענתו, "בישראל של היום ובהוויה של משרדי הממשלה נוצר מצב כי מי שמתאונן ודורש הטבות מן הממשלה קיים וחי. לעומת זאת מי שאינו פונה בתביעות לממשלה קיומו מוטל בספק".

עוד לדבריו, "עם כל האהדה לתעשייה הישראלית ועם כל הרצון לראות בפיתוחה ובשגשוגה, יש להבין את כיווני ההתפתחות של המשק הישראלי בכלכלה הגלובלית של היום. המסה העיקרית של מקומות העבודה החדשים אינה יכולה להיווצר בסקטור התעשייתי וגם לא בייצוא התעשייתי, אלא במגזר המסחר והשירותים".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה