הדולר פתח בעליה של 0.29% אל מול השקל
הדולר פתח את יום המסחר בהתחזקות של 0.29% אל מול השקל ונסחר ברמה של 4.1368, האירו לעומתו רושם ירידה של 0.25% ונסחר ברמה של 5.6232 שקל.
מחדר המסחר של פינוטק נמסר כי אתמול רשם השקל התחזקות של 0.7% אל מול הדולר כשהיציג נסגר בשיא של 12 שבועות ברמה של 4.1250. העלאת הריבית ברבע אחוז והביצועים הכלכליים המעודדים שמשדרים יציבות למשקיעים הזרים מכשירים את הקרקע להתחזקות נוספת של השקל.
אך מנגד בגזרה העולמית שוררת אי וודאות על רקע המשבר בשוק האשראי בארה"ב המאיים לגלוש לענפי כלכלה נוספים וכן להביא להאטה בקצב הצמיחה העולמי, בורסות העולם רושמות ירידות שהחלו בארה"ב וגלשו מהר מאוד גם לאסיה. תנאים אלה מביאים משקיעים רבים לנקוט בזהירות יתרה ולמשוך את כספם ממשקים מתעוררים ובינהם גם ישראל, מהלכים אלה עשויים להחליש את השקל.
לסיכום אומרים בפינוטק כי ההשפעות המנוגדות על המטבע הישראלי עשויות להביא את הצמד דולר/שקל להסחר ביציבות בימים הקרובים בטווח שבין 4.1165 לבין 4.1600 , רק פריצתו של הטוו תוכל לאותת על כיוון מגמתי.
הבנק המרכזי בארה"ב הודיע כי לא יהסס לנקוט באמצעים נוספים ויעשה ככל שנדרש על מנת לאפשר למערכת הפיננסית לתפקד כהלכה. הודעה זו לא הרגיעה את המשקיעים ומדדי המניות בארה"ב נכנסו לירידה תלולה, גל המימושים הביא את המשקיעים להזרים את כספם לכיוונם של הדולר והיין המשמשים כחוף מבטחים בשעות משבר. כעת נסחר הדולר סביב הרמות של 1.36 אל מול האירו סביב הרמות של 114.45 אל מול היין וסביב הרמות של 2.0025 אל מול הסטרלינג.
המשבר בשוק האשראי הביא את הבנק המרכזי בארה"ב(FED) לפעול במס' מישורים, תחילה הזרמת כספים למערכת הבנקאית בכדי לאפשר נזילנות פיננסית ובהמשך אף הורדת ריבית הנכיון- זוהי הריבית שהבנקים משלמים לבנק המרכזי זאת כדי לספק לבנקים "אוויר לנשימה". הודעתו של ה- FED כי ימשיך לנקוט במהלכים נוספים מתפרשת ע"י מרבית הכלכלנים כפאניקה וקיים חשש מסויים כי אין בכוחו של ה-FED למנוע משבר זה ע"י התערבות מוניטרית. כתוצאה מכך מימשו משקיעים רבים נכסים שונים בבורסה האמריקאית וגררו אותה לירידות.
המטבע היפני רשם אתמול מהלך מרשים של התחזקות כנגד 16 המטבעות העיקריים, "המשקיעים בורחים מהמטבעות עם התשואות הגבוהות וחוזרים להחזיק ביין", כך נמסר ע"י אנליסט מטבעות בכיר מסיטי גרופ. "הצפייה בשווקים היא למהלכי התחזקות נוספים של היין והפרנק השווצרי אל מול ירידות של הניו זילנדי, הסטרלינג והדולר האוסטרלי.
היומן הכלכלי היומי אמנם דליל באירועים אך צפויה להימשך ה"עצבנות" בשווקים, יש לעקוב מקרוב את מדדי המניות בעולם במיוחד בשעה 16:30 (שעון ישראל) בה נפתח המסחר בארה"ב. כידוע המשך הירידות בבורסות העולם עשויות להביא למהלכי התחזקות נוספים של הדולר האמריקאי והיין היפני.
זהב: המתכת הזהובה מאבדת מכוחה כתוצאה מהשפעה כפולה; התחזקותו של הדולר במונחים ריאלים מביא לתמחור נמוך יותר במחירו של הזהב והסיבה השניה היא מימושים של שחקני הסחורות בכדי לאפשר נזילות גבוהה כל עוד נמשך המשבר בשוק האשראי בארה"ב. "אנו מעריכים כי הזהב צפוי להיוותר תחת לחץ של מוכרים בימים הקרובים", כך נמסר ע"י דארן האטקוט טריידר מחברת השקעות גדולה שבאוסטרליה. כעת נסחר חוזה עתידי על הזהב סביב הרמות של 666.5 דולר לאונקיה.
נפט: מחירי הנפט רושמים ירידות לקראת פרסום המלאי השבועי היום מארה"ב בשעה 17:30 (שעון ישראל). הצפי הוא לירידה של 800 אלף חביות זאת לאחר שבשבוע שעבר דווקא נרשמה עליה במלאים של 1.9 מליון חביות. כל נתון חיובי עשוי לדחוף את מחירו של הנפט לירידות נוספות.
הירידות בוול סטריט מביאה לספקולציות כי כלכלת ארה"ב לקראת האטה בצמיחה והביקוש לנפט עשוי לדעוך בחודשים הקרובים, תסריט זה מרגיע את הסוחרים ומחירו של הנפט יורד כמובן שרמזים נוספים לקיומה של השערה זו עשויה לשלוח את מחירו של הנפט אל מתחת ל-70 דולר. כעת נסחר חוזה עתידי על הנפט סביב רמות של 71.50 דולר לחבית.