רמקו: להתמקד באג"ח לא מדורגות עם מח"מ בינוני

בבית ההשקעות פירסמו סקירה חודשית על שוק האג"ח הקונצרניות. כמה אג"ח בעלות תשואה הגבוהה מ-10%? מה קורה עם האג"ל של חברת חשמל? ואיזו אג"ח עלתה בנוב' ב-5.4%?
ליאור גוטליב |

"אנו מעדיפים להתמקד בקבוצת איגרות החוב הלא מדורגות עם מח"מ בינוני (2-5 שנים), היות שפער התשואות ביחס לאג"ח מדורגות ולאג"ח מדינה הוא הגבוה ביותר בקבוצה זאת והוא עדיין מפצה על הסיכון.", כך נמסר היום (ב') ממחלקת המחקר של בית ההשקעות בסקירתם החודשית על שוק האג"ח הקונצרני.

בנוסף לכך, קבוצה זאת היא הגדולה ביותר בין כל הקבוצות במחקר ורמת השונות בתשואות וברמות הסיכון של איגרות החוב בקבוצה גבוהה. עובדה זאת מאפשרת לנו לבחור מתוך מגוון איגרות החוב, על פי הדירוג הפנימי המתבצע במחלקת המחקר של רמקו, את אלו הנסחרות בתשואות הגבוהה ביותר ביחס לסיכון. ממוצע התשואות באוכלוסייה המחקר ירד בשיעור של 0.28% לרמה של 5.38% לעומת 5.66% בסוף חודש אוקטובר ו-5.99% בסוף חודש ספטמבר.

נציין, אוכלוסיית המחקר כוללת את כל איגרות החוב הקונצרניות הצמודות למדד שאינן ניתנות להמרה. מאוכלוסייה זאת נוטרלו איגרות חוב בעלות מח"מ הנמוך משנה וכן איגרת החוב של סולבר. האוכלוסייה מונה 202 אגרות חוב, לעומת 201 בסוף חודש ספטמבר.

באיגרות החוב המדורגות נרשמה ירידת תשואות בשיעור של 0.18%-0.33%. ירידה הדומה בהיקפה לזאת שנרשמה בתשואות איגרות החוב של מדינת ישראל שירדו בתקופה ב-0.26% בממוצע. באיגרות החוב הלא מדורגות נרשמה הירידה החדה ביותר בתשואות בשיעור ממוצע של 0.35%.

ברמקו ציינו, כי בעקבות הפחתת ריבית במשק, חלה בחודש נובמבר ירידת תשואות בכל איגרות החוב לסוגיהן, כשאגרות החוב הלא מדורגות נהנו מירידה חדה יותר בתשואות ומרווחי הון גדולים יותר, כתוצאה מכך חל קיטון בפער התשואות בין אגרות החוב הלא מדורגות לממשלתיות. איגרות חוב מדורגות עקום התשואות של איגרות החוב המדורגות נותר שטוח, כפי שהיה בסוף חודש אוקטובר. לעומת זאת, עקום התשואות של איגרות החוב שהנפיקה מדינת ישראל שהיה עקום תשואות הפוך (יורד משמאל לימין) השתטח בחלקו הארוך כך שהתשואות לאורך העקום דומות. השילוב הנ"ל מביא לידי כך שפער התשואות בין איגרות החוב המדורגות לבין אלו של מדינת ישראל הצטמצם לעומת החודש שעבר.

איגרות חוב לא מדורגות באיגרות החוב הלא מדורגות, עקום התשואות מאופיין בשונות גבוהה בין המח"מים השונים. בעוד שבקבוצת המח"מ הקצרה (1-2 שנים) הפער ביחס לקבוצת איגרות החוב המדורגות A עומד בממוצע על 0.16%, בקבוצת המח"מ הבינונית (2-5 שנים) הפער בין הקבוצות עומד על 1.8%, לעומת 1.54% בסוף חודש ספטמבר.

אירועים מיוחדים שהתרחשו לאחרונה:

הורדת דירוג לאגרות החוב של חברת החשמל ב- 22/11/06 הורידה מעלות את דירוג האשראי של חברת החשמל מ- AAA ל-AA+/Negative. הסיבות המרכזיות להורדת הדירוג הן אי בהירות בנוגע למתווה השינוי המבני הצפוי בחברה, שצפוי להשליך על מעמדן העסקי של חלק מהפעילויות וכן לאור ההרעה שחלה בתקופה האחרונה בתוצאותיה הכספיות של החברה.

כפועל יוצא מגריעת אגרות החוב של חברת החשמל מקבוצת ה- AAA, ירד ממוצע התשואות בקבוצה, היות שהתשואות על האג"ח של חברת החשמל עלו לפני הורדת הדירוג.

מועדון אגרות החוב עם תשואה הגבוהה מ-10% כחלק מתהליך ירידת התשואות באגרות החוב הקונצרניות בכלל והלא מדורגות בפרט, ירד מספר אגרות החוב בעלות תשואה הגבוהה מ-10% לאחת בלבד.

החברה היחידה במועדון היא אגרת החוב של מועדון 365 הנסחרת בתשואה של 11.41%. מספר אגרות החוב שנסחרו בתשואה הגבוהה מ-10% עמד על 4 ו-5 בסוף חודש אוקטובר וספטמבר בהתאמה. במחלקת המחקר של רמקו מעריכים, כי הירידה בתשואות אגרות החוב בקבוצה זאת נובעת מירידה ברמת הסלקטיביות של המשקיעים, יותר מאשר משיפור אמיתי בחוסנן הפיננסי של הפירמות.

אפיק הירדן אג"ח 2 בתאריך 26/10/06 הודיעה חברת מעלות על מתן דירוג סופי של (-AA) לאגרות חוב (סדרה א'). חשוב לציין שהדרוג מתייחס לסדרה זאת בלבד, היות שכספי ההנפקה הועברו לחברה ייחודית ("SPC"). למרות זאת, ניתן לראות שההודעה אודות דירוג סדרה א' השפיעה גם על אגרות החוב שאינן מדורגות (אג"ח 2) שתשואתן ירדה מ-7.32% ל-6.56% ומחירן עלה ב-3.1%.

פאנאגניה אג"ח 1 בחודש נובמבר פרסמה פאנאגניה מספר הודעות חיוביות שתרמו לעליה של 5.4% בשער אגרת החוב של החברה ולירידה של 1.25% בתשואה לפדיון מ-9.45% ל-8.20%. באמצע החודש פורסמה הידיעה אודות גכייה במכרז לרכישת קרקע באיזור השרון לפארק טכנולוגי, שהיקף המכירות בו צפוי להסתכם בכ-300 מיליון דולר.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה