בנק ערבי-ישראלי: רווח של 48.5 מ' ש' ב-9 החודשים
דירקטוריון בנק ערבי ישראלי, מקבוצת לאומי, אישר היום (ב') את הדו"חות הכספיים לתשעה החודשים הראשונים של 2006.
מהדו"חות עולה כי הרווח הנקי של הבנק הסתכם בתשעה החודשים הראשונים של 2006 ב-48.5 מיליון שקל, לעומת רווח נקי של 56.4 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד, קיטון של כ-14%. הקיטון ברווח נובע מהוצאות השכר המיוחדות הנובעות ברובן מהפרטת לאומי. לעובדי בנק ערבי ישראלי, הוענקו אופציות וזכאות לרכישת מניות וכן הלוואות למימון רכישת מניות אלו, עקב הפרטת החברה האם לאומי.
שווי ההטבות הגלומות באופציות, המניות וההלוואות, נרשמו כהוצאות שכר. בנטרול ההוצאות המיוחדות בגין הפרטת לאומי, היה מסתכם הרווח הנקי של בנק ערבי-ישראלי בתקופה הנסקרת ב-57.4 מיליון שקל, גידול של 1.8% לעומת התקופה המקבילה אשתקד.
הרווח הנקי של הבנק מפעולות רגילות הסתכם בתשעה החודשים הראשונים של שנת 2006 ב-48 מיליון שקל, בהשוואה ל-55 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד, קיטון של 12.7%. בנטרול העלויות המיוחדות בגין ההפרטה, היה מסתכם הרווח הנקי מפעולות רגילות ב-56.9 מיליון שקל, גידול של 3.5% לעומת התקופה המקבילה אשתקד.
התשואה נטו על ההון העצמי, הגיעה ל-20.6% בחישוב שנתי, לעומת ל-25% בתקופה המקבילה אשתקד. תשואת הרווח הנקי מפעולות רגילות על ההון העצמי הגיעה ל-20.4% בחישוב שנתי בהשוואה ל-24.4% בתקופה המקבילה אשתקד.
בנק ערבי ישראלי מתמקד במתן שירות לאוכלוסייה הערבית בישראל. לבנק 24 סניפים המהווים חלק נכבד מהמערך הבנקאי בישובים הערביים ובערים בצפון הארץ ובמשולש הצפוני. במהלך הרבעון השלישי של 2006, בחודשים יולי ואוגוסט הושפעו הבנק, עובדיו ולקוחותיו מהמלחמה בצפון.
מרבית סניפי הבנק מצויים באזורים המופגזים, אך הבנק המשיך במתן שירותים בנקאיים ללקוחותיו, כולל תוך התחשבות במצב המיוחד אליו נקלעו הלקוחות. בנוסף, פעל הבנק בסיוע ותרומה לאוכלוסייה ששהתה במקלטים וכן במתן הלוואות מאמצעיו והלוואות מיוחדות בערבות המדינה, שמטרתן מתן מענה לצרכים הפיננסים שנבעו ממצב זה. הבנק רואה חשיבות רבה בהידוק הקשר עם הקהילה, בעיקר עם האוכלוסייה הערבית, ותורם מדי שנה למוסדות ולעמותות המסייעים לקהילה, תוך התמקדות בחברה הערבית בצפון הארץ ובמשולש.
סך התרומות והחסויות של הבנק לפעילויות בקהילה יסתכמו במהלך 2006 בכמיליון שקל, כשמרבית הסכום מיועד לטיפוח המצוינות ועידוד היזמות בדור המחר של החברה הערבית.