מערכת הביטחון הוציאה 4.5 מיליארד שקל על גדר ההפרדה
חרף הביקורת הציבורית על קצב בניית גדר ההפרדה במערכת הביטחון סיימו בימים אלו 402 ק"מ של גדר ביטחון מתוך 790 ק"מ ותוך מספר חודשים תשלים את חלק הגדר העיקרי שזכה לכינוי "הגדר המערבית" - החלק הארי שימנע את זליגת הפיגועים למרכז הארץ.
83 ק"מ נוספים יסתיימו בין חודש דצמבר 2006 לבין חודש יוני 2007. גורמים במערכת הביטחון מעריכים כי עד אמצע 2007 תושלם בניית 500 ק"מ של גדר והאיום המרכזי של הטרור יבלם.
כמו כן, בצפון קיימים ארבע חורים עיקריים, ביניהם 4 ק"מ באזור חשמונאים ו-12 ק"מ באזור בית איכסה (על פי החלטת ממשלה הוצא הכפר מהשטח הישראלי ויכלל בשטח הפלסטיני א.ב). אלו הן שתי הבעיות העיקריות מטירת צבא ועד ירושלים. באותן נקודות מציב הצבא כוח גדול ואמצעים טכנולוגיים כדי למנוע חדירות מחבלים ופעילות פח"ע.
באזור ירושלים קיימים ארבעה "חורים" בגדר: 15 ק"מ באזור ביר נבלה, 3 ק"מ בחלקו הדרומי של מחנה הפליטים שועפט, 150 מ' באזור המנזרים ו- 1.3 ק"מ מהכפר שייח' סעד.
ההערכות במערכת הביטחון הן כי עד אמצע חודש דצמבר יקבל הנשיא הפורש אהרון ברק החלטות במרבית הסוגיות שהוזכרו לעיל מאחר וב-15 לחודש יהיה זה היום האחרון לאפשרותו לכתוב פסקי דין.
גורמי ביטחון מעריכים כי עד מחצית 2007 ירושלים תהיה מוגנת על ידי גדר מושלמת ללא "חורים". 70 הק"מ של גדר שאמורים להבנות באזור גוש עציון עומדים בלב המחלוקת ומתוכם רק 15 ק"מ נמצאים בבנייה ושאר הקטעים נמצאים בהתדיינות בבג"צ.
הממשלה תקצבה את פרויקט הגדר ב- 7.9 מיליארד שקלים ועד כה 4.5 מיליארד שקלים מומשו. בחודש האחרון יצאו מכרזים לספקים בהיקף של 1.3 מיליארד שקלים.
במסגרת פרויקט הענק מנוהלים 36 תוכניות שייעודם מרקם חיים עבור הפלסטינים הכוללים צירי גישה, מעברים תת-קרקעיים כדי להקל על תנועה מכפר לכפר. עד כה 9 מהם הסתיימו, שבעה נמצאים בנייה מתקדמת ורובם יסתיימו עד אמצע 2007.