מזרחי-טפחות: "ייתכן פיחות בשקל מול הדולר בגלל עליית הדולר בעולם"
אחרי שהדולר נשחק ב-5.3% מתחילת השנה, מעריך היום רונן מנחם, מנהל מחלקת השקעות ואסטרטגיה בבנק מזרחי טפחות כי יתכן פיחות (היחלשות) בשער השקל כנגד הדולר. הסיבה לכך - עליית הדולר בעולם ונקודת המוצא הגבוהה של השקל.
התחזקות הדולר בעולם מגיעה על רקע
היחלשות הדולר מול השקל - פגיעה קשה ביצואנים הישראלים
השחיקה בשער הדולר ביחס לשקל פוגעת ביצואנים המקומיים. ההכנסות שלהם יורדות בעוד שההוצאות נשארות באותה רמה ואף עולות. משרד האוצר ובנק ישראל מנסים להילחם בשקל החזק ללא הצלחה והם ביצעו מתחילת השנה מספר עסקאות לרכישת דולרים בשוק, אך ללא הואיל.
הסקירה הכלכלית של רונן מנחם מבנק מזרחי טפחות, מתייחסת ל
- השקל מתייצב, הדולר יורד ב-1.3%; האירו נסחר סביב 4.14 שקל
- האם ענף הנפט והגז, הלהיט של הבורסה בשנה שעברה, יעשה חיל גם השנה?
חשש שמדיניות רכישות האג"ח על ידי ה-Fed תיפסק או תתמתן
מנחם: "על מנת להצביע על התאוששות בת קיימא נחוצה תוספת משרות בת 250,000 לפחות מדי חודש, ואילו מתחילת השנה עומדת התוספת הממוצעת על 186,000 בלבד, אך נתוני החודשים אוגוסט וספטמבר תוקנו כלפי מעלה וחשוב מכך - שני המספרים היו גבוהים בהרבה מההערכות המוקדמות והשכיחו את הרושם העגום שהותירו נתוני חודש ספטמבר; רושם, שהצטרף להשלכות השליליות של ה-Shutdown והוויכוח על תקרת החוב על הפעילות הכלכלית ברבע האחרון של השנה".
המשקיעים עוקבים בדריכות אחרי נתוני המאקרו בארה"ב. נתונים חיוביים מצביעים על צמיחה של הכלכלה הגדולה בעולם ויכולים להזרים דלק נוסף לשוקי ההון. מנגד - החשש הוא שמדיניות הרכישות של אג"ח על ידי ה-Fed, עלולה להיפסק או להתמתן.
"עלייה בתשואות בארה"ב תביא לעלייה בתשואות האג"ח הממשלתיות בישראל"
מנחם: "אם תפחתנה רכישות האג"ח מוקדם יותר, יקטן היצע הדולרים מחד, בעוד הביקוש לדולרים יגדל, בין היתר מצד משקיעים, שיעבירו הון מהשווקים המתעוררים לארה"ב, תוך הערכה כי תשואות הפדיון שם תהיינה גבוהות יותר. כך קרה בקיץ, לפני ההערכות שהיו אז כי ה-Tapering יושק כבר בספטמבר. נתוני התמ"ג הטובים עשויים, בנוסף, להגדיל את תנועות ההון הישירות (השקעות ריאליות) שתנותבנה לארה"ב".
- מנכ"ל אקטריאון: "טעינה מהירה בינתיים לא מעניינת את יונדאי"
- בעלי המניות בארית מימשו מניות בעסקאות ענק; האם זה חוסר אמון במחיר?
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
לגבי השוק המקומי מסבירים במזרחי טפחות כי "אם תימשך העלייה בתשואות הפדיון מעבר לים, תיתכן עלייה בתשואות הפדיון על האג"ח הממשלתיות הישראליות גם כן, אך התמסורת תהייה חלקית, היות והריבית כאן נמוכה (1%), העקום המקומי תלול מאוד והשיפור הניכר בגירעון התקציבי פועל לטובתן".
- 1.אפי 10/11/2013 08:12הגב לתגובה זוהבנקקים מבינים 0 בכלכלה .....הם מגובים ע,י בנקקת ישראל בגניבת עמלות מאזרחים חסרי הגנה.....מכאן יש להם את הרווחים......בקיצור גניבה בראשיון לא יותר מכך.......לא קלכלה ולא נעלים.....