
מטא משיקה אפליקציית בינה מלאכותית עצמאית
ענקית הרשתות החברתיות מזנקת לזירת ה-AI העצמאית עם אפליקציה חדשה המבוססת על מודל Llama 4, מתוך שאיפה להגיע למיליארד משתמשים ב-2025
חברת מטא Meta Platforms 0.85% הודיעה על השקת אפליקציה עצמאית לבינה מלאכותית, צעד משמעותי המרחיב את אסטרטגיית ה-AI של החברה מעבר לפונקציונליות המשולבת כבר באפליקציות הרשתות החברתיות שלה. ההכרזה מגיעה בעיתוי אסטרטגי,
יום לפני פרסום תוצאות הרבעון הראשון של 2025.
"אנו משיקים את הגרסה הראשונה של אפליקציית Meta AI: העוזר שלומד את ההעדפות שלכם, זוכר הקשרים ומותאם אישית עבורכם", ציינה החברה בפוסט בבלוג הרשמי. על פי דובר החברה, האפליקציה העצמאית תהיה זמינה למשתמשי אנדרואיד ו-iOS, מה שיאפשר נגישות רחבה לקהל המשתמשים הגלובלי.
עם מהלך זה, מטא מחזקת את מעמדה בתחרות הגוברת בתחום הבינה המלאכותית לצרכנים, שדה קרב שכולל שחקנים מובילים כמו OpenAI (יוצרת ChatGPT), אנתרופיק, xAI של אילון מאסק, וכמובן גוגל. בשוק שהופך לצפוף יותר, מטא מנסה לבדל את עצמה באמצעות היתרון המשמעותי שלה - גישה למאות מיליוני משתמשים דרך אפליקציות הרשתות החברתיות שלה.
לפי החברה, האפליקציה החדשה מבוססת על מודל ה-Llama 4, מודל הבינה המלאכותית המתקדם של מטא. תכונה בולטת באפליקציה היא פיד "Discover" (גלה), שבו משתמשים יוכלו לשתף כיצד הם משתמשים בבינה המלאכותית עם משתמשים אחרים, מה שמוסיף ממד חברתי לחוויה. בנוסף, האפליקציה כוללת יכולת שיחה קולית, המאפשרת למשתמשים להשתמש בבינה המלאכותית תוך כדי נסיעה או ביצוע מספר משימות במקביל.
זהו המשך ישיר של מהלך שהחל בספטמבר 2023, כאשר מטא שילבה פונקציונליות בינה מלאכותית בכל האפליקציות שלה, כולל וואטסאפ, מסנג'ר ואינסטגרם, תחת השם המותגי Meta AI. עם זאת, האפליקציה העצמאית מייצגת הרחבה משמעותית של האסטרטגיה, ומאפשרת חוויית משתמש מלאה המתמקדת אך ורק בבינה מלאכותית.
מארק צוקרברג, מנכ"ל החברה, אמר בינואר כי הוא מצפה כי Meta AI תהיה בשימוש של יותר ממיליארד אנשים במהלך 2025. באותו חודש, החברה חשפה כי ל-Meta AI היו כבר יותר מ-700 מיליון משתמשים פעילים חודשית, נתון המעיד על קצב אימוץ מרשים. השאיפה למיליארד משתמשים משקפת את האמביציה של צוקרברג להפוך את הבינה המלאכותית לנדבך מרכזי באסטרטגיה העסקית של מטא.
מומחי תעשייה מעריכים כי המהלך של מטא מבטא את המרוץ המתגבר בין ענקיות הטכנולוגיה לשלב בינה מלאכותית בכל היבט של המוצרים הדיגיטליים שלהן. בעוד שחברות כמו OpenAI התמקדו בפיתוח מודלים מתקדמים, מטא מנצלת את היתרון המובנה שלה - נגישות למיליארדי משתמשים דרך הרשתות החברתיות - כדי להפיץ את פתרונות ה-AI שלה במהירות.
- "פריצת דרך נוספת מסין" - עליבאבא משיקה את המודל Qwen3
- החברה שמצהירה - "הפתרונות שלנו יחליפו את כל העובדים"
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
האפליקציה העצמאית עשויה לשמש גם כמעבדת ניסוי עבור מטא, המאפשרת לחברה להטמיע ולבחון תכונות AI חדשות לפני שילובן במוצרים הרחבים יותר. ככל שהמירוץ לעליונות בתחום ה-AI ממשיך להתחמם, צפוי כי נראה יותר השקות ושדרוגים בקצב מואץ מכל השחקנים המרכזיים בתעשייה.