גוש האירו יהיה המפסיד הגדול ביותר ממלחמת הסחר בין ארה"ב לסין
גוש האירו יהיה המפסיד הגדול ביותר ממלחמת הסחר בין ארה"ב לסין, כך על פי הסקירה אותו פרסם בנק אדמונד דה רוטשילד הבוקר (ד').
לדברי האנליסטים בבנק, "האופי המחזורי של התאוששות גוש האירו אינו מוטל בספק. המומנטום בסחר העולמי שנבע מהשינוי במדיניות הכלכלית של סין והתגברות ענף הבנייה, בשילוב עם שפל בשיעורי ההלוואות, הובילה להאצה חדה בתמ"ג. יתרה מכך, ארה"ב וסין הן מדינות שפועלות בצורה אגרסיבית כדי להשיג נתח שוק, והאיחוד האירופי לעולם לא היה כזה".
עוד מוסיפים האנליסטים כי לגוש האירו יש הכי הרבה מה להפסיד מכיוון שאין לו שום אסטרטגיה נגד ההתקפות הסיניות-אמריקניות, אלא בחתימה על הסכמי סחר חופשי. המדיניות הזו לא יכולה להגיב על הגידול בתחרותיות של חברות מארה"ב וסין, כאשר החברות אירופיות צפויות להגיב על ידי הפחתת שולי הרווח, ובכך לרסן את ההשקעות שלהם. מן העבר השני, הבנק המרכזי של אירופה ייצטרך לשמור על מדיניות של ריבית נמוכה שתתמוך בעליית מחירי הנדל"ן ותקל על גיוס הון.
האמינות של הבנק המרכזי של אירופה הובילה חלקית לדקורלציה בין הריבית האירופית לריבית בארה"ב. כתוצאה מכך, ייסוף הדולר לעומת האירו חד יותר מזה שנצפה בשנות ה-90. הפדרל ריזרב כבר לא יכול להגיב רק לחוסר איזון מקומי, לכן, אם הצמיחה בגוש האירו תמשיך להאט, הפד ימשיך להגביל את העלאות הריבית ובכך להפחית את הריבית המוטלת על חברות.
האנליסטים ברוטשילד סיכמו ואמרו כי "העלאת המכיסים בידי ארה"ב היא רק חלק מהצעדים אותה נוקטת המדינה כדי לשפר את מצבה הכלכלי ולהשיג נתח שוק עולמי גדול יותר. על פי חישובינו, הורדת המסים חסכה לחברות האמריקאיות כ-125 מיליארד דולר בין סוף 2017 לתחילת 2018, ויש לה חלק גדול בכך -59% מהחברות האמריקאיות דיווחו על גידול בהכנסות. במקום לתרגם את הגידול ברווחים לדיבידנדים, החברות האמריקאיות גלגלו את הכסף חזרה להשקעות, דבר שהקטין את עלויות הייצור בארה"ב והביא לצמיחה בכושר הייצור של החברות בטווח הבינוני".