ג'ורג' סורוס דורש מאירופה: עזבו את יוון התמקדו במשבר באוקראינה
האיחוד האירופי ניצב בצומת דרכים חשוב כאשר הצורה שבה תמצא היבשת חצי עשור מהיום, לכן אירופה חייבת לפעול
המשקיע האגדי ג'ורג' סורוס שפרסם מאמר דעה היום בפרויקט סינידקט, שיתף את דעותיו בנוגע לשתי בעיות הכלכליות הגיאו פוליטיות שמטרידות את האירופים; מלחמת האזרחים באוקראינה והמשבר הכלכלי ביוון.
לדבריו, " האיחוד האירופי ניצב בצומת דרכים חשוב כאשר הצורה שבה תמצא היבשת חצי עשור מעכשיו, יקבעו על בסיס קבלת ההחלטות בחודשים הקרובים. בחמש השנים האחרונות, גוש היורו התמודד בצורה מכובדת עם המשבר הכלכלי שפקד אותו, אך היום הוא מאוים על ידי סיכונים קיומיים ממשיים: יוון ואוקראינה. יכול בהחלט להיות שהאיומים הללו יהיו מה שיביא לפירוק האיחוד".
לגבי יוון טען סורוס כי " המשבר היווני הארוך הונהג לאורך כל קיומו בצורה משובשת על ידי המנהיגים. בעקבות המעורבות הרגשית, נראה שהתמוטטות המדינה היא האפשרות היחידה. מאידך, המצב באוקראינה הינה שונה. זהו אינו מצב של שחור או לבן, כאשר אוקראינה מגינה על עצמה היא בעצם מגינה על הערכים שמוליכים את האיחוד האירופי כולו והמטרה שלשמה הוקם".
"למרות הנתונים הללו, אירופה מתנהגת לאוקראינה באופן דומה לזה שהיא נוהגת ביוון. זוהי הגישה הלא נכונה. פוטין צובר כח באוקראינה ואירופה כל כך מוטרדת בבעיות היווניות, שהיא בקושי מעניקה תשומת לב לבעיות באוקראינה. פוטין מעדיף שאוקראינה תדרדר למשבר והתמוטטות כלכלית ופוליטית, כך יוכל לזכות בחלק מאוקראינה מבלי לכבוש אותה באופן צבאי."
סורוס הוסיף, "לאוקראינה אין מספיק כח לעמוד בכך לבדה. אם כי אירופה מטפטפת עזרה לאוקראינה, כפי שהיא נוהגת עם יוון. כתוצאה מכך אוקראינה בקושי שורדת, בעוד לפוטין יש את יתרון הפעולה הראשונית. הוא חופשי לבחור בין הסכם הפסקת אש שמשלב לחימה בתעצומות נמוכות".
אוקראינה עמדה בחודש פברואר בפני התמוטטות כלכלית ממשית, כאשר המטבע המקומי הריבניה צלל ב-50% אל מול סל המטבעות. בעקבות המצב, הבנק המרכזי באוקראינה החלק להזרים הון למערכת הפיננסית בכדי למנוע התמוטטות של הבנקים. בתוך כך הבנק המרכזי העלה את הריבית במדינה ל-30%, בכדי למנוע את המשך ירידת שווי המטבע.
- 1.משקיף 02/04/2015 00:00הגב לתגובה זובכאילו המערב לא צריך להתערב יתר על המידה