השבוע Bizportal ותפוז מציגים את הסקר השמיני שבוחן את מי הציבור הישראלי מעדיף לראות בראשות הממשלה השבוע ראש הממשלה בנימין נתניהו מקטין חזרה את הפער מול הצמד יצחק הרצוג וציפי לבני וזוכה ל-32% תמיכה מצד המשיבים, זאת לעומת 34% בשבוע שעבר.
מעמדם של ראשי מפלגת 'המחנה הציוני' (מפלגת העבודה) הרצוג ולבני עולה בחזרה השבוע הצמד זכה לתמיכתם של 24% מהמשיבים, לעומת 21% בשבוע שעבר. ראש מפלגת הבית היהודי נפתלי בנט מבצע את הצניחה הגדולה מ-12% ל-7%. משה כחלון, ראש מפלגת 'כולנו' זוכה ל-5% מקולות המשיבים, אביגדור ליברמן, ראש ישראל ביתנו ב-5%, יאיר לפיד, ראש יש עתיד יורד מ-8% ל-6% וזהבה גלאון, ראשת מרצ זוכה ב-1% בלבד.
המחקר נערך על ידי חברת TRI מחקרים אסטרטגיים בבעלות ד"ר אריה רותם, חברת הייעוץ TACK אסטרטגיות צמיחה ואורי אלמן. הנתונים נאספו באמצעות הפאנל האינטרנטי 'סקרנט'.
השאלה המתחלפת השבוע הייתה: "מה דעתך על תופעת שחקני החיזוק (גיוס סלבריטאים לרשימת המפלגה) שקורית בחלק מהמפלגות"? 32.5% - תופעה מאוד שלילית, 39.5% - תופעה שלילית, 20.2% - לא חיובית ולא שלילית, 3.6% - חיובית, 0.8 מאוד חיובית, 3.4% - לא יודעים. בסך הכול 72% מוצאים את תופעת שחקני החיזוק כשלילית ו-4.4% בלבד כחיובית.
ד"ר אריה רותם, מנהל מקצועי של TRI, אומר: "בסקר הנוכחי זוהה צמצום הפער בין נתניהו להרצוג-לבני וצניחה מהותית בהעדפת בנט לראשות הממשלה (ככל הנראה בהשפעת ניסיון שריונו ברשימת הבית היהודי). ייתכן שמה שהשפיע על כך הוא הפרשיות החדשות אודות אשת ראש הממשלה והבזבוזים הראוותניים של בית ראש הממשלה".
לגבי תוצאות השאלה המתחלפת, אומר רותם: "כשלושה רבעים מהנדגמים תופסים באופן שלילי עד שלילי מאוד מפלגות אשר משתמשות ב"שחקני חיזוק" בדמות סלבריטאים על מנת להעלות את קרנה של המפלגה. מעניןי לראות כי באופן יחסי מצביעי בנט וליברמן תופסים מעשה זה בחומרה רבה יותר מאשר מצביעי יתר המפלגות, נתון שיכול לרמוז על כך ששני ראשי מפלגות אלו לא בדקו את המשמעות של הצנחת אנשים מבחוץ לפני שעשו כך (או שהייתה אכזבה מסוימת מהאנשים שהם בחרו)".
הערות מתודולוגיות:
1. איסוף הנתונים נערך באמצעות שאלון אינטרנטי בקרב 501 נדגמים בגילאי 18+
2. טעות הדגימה המרבית למדגם זה היא +/- 4.5%
3. הנתונים נאספו בסוף השבוע השני של חודש דצמבר 2014
4. בסקר זה לא נדגמו ערבים כך שמדובר באוכלוסיה היהודית בלבד דוברת עברית
5. בגלל חשיבות הממד של הגדרה דתית והשפעתו על התשובות, יש בסקר זה הקפדה יתרה על חלוקה מייצגת של קבוצות הנדגמים לפי חלקם היחסי באוכלוסייה