מיטב דש: "סימני ההאטה במשק גוברים, ממליצים לממש רווחים ולקצר מח"מ"
גורמים רבים בשוק המקומי ובעולם הביאו לירידת תשואות האג"ח בשבועות האחרונים, והשאלה שמשקיעים רבים חייבים לשאול את עצמם כעת היא האם המגמה הזו צפויה להשתנות. אלכס זבז'ינסקי, הכלכלן הראשי של בית ההשקעות מיטב דש, מזהיר שמכלול הנתונים מצביע על הצורך לממש רווחים.
בסקירתו השבועית, זבז'ינסקי מציין כי למרות שהשנה האחרונה הסתיימה עם גרעון נמוך יחסית של 3.15% מהתמ"ג, זה "לא מבטיח שגם בשנת 2014 יושג יעד הגירעון של 3.0%", בין השאר בשל ירידה בגביית המיסים. "הירידה בהכנסות ממסים בחודש דצמבר מצטרפת לסימנים מוקדמים של האטה בפעילות המשק".
"עוד אינדיקאטור לחולשה המסתמנת במשק בכלל ובשוק העבודה בפרט הייתה ירידה במספר משרות פנויות (בתרשים הבא). בסך הכל, כמות המשרות הפנויות ירדה בחצי השנה האחרונה בכ-15%", מציין זבז'ינסקי.
לגבי המצב בשווקי חו"ל, במיטב דש מצביעים על שיפור ניכר בנתונים מגוש האירו, וכך שהנתונים הכלכלים בארה"ב ממשיכים אף הם להיות חיוביים. ברוב שוקי העולם המרכזיים לא מורגשים לחצים אינפלציוניים, אך דווקא בארה"ב יתכן שנראה בקרוב עליות מחירים. הסימן לכך הוא ספר הב', שפורסם בשבוע האחרון - "אם עד לפני מספר חודשים לא הזכיר הדו"ח הפופולרי קיום לחצי שכר, אז בדוח שהתפרסם בשבוע שעבר נאמר שב-8 מתוך 12 אזורים שמכוסים בדוח נרשמו עליות שכר", מציין זבז'ינסקי. "אנו מעריכים שסביבת האינפלציה, בעיקר בארה"ב, תתחיל לעלות בחודשים הקרובים".
- מה זאת קרן "אג"ח אסונות", מה התשואות שלה, והאם כדאי להשקיע?
- למרות המתיחות: הזרים ממשיכים לקנות אג"ח אמריקאיות
למה התשואות בארה"ב יורדות?
"ההתפתחויות בארה"ב הן הגורם המשפיע ביותר על שוק האג"ח המקומי בתקופה זו. הקורלציה בין תשואת האג"ח השקלית ל-10 שנים לאג"ח הממשלתית המקבילה בארה"ב נמצאת ברמה הגבוהה ביותר בשנים האחרונות", מסביר הכלכלן.
גם הטון הדובי של הפד' שמבטיח לא להעלות את הריבית עוד זמן רב ממשיך לתמוך בשוק האג"ח. אבל יתכן שהתמונה הזו תשתנה - מספר חברים בועדה המוניטרית של הפד' (שמחליטה על גובה הריבית) צפויים להתחלף, ומספר רב יותר מהם עשויים לתמוך בקיצוץ מהיר יותר של רכישות האג"ח וחזרה לריבית גבוהה יותר.
"על רקע שיפור בנתונים הכלכליים, שינוי בהרכב הועדה המוניטארית של הפד' וסימנים שונים שעשויים להצביע על שינוי עתידי בסביבת באינפלציה בארה"ב, היינו מעדיפים לראות את תשואת האג"ח ל-10 שנים בארה"ב ברמה גבוהה יותר כדי להרגיש נוח יותר להמליץ על מח"מ ארוך יותר בתיק", כותבים במחלקת המחקר של בית ההשקעות.
- המשקיעים בורחים לנכסים בטוחים: תשואות האג"ח הממשלתיות יורדות
- אגרות החוב בעלייה - הציבור בורח ממניות וקונה אג"ח; האם זה בטוח?
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
"בהתייחס לגורמים המקומיים שמשפיעים על שוק האג"ח, לחולשה בפעילות הכלכלית, כפי שמסתמנת בתקופה האחרונה, יש השפעות סותרת. מחד, היא תומכת בריבית ובאינפלציה נמוכים ובכך משפיעים בחיוב על האג"ח. מנגד, חולשה משמעותית בצמיחה עלולה להעלות פרמיית הסיכון ולהרחיב פערי התשואות לעומת השוק האמריקאי. בהתחשב במכלול הנסיבות, ברמת התשואות הנוכחית היינו ממליצים לממש רווחים ולקצר מח"מ התיק", מסכם זבז'ינסקי.
- 4.גאון 21/01/2014 11:55הגב לתגובה זוכל מי שיכול לזרוק כתבה זורק. ותמיד כדי לקנות בזול לא להאמין. המצב מצוין. כל העולם יבוא להשקיע כאן.
- 3.אתם מעופפים ! המשק בגאות לא נורמלית ! שנים ! (ל"ת)מילטון פרידמן 20/01/2014 14:29הגב לתגובה זו
- 2.יופיטר שוקי הון 20/01/2014 02:35הגב לתגובה זוחרקירי מי שיעלה ריבית בכל נקודה בכדור הארץ להוריד ריבית בלבד אסור לעלות ריבית בארצות הברית בשום פנים ואופן יהיה שם מהר מאוד סאפ פריים 2
- 1.מצחיק 19/01/2014 22:01הגב לתגובה זושוק האג"ח הישראלי מתאפיין בבועה וקצב זרימת הכסף לקנות הכלליות והאג"חיות ממשיך ומנפח אותה מזמן אין שום קשר כלכלי בין הסיכון בחברה לתשואת האג"ח (בהרבה מקרים התשואה אינה משקפת את הסיכון) ועכשיו בה ביתוי "עומק" ומסביר לנו שיש סיכוי לירידות בשוק האג"ח, וכל זה מבוסס על נתונים כלכלים זה מצחיק ומגוחך, מה גם שקרנות הנאמנות גם של הגוף שכותב את הנ"ל ימשיכו לקנות אג"חים כל עוד זרימת הכסף לא תעיצר (ולא הם לא ישנו את מדיניות ההשקעה בקרנות, וימשיכו לקנות אג"ח.. כי אין ברירה, זו מדיניות הקרן)