סיבוב פרסה ביפן: הבנק המרכזי מגביר קצב רכישת האג"ח, הניקיי מחק ירידות של 2.3% וטס ב-2.2%

הבנק המרכזי ירכוש עד 530 מיליארד דולר ברכישת אג"ח ארוכות. ביתר השווקים נרשמת מגמה שלילית בצל המתיחת מכיוון צפון קוריאה
חן דרסינובר | (5)

הבנק המרכזי ביפן מתדלק את הבורסה במדינה. היום (ה') הכריז הבנק המרכזי כי יגביר את תוכנית ההרחבה הכמותית לרכישת איגרות החוב הארוכות. בתגובה: מדד הניקיי שנסחר בירידה של 2.3% ביצע סיבוב פרסה רציני וננעל בעלייה של 2.2%.

ריקושטים של המהלך מגיעים גם לשוק המט"ח. הדולר מזנק כעת ב-1.3% מול הין היפני. ביתר הבורסות באסיה נרשמה מגמה שלילית, זאת בעקבות החולשה אתמול במסחר בארה"ב ורוחות המלחמה המנשבות מכיוון צפון קוריאה. בבורסות שנחאי והונג קונג לא מתקיים מסחר בשל חג לאומי.

הבנק המרכזי ביפן בראשות הנגיד קורודה החליט להגביר את רכישת אגרות החוב הארוכות בהיקף של 530 מיליארד דולר במטרה להנזיל את השוק, זאת כחלק מתוכנית ההרחבה המוניטרית שהנהיג הנגיד קורודה.

נאדר נאימי, ראש מחלקת הקצאת נכסים ב-AMP קפיטל באוסטרליה הגיב להחלטת הבנק היפני בשיחה עם בלומברג: "זה מהלך די אגרסיבי המראה שהבנק המרכזי היפני רציני יותר ממה שהיה אי פעם. הם קרובים להשלים את תוכנית ההרחבה הכמותית, הודעה שצפויה לבוא בהמשך החודש. בכל מקרה, הם מסרו מידע רב יותר משחשבתי שימסרו. הודעות נוספות צפויות להינתן בזמן הקרוב".

עפר קליין, ראש אגף כלכלה ומחקר בבית ההשקעות הראל פיננסים, התייחס בסקפטיות לתוכנית רכישת אגרות החוב הארוכות על ידי הבנק המרכזי היפני: "לא ניתן לפתור את בעיותיה של יפן באמצעות הדפסת כסף; התקווה שנוטעים בפיחות משמעותי של הין, היא מוטעית; פיחות גדול ככל שיהיה, לא יוכל לעצור את השחיקה הריאלית המתמשכת ביכולת התחרותית של יפן בעולם שנובעת מהעדר תחרות מספקת בין חברות, מימון בנקאי והתנהלות עסקית שאינם מבוססים תמיד על מיקסום רווחים, וכוח עבודה מזדקן".

עוד הוסיף קליין כי "פיחות הין לא בהכרח יקל על מצבה של יפן, בהינתן התלות הגבוהה שלה ביבוא; 60 אחוזים מהמזון היפני מיובא, וכשליש מייצור החשמל שלה תלויי ביבוא מוצרי אנרגיה. פיחות מתמשך עלול להוביל לעליית מחירים בכלכלה, שתפגע בצריכה הפרטית שהיא חלק דומיננטי בתוצר, וגם תחייב את הממשל להבטיח ריבית נומינלית גבוהה יותר על אג"ח ממשלתיות, שבתורה תגדיל את תשלומי הריבית ואת החוב הממשלתי. נראה כי התוכנית של הממשל היפני לא רק שלא תעזור, אלא היא עלולה להוביל את יפן למצב חמור אף יותר".

הגיזרה הקוריאנית ממשיכה לעמוד במוקד עניין המשקיעים, שם רוחות המלחמה מעיבות על מדד הקוספי הדרום קוריאני שנחתך ב-1.2%, שיעור הירידה החד ביותר זה חמישה חודשים. נזכיר כי הדיקטטורה בהנהגתו של קים ג'ונג און חוקקה חוק שמאפשר תכנון פעולות לפעולות נגד התוקפנות האמריקנית, אשר כוללת בין היתר גם שימוש בנשק גרעיני.

"צפון קוריאה מגבירה את האיומים מדי יום ביומו, ומדובר בגורם סיכון בעל השפעה שלילית על הבורסה הדרום-קוריאנית", אמר לבלומברג סאון סונג ג'יי, אנליסט ב"סמסונג פיוצ'רס" בסיאול, "המתיחות שעולה מדרגה מעודדת את המשקיעים למכור מניות דרום קוריאניות, פעולה שמחלישה את המטבע המקומי. בשלב זה, היצואנים מבקשים לתזמן את הרגע בה יוכלו למכור דולרים".

אמש וול סטריט סגרה את יום המסחר בירידות שערים חדות. מדד הדאו ג'ונס השיל 0.76%, מדד ה-S&P500 ירד 1.05% ומדד הנאסד"ק סגר בירידות שערים של 1.11%.

תגובות לכתבה(5):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 5.
    2.3%-, זו ירידה ו1.6%+ זו טיסה? יחי ההבדל (ל"ת)
    יובל 04/04/2013 09:48
    הגב לתגובה זו
  • 4.
    co007 04/04/2013 09:46
    הגב לתגובה זו
    השורטיסטים הכבדים ניסו לעשות קופה בעזרת ההנהגה של צפון קוראה. מה לעשות לפעמים גם למסובבי גלגל הרולטה לא הולך. להתראות בסיבוב הבא.
  • 3.
    גוב 04/04/2013 09:27
    הגב לתגובה זו
    זה יכול להעלות את השווקים בצורה רצינית
  • 2.
    דוד 04/04/2013 08:48
    הגב לתגובה זו
    זו הודעה רצינית שיכולה לעשות הרבה טוב למסחר בעולם , לדעתי מחפשים סיבה למסיבה כדי להמשיך עליות
  • 1.
    עילוי ירוק 04/04/2013 08:30
    הגב לתגובה זו
    תראה איך היפנים והאמריקאים הרימו את הכלכלה ותעשה אותו הדבר, זה לא קשה. אתה תיכנס לספר ההיסטוריה כמי שהעלה את המעוף ל 1700.