הקבלנים: "הממשלה פספסה בנייתן של 4,000 יח"ד לדיור ציבורי בשנה"

כך אמר נשיא התאחדות בוני הארץ. "שר הבינוי והשיכון תמך בהקצאת 5% מכל פרויקט לדיור ציבורי, אך תוכנית זו לא התקבלה על ידי הממשלה"
לירן סהר | (6)

פעולת ההצתה העצמית שביצע משה סילמן במוצאי שבת בהפגנות המחאה בתל אביב העלתה שוב לכותרות את אוזלת ידה של הממשלה במתן מענה למצוקת הדיור של האוכלוסיות החלשות ביותר במדינה.

בהתאחדות בוני הארץ טוענים היום כי אם בממשלה היו מאמצים את הצעות הקבלנים להקצאת 10% מסך יחידות הדיור בכל פרויקט לדיור ציבורי/סוציאלי היו היום בבנייה כ- 4000 יח"ד שהיו יכולות לשמש בקרוב את הנזקקים לדיור ציבורי בישראל.

ניסים בובליל, נשיא התאחדות בוני הארץ, מציין כי "אחת ההצעות שהגישה ההתאחדות לוועדת טרכטנברג הייתה ביצוע עסקאות קומבינציה עם המדינה אשר במסגרתן המדינה מוכרת לקבלנים חלק מהקרקע בעסקת קומבינציה ובתמורה מקבלת 10% מהדירות שנבנות בפרויקטים שיכולות לשמש אותה לדיור ציבורי, דיור סוציאלי דיור בר השגה או דיור להשכרה. בשנה האחרונה החלה בנייתן של כ- 40,000 יח"ד, אם ההצעה הייתה מתקבלת היו היום כבר אלפי דירות בבנייה. תוכנית דומה העלה גם שר השיכון אריאל אטיאס להקצות 5% מכל פרויקט לדיור ציבורי , הקבלנים תמכו בהצעה אך זו לא התקבלה על ידי הממשלה."

בובליל טוען כי היתרון בשילוב הדיור הסוציאלי בפרויקטים רגילים הוא הפתרון הנכון שמאפשר אינטגרציה חברתית וכלכלית במקום יצירת שיכונים לאוכלוסיות קשות יום. "בניית פרויקטים להשכרה אינם מהווים פתרון מושלם לבעיה שכן מדובר בריכוז אוכלוסייה קשת יום בשכונה אחת וקיים חשש מתחזוקה לקויה של הבניינים לאורך זמן . ההצעה שלנו פותרת גם את הבעיה הזו ונותנת לאותה אוכלוסייה שנזקקת לדיור הציבורי להשתלב באוכלוסייה הכללית."

אופיר גרינברג מנכ"ל חברת אזורים מציין שניתן במסגרת תב"ע של שכונות חדשות, להקצות מקבצי דיור לטובת דיור ציבורי באופן שבו האוכלוסייה החלשה תוכל להיטמע באוכלוסיות צעירות ותיווצר קהילה חדשה. "אני גם מאוד מאמין בדיור בר השגה ודיור להשכרה, אבל התנאי הוא קרקע במחיר אפסי. המדינה צריכה להכניס את היד לכיס, אחרת זה לא יעבוד."

שלום שי מנכ"ל ובעלים של חברת דונה אומר כי כל ההבטחות של הקיץ שעבר התפוגגו והבעיות נשארו: "אני חושב שהמודל של דיור למשתכן עובד מצוין והוכיח את עצמו. אנחנו בונים פרויקטים כאלה כבר משנת 96 בירושלים במודיעין בבית שמש ובערים נוספות. דיור למשתכן זה מודל חברתי וכלכלי שאפשר לפתח גם לטובת הדיור הציבורי. המודל מאפשר אינטגרציה בין משפרי דיור ואוכלוסייה חזקה לשכבות חלשות יותר עוברות כמה שנים והמיזוג כבר לא נראה לעין. בשנה האחרונה יצאו לדרך מס' אפסי של פרויקטים של דיור למשתכן דווקא בתקופה שהשוק כל כך צמא לזה".

תגובות לכתבה(6):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 6.
    איציק ר 16/07/2012 15:09
    הגב לתגובה זו
    בגרמניה בנו שכונות למבוגרים,הבונים אלו הרשויות המקומיות.דירות קטנות מאוד,1.5/2 חדרים,מתוחזקים ברמה גבוהה,וקל לעזור לקשישים בטיפול השוטף.אין מעלית בשיכונים הללו!!! הם ויתרו על דירות גדולות בעבור דירות קטנות ויכולת תחזוקה ,וכך פינו למשפחות ברוכות ילדים למצוא דירות.השכירות גובה העירייה והיא גם דואגת בשוטף למבנים.העירייה בפרוש לא מפסידה כסף.!!!הקימו משהו דומה באילת לצעירים,אבל למבוגרים זה יצליח הרבה יותר.
  • 5.
    עשו מיליארדים ע"ח העם הפראייר=חרםצרכן=הבועה תתפוצץ!!!!! (ל"ת)
    קבלן,בנק,ממשלה גנבים 16/07/2012 14:26
    הגב לתגובה זו
  • 4.
    תרגיל שיווקי להרצת פראייר=חרםצרכן=סוף דמגוגיה הנדלניסטי (ל"ת)
    נדלניסט=בלוף שיווקי 16/07/2012 14:25
    הגב לתגובה זו
  • 3.
    בובליל אתה מתנהג כמו גבר ,אולי להפוך את זה להרגל . (ל"ת)
    בא 16/07/2012 13:51
    הגב לתגובה זו
  • 2.
    עדי 16/07/2012 13:18
    הגב לתגובה זו
    המדינה צריכה להקים מבנים לענייה
  • 1.
    נתן 16/07/2012 13:17
    הגב לתגובה זו
    המדינה מפקירה את ענייה, משנן כבר את ההימנון הקנדי, רק לעשירים דואגים כאן