מועידת ה-G-20: גרמניה מרככת את התנגדותה לסיוע; מדינות ה-BRIC רוצות מינוי משלהן
מנהיגי הכלכלה הגלובלית המתכנסים בימים אלו במקסיקו סיטי ככל הנראה קרובים להסכמה על יצירת גיבוי של 2 טריליון דולר למשבר החוב האירופי. החיכוכים במקסיקו רבים ומורגש חוסר הסכמה רב בין באי הועידה.
בתחילת הועידה הצהירו שרי האוצר מ-20 הכלכלות הגדולות בעולם (G-20) שעליהם להגיע לגיוס של 2 טריליון דולר. לאחר שגרמניה מיתנה את התנגדותה למהלך שכזה השגתה מטרה נראית קרובה יותר. שרי האוצר מעוניינים ביצירת "מחסן תחמושת" של מימון בינלאומי עד לחודש אפריל כדי להתכונן לכל צרה בגוש האירו.
התכנון של באי הועידה היא לאחד את קרנות ה-EFSF וה-ESM כדי ליצור קרן אחת גדולה של 1 טריליון דולר כאשר כספי קרן המטבע הבינלאומית (IMF) משמשים כגיבוי נוסף.
אתמול דווח מהועידה כי ארה"ב וקנדה מתנגדות לגיוס מאסיבי של כספים ל-IMF בטענה שאירופה קודם חייבת לעזור לעצמה לפני שהיא פונה לאחרים. "אנחנו לא רוצים שה-IMF תהיה תחליף לחילוץ עצמי", אמר בראיון טלויזיוני שר האוצר של ארה"ב.
נושא אחר שעולה מהדיונים הועידה ומסמן שינוי המאזן הכוחות בעולם, נציגי מדינות ה-BRIC (ברזיל, רוסיה, הודו וסין ודרום אפריקה) נפגשו לבדם והסכימו כי עליהם לדרוש את הפסקת המסורת לפיה ראש הבנק העולמי מקורו אמריקני.
"מועמדים צריכים להשקל על פי כשרונם ולא לאומיותם" אמר שר האוצר הברזילאי, גוידו מנטגה והוסיף, "ובהחלט נעלה את העניין בועידה". הצעת מועמדים לתפקיד ניתן להגיש עד ל-23 במארס וככל הנראה הכלכלות המתעוררות מתכוונות להציע מועמד משלהן.