מיוחד

צופים שוק סוער? בבתי ההשקעות מסמנים, המניות ה'דפנסיביות' בת"א

חלק שני בסדרה. חושבים שירידות של כ-20% זה עדיין לא הסוף, Bizportal ביקש ממחלקות המחקר להרכיב תיק דפנסיבי לימים סוערים. אז מי זוכה בתואר - המניה הדפנסיבית ביותר בת"א?
אריאל אטיאס | (25)

השבוע החולף בשווקים לא רק שלא הוסיף ביטחון למשקיעים אלא המשיך לערער אותו. וול סטריט סגרה את השבוע הגרוע ביותר מאז 2008 לאחר שברננקי שלף תוכנית חדשה שאכזבה את המשקיעים בזמן שהפוליטיקאים במדינות האיחוד האירופי המשיכו לשחק בהורדת ידיים. באחד העם הסנטימנט לא היה נעים יותר וביום חמישי האחרון קרסו המדדים המובילים ביותר מ-4%.

בכתבה שנייה בסדרה ואחרי שהבאנו את הנבחרת של בתי ההשקעות ליום שאחרי הנפילות בפרויקט זה פנינו לבתי ההשקעות בבקשה שירכיבו "תיק דפנסיבי לימים סוערים" שיכלול עד 5 מניות להחזקה למי שמעריך שהירידות בשווקים ימשיכו אך מעוניין לשמור על חשיפה מנייתית. שימו לב איזו מניה מופיעה אצל 5 מתוך 6 בתי ההשקעות ברשימת הדפנסיבות.

המניות הדפנסיביות של כלל פיננסים

מזרחי טפחות. הבנק מאופיין ברמה נמוכה של סיכונים בהשוואה לסקטור הבנקאות בישראל. כמעט 70% מתיק האשראי של הבנק הוא לאנשים פרטיים ומרביתו מגובה במשכנתאות כך שלצד פיזור הסיכון יש מרכיב גבוה של בטוחות כנגד ההלוואות. חשיפת בנק מזרחי באשראי עסקי היא הנמוכה במערכת הבנקאית ובפרט לעסקאות רכישה ממונפות וגם החשיפה בתיק הנוסטרו של הבנק היא הנמוכה ביותר. בשנות המשבר השיג הבנק תשואה להון של 7% ומעלה. במכפיל הון 1.0 ומכפיל רווח 7.5 אנו מרגישים בנוח עם השקעה זו.

אמות. חברת הנדל"ן המניב ממוקדת בפעילות בישראל ומאופיינת בפיזור נרחב של נכסים, הן מבחינה גאוגרפית והן בתחומי הנדל"ן המניב השונים (מרכזים מסחריים, משרדים, תחנות מרכזיות ועוד) באופן המעניק לה יתרון של פיזור סיכון משמעותי. תזרים מזומנים יציב לצד מינוף לא גבוה ופריסה נוחה של תשלומי קרן, מציבים את אמות כהשקעה יציבה. במכפיל הון 0.85, תשואת FFO של 11% ותשואת דיבידנד של 6% המניה מעניקה תשואה יפה בסיכון נמוך.

אפריקה מגורים. חברת הנדל"ן למגורים נמצאת לכאורה בלב המחאה החברתית עם חשש מירידת מחירים. עם זאת, כאשר אנו מביטים על צבר הפרויקטים הנמצא בביצוע ובשיווק אפשר לראות כי כ- 64% מהפרויקטים כבר מכורים מראש. יתרה מזו, החברה העריכה כי השלמת הפרויקטים שבביצוע תניב לה רווח גולמי של כ- 400 מ' שקל גם בתרחיש של ירידת מחירים. מכפיל ההון 0.6 לא רק שאינו מגלם את הרווחיות הצפויה בשנתיים הקרובות, היא גם מתעלמת מכריות ההגנה שיש לחברה כתוצאה מקרקעות שנרכשו במחירים נמוכים יותר ממחירי השוק הנוכחיים.

המניות הדפנסיביות של אקסלנס

כיל. החברה נהנית מסביבה עסקית טובה בעולם כשמחירי הגרעינים (התירס) ממשיכים להפגין עוצמה, ועימם מחירי האשלג .כמו כן הצפי בעולם הוא להמשך עליית מחירים והמשך ביקושים הולכים וגדלים, דבר שעשוי להעלות את הכנסות החברה ורווחיותה. נושא המיסוי המקומי בא לידי ביטוי במחיר המניה ובביצועי חסר משמעותיים שנרשמו בתקופה האחרונה אל מול שאר החברות בסקטור. החברה מחלקת דיבידנדים לאורך זמן.

עזריאלי קבוצה. לחברה פורטפוליו של נכסים איכותיים(נדל"ן מניב וקניונים) בשוק המקומי והינה אחת החברות היציבות והסולידיות מבין חברות הנדל"ן בפרט ובמשק בכלל. לחברה שיעורי נזילות גבוהים והיא ממשיכה במגמה של רכישת נכסים. לחברה שיעורי תפוסה גבוהים מאוד בשל המיקומים האטרקטיביים של הנכסים . התזרים החופשי של החברה מגלם תשואה על הנכסים שנעה סביב ה 10% .מעבר לנכסי הנדל"ן לחברה החזקות בבנק לאומי, בחברת גרנית, ובלאומי קארד. החברה מחלקת דיבידנד. להערכתנו, גיוון הנכסים, איכותם והאיתנות הפיננסית הגבוהה של החברה מאפשרים לה יכולת מרשימה להתמודד בתקופות משבר.

בזק. החברה שומרת על יציבות בהכנסות כאשר התחום הקווי ימשיך להוביל ולהיות התחום החזק של החברה. החברה ממשיכה בתכנית התייעלות הנובעת מקיטון במצבת העובדים ופיתוח הרשת האופטית החדשה. במקביל תמשכנה ההכנסות ממכירת נכסי נדל"ן (מרכזיות ישנות) ונחושת שיזרימו עוד כסף לחברה. החברה מחלקת שיעורי דיבידנד גבוהים ונהנית משיעורי רווחיות נאים ויחס נמוך של חוב לרווחיות תפעולית.

המניות הדפנסיביות של לאומי שוקי הון

פרטנר. זה אומנם לא "אופנתי" להמליץ על מניית סלולר בימים אלו, אבל השקעות אינן עניין של אופנה, הן עניין של התאמת מחיר לביצועים - ובעניין הזה, אנחנו, מאד מתקשים למצוא איזושהי התאמה. בניגוד לעבר, מה שהופך את סקטור הסלולר לדפנסיבי - בפרט את פרטנר - זה לא הסביבה העסקית, שהרי היא עוברת תהפוכות, מה שהופך את פרטנר כיום לדפנסיבית, זה מחיר השפל של המניה. כאשר חברת סלולר מאבדת 50% משווייה (זו תשואת המניה מתחילת השנה, פחות או יותר), זה אומר שהמשקיעים צופים שיעור ירידה דומה בתוצאות הפעילות הריאלית - קרי, ברווחיות. התרחיש הזה, איך שלא מסובבים אותו, איננו סביר - משתי סיבות:

השוואה לאירופה - הרפורמה בשוק הסלולר איננה "המצאה" מקומית, התהליך הזה עבר - בצורה כזו או אחרת - על שוק הסלולר באירופה. כאשר בוחנים מה קרה בסופו של יום לחברות הסלולר האירופאיות, מגלים כי הירידה הממוצעת ב- ARPU אכן הייתה חדה, אבל שחיקת ה- EBITDA הייתה בשיעורים הרבה יותר מתונים (מאד צפוי, כשאין לך ברירה אתה מתייעל) - איננו רואים סיבה שהתוצאה הסופית בשוק הסלולר המקומי תהיה שונה. פיזיביליות - לא צריך להיות מומחה פיננסי בכדי לחלץ מהשווי הנוכחי של פרטנר את ה- ARPU הנגזר (Reverse Engineering). כשתעשו זאת, תוך לקיחה בחשבון של ההשקעות הקפיטאליות הנדרשות, תגלו שברמות ה- ARPU המשתמעות, לשחקנים החדשים אין זכות קיום.

עזריאלי קבוצה: יש לה כמעט את כל המאפיינים של חברה והשקעה דפנסיבית: יתרות נזילות גבוהות בסכום של 3.6 מיליארד שקל (כולל השקעה במניות בנק לאומי בסך של כמיליארד שקל); תחום פעילות יציב ואיתן - קניונים במיקומים מרכזיים, עם תפוסה מלאה; סביבה "אוהדת" - תחזית למספר מאד מצומצם של קניונים חדשים בעתיד הקרוב; מקומית - פעילות החברה מתמקדת בישראל, זה יתרון בימים אלו; המחיר - נסחרת 10% מתחת להונה העצמי. כהשקעה סולידית, זה בהחלט מחיר אטרקטיבי.

מטריקס: קצת מוזר להגדיר חברת טכנולוגיה כדפנסיבית, אך אם יש אחת כזאת בשוק הישראלי, הרי שזאת מטריקס: החברה פעילה בישראל בלבד, דבר המהווה יתרון בימים אלה; לחברה מגוון רחב של מוצרים ושירותים, מה שהופך אותה במקרים רבים ל One-stop-shop; למטריקס יש יכולת התייעלות מרשימה וניהול הוצאות קפדני, במיוחד בשנות משבר; איתנות פיננסית: קופת מזומנים נטו של כ- 56 משקל ותזרים שנתי שוטף של למעלה מ- 100 מיליון שקל; מתאימה לחובבי מזומן - החברה מחלקת דיבידנד בשיעור של 75% מהרווח הנקי, כך שהיא צפויה להניב תשואת דיבידנד שנתית של 7.3% בשנת 2011; תמחור נח: נסחרת במכפיל הרווח הנקי הנמוך ביותר בסקטור, מה שמקנה לה, להערכתנו, אפסייד של 40% לערך.

פרוטרום. נהנית מהיתרונות, חומקת מהחסרונות. בעוד מרבית חברות המזון המקומיות מאוימות מהשפעותיה האפשריות של המחאה החברתית בישראל, הרי שפרוטרום די מנותקת מכך. היא פועלת בעיקר בשוקי חו"ל, כאשר בכל מקרה, משקלם של מוצריה (תמציות מזון) במחיר הסופי אינו מהותי. אם מוסיפים לכך את העובדה כי פרוטרום נחשבת כמובילת שוק בתחומה, את יתרות המזומנים שבמאזניה ואת מחיר השוק הנוכחי שלה, מקבלים אלטרנטיבת השקעה דפנסיבית מאד מעניינת.

ישראמקו יהש. גם כאן, חשוב להדגיש ש"דפנסיבי" זה יחסי - אנחנו מתכוונים ביחס לסקטור הגז. הסיבות: ההשקעה המוחשית ביותר בתחום הגז בישראל. האפסייד בטווח הקצר אמנם מוגבל, אך כך גם הדאונסייד; מהווה אופציה על משק האנרגיה המקומי, כאשר הנכס המרכזי שלה - פיתוח מאגר תמר - הינו פרויקט אנרגיה אסטרטגי של מדינת ישראל; מאוגדת כשותפות ואינה יכולה לממן, ע"פ הרגולציה, אלא הוצאות אקספלורציה והפקה.

המניות הדפנסיביות של פסגות

רמי לוי. המשך צמיחה מואצת ושיפור בתוצאות הרשת גם בשנתיים הקרובות על בסיס תחזית לפתיחת 8 סניפים נוספים (לעומת 22 סניפים לעת עתה), מיצוב טוב כרשת דיסקאונט הוגנת בתקופה של מחאה חברתית, איתנות פיננסית ותשואת דיבידנד גבוהה עשויים לתמוך במניה גם בתקופה פחות טובה בשוק המניות. מחיר יעד: 142 שקלים.

גב ים. תזרים מזומנים יציב וצומח הנובע מפורטפוליו רחב של נכסים ושוכרים איכותיים אשר הציגו עמידות במשבר הקודם, תשואת דיבידנד נדיבה, איתנות פיננסית ומלאי פרויקטים בשלבי הקמה המיועדים למגורים ולהשכרה צפויים לתמוך בתוצאות הפעילות העסקית של החברה ועשויים להציף ערך גם בתנאי שוק חלשים יותר. מחיר יעד: 910 שקלים.

עזריאלי קבוצה. איתנות פיננסית ויתרת מזומנים גבוהה מאפשרות המשך הרחבת פעילות וניצול הזדמנויות אשר עשויות להימצא בתקופה הנוכחית בארץ ובחו"ל. מתחילת השנה רכשה החברה נכסים ביוסטון, קרקע המיועדת למשרדים ומסחר בדרום הקריה, קרקע ברמלה, את קניון עיר ימים בנתניה ופתחה קניונים חדשים בקריית אתא ובעכו. כל אלה לצד החזקות בנכסי הנדל"ן האיכותיים ביותר במדינה עשויים לתמוך בתוצאות פעילות החברה כמו גם בביצועי המניה. מחיר יעד: 101 שקלים.

המניות הדפנסיביות של דש ברוקראז'

מזרחי טפחות. בנק מזרחי הוא הבנק הדפנסיבי ביותר מבין הבנקים הגדולים. ישנן שתי סיבות מרכזיות לכך: תיק ניירות הערך של הבנק ותיק האשראי שלו. תיק ניירות הערך של מזרחי הוא הקטן ביותר בסקטור, ומהווה רק 76% מהונו העצמי, לעומת שיעורים של עד 320% בבנקים האחרים. גם הרכב התיק של מזרחי הוא הסולידי ביותר עם 80% אג"ח ממשלת ישראל ו- 1.5% מניות בלבד. במקביל, 56% מתיק האשראי של מזרחי הן משכנתאות. תיק המשכנתאות עלול לסבול מירידת מחירי הדיור בארץ, אך רק אם יהיה מדובר בירידת מחירים משמעותית, ואם היא תלווה במשבר כלכלי חריף. בתרחישים אלו גם תיקי האשראי של הבנקים האחרים יפגעו, ולהם בדרך כלל אין שיעבוד של נכס ממשי מול החוב. בנוסף, החשיפה של מזרחי לנדל"ן ובנייה, שאינו משכנתאות, היא מהנמוכות בסקטור, כך שהמקום אשר יפגע ראשון מהתפתחויות אלו מצוי אצל מזרחי בהיקף נמוך לעומת הבנקים האחרים. כמו כן, בזכות היעילות התפעולית העדיפה שלו, בנק מזרחי מספק את התשואה להון הגבוהה ביותר במערכת, והוא עושה זאת באופן קונסיסטנטי במהלך השנים האחרונות.

פרטנר. שוק התקשורת המקומי סובל מסנטימנט מאד שלילי מתחילת השנה, הרבה לפני המחאות החברתיות. מניות הענף מפגינות ביצועי חסר לעומת המדדים הרלוונטיים ובוודאי שהתקופה הנוכחית אינה מוסיפה נחת לחברות שבשליטת מה שמוגדר טייקונים. ההמלצה לרכוש מניות של פרטנר נובעת מהערכתנו שלמרות הרגולציה הקשה בענף, התקופה החברתית והתוצאות הלא טובות של חברות הענף בכלל ופרטנר בפרט, עדיין מדובר בחברה שבשנה נוראית מרוויחה בקצב של 800 מיליון שקל בשנה. אנו לוקחים בחשבון שגם בשנה הבאה ואולי זו שאחריה לא יהיה קל. עם זאת שווי השוק של החברה מגלם תשואת דיבידנד גבוהה מ- 10% ומכפיל רווח נמוך מ- 10 על רווחים בהיקף של 600 מיליון שקל בשנה בלבד. צריך לזכור שעדיין מדובר בחברה מאד רווחית ותזרימית שכמעט ואינה מושפעת ממצב המאקרו העולמי, אלא בעיקר מרגולציה וכאמור, רוב האיומים כבר באו לידי ביטוי בהתרסקות המניה מתחילת השנה.

עזריאלי קבוצה. חברת הנדל"ן המניב הגדולה בישראל, בבעלות משפחת עזריאלי. עיקר פעילותה בתחום הנדל"ן המסחרי והמשרדים בישראל. בבעלות הקבוצה 13 קניונים ומרכזים מסחריים בישראל וכן 13 נכסים מניבים בתחום ההשכרה למשרדים. מדובר בהשקעה סולידית כמעט בכל מצב כלכלי. הקבוצה מציגה תוצאות מצוינות ויציבות לאורך זמן וזאת לצד איתנות פיננסית ותזרים מזומנים חזק. עזריאלי מוכיחה רבעון אחר רבעון כי היא צומחת בקצבים גבוהים מאד ואפילו הגבוהים בענף. החברה מתנהלת בשמרנות רבה בנוגע למינוף והיחס בין חוב נטו ל-CAP עומד על כ- 24%. בסה"כ המבנה הפיננסי הגמיש מאפשר לקבוצה להמשיך להתרחב בתחום פעילותה. מאז תחילת השנה, הקבוצה רכשה מספר נכסים ביניהם: קניון גינדי ברמלה, מתחם דרום הקרייה בתל אביב וקניון עיר הימים בנתניה. לאורך שנים מתנהלת הקבוצה בשמרנות ואחריות, תוך נטילת סיכונים נמוכים. אין ספק שמדובר באחת החברות היציבות, הטובות והאיכותיות בשוק, בעלת מוניטין ויכולת מוכחת להשבחת נכסיה.

פז נפט. לאחר חילוקי דעות רבים בין משרד האוצר, משרד התשתיות וקמעונאיות הדלק הישראליות, הוציא בתחילת החודש משרד התשתיות תיקון לצו הפיקוח על מחירו של בנזין 95 אוקטן. הנקודה העיקרית בצו זה הינה הורדת מרווח השיווק בכ- 19 אגורות לליטר. במשך תקופה ארוכה נסחרו חברות הדלק, ופז ביניהן תחת אי-וודאות סביב הורדת מרווח השיווק, כך שהורדת מרווח השיווק מסירה את עננה זו. אף על פי שמדובר בהחלטה שלילית עבור חברות הדלק, אי-הוודאות ירדה. על פי הערכת השווי שלנו למניית פז, מניית החברה נפגעה יתר על המידה נושא מרווח השיווק. נציין כי לחברות הדלק אפשרויות לצמצם את הפגיעה הריאלית במרווח השיווק, בין היתר על ידי ביטולצמצום ההנחות לחברי המועדונים השונים ולבעלי הדלקנים. חברת פז פועלת בשוק בעל ביקושים קשיחים יחסית, חוזקה הבאה לידי ביטוי בתקופה של משברים בכלכלה הריאלית. בנוסף, המניה נפגעה במהלך החודשים, פגיעת יתר, עקב סיכון שכבר התממש. אנו מעריכים כי מחירה הנוכחי של החברה, והשוק בו החברה פועלת - עונים היטב להגדרה של השקעה דפנסיבית בשוק סוער.

המניות הדפנסיביות של יובנק קרנות נאמנות

בזק. שוק התקשורת בישראל עובר טלטלה בחודשים האחרונים בעקבות שינויים רגולטוריים וצפי להגברת התחרות. למרות זאת, חברת בזק במחיר הנוכחי מהווה הזדמנות השקעה סולידית. החברה ביצעה בשנים האחרונות את הפעולות הנכונות לשימור מעמדה לדוגמת ההשקעה ברשת ה- NGN על מנת לשדרג את פעילות חברת פלאפון וביצוע תהליך עמוק של התייעלות תפעולית. החברה מייצרת תזרים מזומנים נקי שנתי (לאחר השקעות ברכוש קבוע) של כ- 2.5 מיליארד שקל וזאת לצד שיפור ברמות הרווחיות התפעולית. סיכוני התחרות והרגולציה מהווים גם סוג של הזדמנות לחברה כיוון שיאפשרו לחברה להציג שירות מאוחד ותחרותי ללקוחותיה (טריפל). נתון מעניין נוסף הוא העובדה שלחברה יש נכסי נדל"ן ונחושת חבויים שלא באים לידי ביטוי במאזנה והיא פועלת להנזלתם.

מטריקס. החברה הינה אחת מחברות ה- IT הגדולות בישראל. במהלך השנים האחרונות הציגה צמיחה עקבית ברמת ההכנסות ושיפור מתמיד בשולי הרווחיות העומדים כיום על 8.5%. כמו כן, החברה מצליחה לייצר תזרים נקי גבוה של כ- 100 מיליון שקל לשנה וזאת כנגד עודף חוב נמוך של כ- 30 מיליון שקל. לחברה יש פיזור פעילויות גדול ומנועי צמיחה בתחום המגזר הביטחוני, תחומי ה- ERP של מיקרוסופט והמשך חיזוק פעילות ה- Offshore וה- Nearshore בישראל. בנוסף, הנהלת החברה הוכיחה את עצמה לאורך זמן ביכולתה להצמיח את פעילות החברה הן בצורה אורגנית והן ע"י רכישות תוך כדי שימור ושיפור רמת הרווחיות.

עזריאלי קבוצה. חברת הנדל"ן מניב הגדולה בישראל אשר מחזיקה בנכסים איכותיים במיקומים מרכזיים המשוערכים בספרים בשיעורי היוון יחסית שמרניים. מרבית הפעילות של החברה הינה בישראל ולה נכסים מניבים איכותיים לדוגמת קניון ומגדלי עזריאלי בת"א, קניון איילון בר"ג וקניון עזריאלי בירושלים. נכסי החברה מספקים הגנה אינפלציונית כיוון שמרבית החוזים צמודים למדד ובנוסף נמצאים בתפוסות גבוהות מאוד לאורך זמן ולה חוזי שכירות במח"מ ממוצע של כ 3 שנים קדימה. חשוב לציין כי מדובר בחברת נדל"ן בעלת מאזן חזק עם יחס חוב נמוך של 50% ביחס לשווי הנכסים. לחברה, הנסחרת כיום במכפיל של כ 0.9 על ההון העצמי, יש הנהלה חזקה שהוכיחה את יכולתה גם בתקופות גאות וגם בתקופות שפל ולה אפסייד נוסף בדמות הנכסים שבפיתוח וקרקעות המהוות "שווי חבוי" בספרים.

ריכוז ההמלצות:

***כתבה זו אינה מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם והיא מורכבת מאוסף של מניות שנבחרו על מנת לספק תשואה טובה יותר במידה וראלי בשוקי המניות יחל.

תגובות לכתבה(25):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 22.
    דוד 28/09/2011 05:43
    הגב לתגובה זו
    למה צריך לקנות מניות דפנסיביות /שמסנסיביות אם התחזית שהשוק ימשיך ליפול ֱ
  • 21.
    תמיר פ. 26/09/2011 19:24
    הגב לתגובה זו
    לא ברור לי האם המנייה מחלקת דיבידנד או לא ?
  • 20.
    אבי 26/09/2011 19:23
    הגב לתגובה זו
    אחרי שנחתכה 50% בלי קשר לכלום, אמורה להנות מירידה בריבית ועלייה בשער הדולר. מחזיק וממליץ.
  • 19.
    האם אי פעם,אנליסט ,שסתם דיבר שטויות-פוטר? (ל"ת)
    חי במינוס 26/09/2011 13:09
    הגב לתגובה זו
  • 18.
    גולן 26/09/2011 12:07
    הגב לתגובה זו
    איפה אלביט מערכות?
  • 17.
    לכל דבר יש סיבה.מזור פירסמה דו" ח רבעוני חרא. (ל"ת)
    למלך 26/09/2011 12:06
    הגב לתגובה זו
  • 16.
    מלך 26/09/2011 11:10
    הגב לתגובה זו
    משהו יכול להגיד מה קורה עם המניה הזאת משער 1000 לשער 277 מטורף איפה החברה למה אין הסבר למפולת המטורפת במניה
  • 15.
    כאלה חסרי מעוף בבתי ההשקעות-רשימה כ" כ צפויה ! (ל"ת)
    ירושלמי 26/09/2011 10:52
    הגב לתגובה זו
  • 14.
    שכחתם את פריגו - המניה הדפנסיבית ביותר בשוק (ל"ת)
    משה 26/09/2011 10:12
    הגב לתגובה זו
  • עברי 26/09/2011 17:33
    הגב לתגובה זו
    בתי השקעות. די מבט חטוף על גרף הביצועים של המניה בשנה האחרונה לעומת השוק.
  • 13.
    שלום 26/09/2011 10:03
    הגב לתגובה זו
    אירופה מינוס 2 ,ואנחנו אתמול עלינו מעל 2 ,ונרד פחות מ 2 ,שחקני מעוף !! כל הכבוד לכם,שאתם גם מנגחים את השורטיסטים. חחחחחחחחחחח
  • 12.
    צבריקו 26/09/2011 09:59
    הגב לתגובה זו
    בנק מזרחי, ושאר הירקות הם מניות למחפשי הרפתקאות.
  • 11.
    אדום אדום 26/09/2011 09:52
    הגב לתגובה זו
    נראה כי הולך להיות היום ממש אדום כל החוזים בארה" ב ובאירופה 1.5-2% למטה כל מי שדמיין פקיעה ב1060 ומעלה יתחיל להעיף סחורה לא ממליץ אבל לפי דעתי מי שיכול למכור לפני שנפתחים השווקים באירופה עדיף.. כי אם שם ימשכו הירודת שיתחילו באסיה הבורסה שלנו תצמצם את הפער של ה5% שנוצר מכל הורסות האחרות שיושבות על הנמוך השנתי בהצלחה לכולם!
  • 10.
    קובי 26/09/2011 09:44
    הגב לתגובה זו
    יצילו אותנו גם היום, אז מה אם אסיה יורדת 4 אוז, ואירופה 1-2 אחוז, אנו במצב מעולה ועם שחקני מעוף נעלה.
  • 9.
    שחר 26/09/2011 09:43
    הגב לתגובה זו
    כולם נרטבים
  • 8.
    בא 26/09/2011 09:36
    הגב לתגובה זו
    שב בחוץ בשקט .יש אחת נוספת טיפה פחות דפינסיבית ,קוראים לה לך לעבוד במקום להמר .
  • 7.
    מיץ פטל 26/09/2011 09:19
    הגב לתגובה זו
    כולם בשוק - מי שירד הכי חזק - סתם יעלה הכי חזק סתם וזה נכון בעיקר לאפריקה -מגורים ואחזקות
  • 6.
    טליק 26/09/2011 09:13
    הגב לתגובה זו
    שלל הודעות בצרורות
  • 5.
    יניב 26/09/2011 09:07
    הגב לתגובה זו
    למה לקנות מטריקס כשאפשר לקנות פורמולה שמחזיקה את מטריקס ונסחרת בחצי מההון העצמי שלה?
  • אריאל-יובנק 26/09/2011 11:49
    הגב לתגובה זו
    בגדול אתה צודק, אבל אני באופן אישי פחות אוהב השקעה חברות אחזקה ומעדיף להשקיע ישירות בחברה הטובה בפורטפוליו. בלי קשר, פורמולה נסחרת לאורך זמן בדיסקאונט על האחזקות שלה (בין אם בצדק או שלא)
  • רמי-לקוח של יובנק 26/09/2011 18:02
    לכל דבר יש מחיר. דיסקאונט של 15%-20% בחברות אחזקה זה נורמלי אבל דיסקאונט של 60%-70% זה כשל שוק מטורף. במיוחד שמדובר בחברת אחזקות שטוחה ורזה בלי מינוף ועם הוצאות ניהול זניחות. זאת לא הפירמידה של IDB. דבר נוסף, הדיסקאונט בפורמולה הוא על אחזקות סחירות ועל מזומן ולא דיסקאונט שמקורו בתעלולים חשבונאיים מבית היוצר של נוחי. בקיצור, אני מסכים לחלוטין עם התגובה המקורית. במחירים הנוכחיים אין שום היגיון בקניית מטריקס, דרך המנייה של פורמולה מקבלים את מטריקס בחצי מחיר.
  • 4.
    ללא מניות 26/09/2011 08:19
    הגב לתגובה זו
    היתרה דולר זהב סחורות, גם אם היום 3 האחרונים עדיין יורדים. לפחדנים הגדולים רק מזומן
  • 3.
    לקנות טבע-תמיד לעשות הפוך (ל"ת)
    נתן 26/09/2011 08:16
    הגב לתגובה זו
  • 2.
    שוקי 26/09/2011 07:18
    הגב לתגובה זו
    לא לגעת בכלום, הנפילות יהיו באוקטובר , לא כרגע, פשיטת רגל של יוון,איטליה בדרך. פורטוגל, ספרד, בנק מיזרחי? הצחיקו אותי 75 אחוז לא לוקחים משכנתאות -הרווחים ירדו בעשרות רווחים,וטרם דיברנו על אי יכולת להחזיר משכנתאות של לווים,ומחירי הבתים,למה אצלנו בתים שהיו ווים 50-60 אלף דולר עלו לשווי 200 אלף דולר-חחח אפשר לקנות 3-4 בתים בארה" ס ולהישאר עם עודף. בנקים אחרים לאומ,דיסקונט ופועלים חשופים במילארדי דולרים ליוון/איטליה/ספרד/צרפת- ובנק קרדיס סוויס שנמצא על סף פשיטת רגל.ועוד מצב גאופולטי עדין. מניות=לא!
  • 1.
    לא לגעת בכלוםםםםםםםםםםם (ל"ת)
    יןסי 26/09/2011 06:55
    הגב לתגובה זו