השבוע בוול סטריט: לקראת החלטת הפד' ביום ד', האם המפולת בשוק תמשך?
לאחר שבוע כואב בשוק המניות, המשקיעים יחזרו מחר (ב') לוול סטריט כשאי הוודאות הפוליטית בשווקים המתעוררים עדיין ברקע, ולקראת ההחלטה האחרונה של בן ברננקי כיו"ר הפד'. עונת הדוחות תמשיך לרכז עניין רב, כאשר הכוכבות של השבוע הן שלוש מניות מסקטור האינטרנט והטכנולוגיה - אפל, גוגל, ופייסבוק.
לאחר שבמהלך 2013 כולה לא נרשם תיקון משמעותי ב-S&P 500, יתכן שהשבוע האחרון היה תחילתו של תהליך כזה - המדד המוביל איבד 2.6%, הירידה השבועית הגדולה ביותר מאז חודש יוני האחרון. מדד הדאו ג'ונס צלל 3.5% בשבוע החולף - הירידה השבועית החדה ביותר מאז נובמבר 2011. הנאסד"ק היה "המצטיין השבועי", עם ירידה של 1.7% בלבד.
כאמור, חשש מהיחלשות , כולל סין, הודו, ארגנטינה ועוד, הביא לירידות חדות בבורסות אסיה, אירופה וארה"ב בשני ימי המסחר האחרונים. אורי גרינפלד, מנהל מחלקת המאקרו בבית ההשקעות פסגות, מעריך שלא מדובר פה בסופה של המגמה החיובית בשווקים - "תיקון הוא מהלך טבעי בשוק שעלה ב-11% בארבעת החודשים האחרונים. מכיוון שהשיפור בכלכלה האמריקאית והאירופית צפוי להמשך גם במהלך השנה הקרובה שוק המניות צפוי להערכתנו להמשיך ולעלות לאורך זמן", כותב גרינפלד בסקירתו השבועית.
גרינפלד מסביר את מקור הקריסה בחשש מפיחות במטבעות בשווקים המתעוררים כתוצאה מצעדי הפד'. "שינוי כיוון המדיניות המוניטארית במערב בכלל וצמצום ההרחבה הכמותית בפרט מייצרים לחץ להיחלשות מהירה של המטבעות בשווקים המתעוררים אל מול הדולר", מציין גרינפלד. "חשש מפיחות זה מביא ליציאה מהירה של כספים מהשווקים המתעוררים, אשר מאיצה עוד יותר את הפיחות. המדינות בעלות פרופיל הסיכון הגבוה ביותר הן כאלו שסובלות מאינפלציה גבוהה ו/או גירעון גדול בחשבון השוטף ו/או רזרבות מט"ח נמוכות. בקבוצה זו נציין את טורקיה, אינדונזיה, הודו ודרום אפריקה".
- ברזיל וארגנטינה: המרוויחות הגדולות ממלחמת הסחר העולמית
- האסטרטגיה החדשה שמפחידה את ארה״ב: "למכור אמריקה"
גם האנליסטים בדויטשה בנק התייחסו למצב בשוק, ומעריכים שאין סיבה לדאגה לגבי השוק האמריקני: "יש סיבות מקומיות טובות להעריך שכלכלת ארה"ב תתן ביצועים טובים בשנה הקרובה, והציפיה המרכזית שלנו היא שלמרות שיתכן שנראה תיקון זמני בשוק (בגלל המימוש האגרסיבי בשווקים המתעוררים), השוק לא יהיה רציני מדי עבור הכלכלה האמריקנית".
בשבוע הקרוב יתכנסו בכירי הפדרל רזרב לועידת השוק הפתוח, בסיומה יודיע יו"ר הבנק, בן ברננקי, את החלטת הריבית והשינוי (אם יהיה כזה) במדיניות המוניטרית. רוב הכלכלנים שנשאלו על ידי רויטרס מעריכים שברננקי יכריז על צמצום נוסף של כ-10 מיליארד דולר בהיקף רכישות האג"ח החודשיות. ההחלטה הזו תהיה האחרונה בקדנציה של בן ברננקי, כאשר ג'נט יילן תעמוד בראש הפד' החל מחודש פברואר.
אנליסטים מעריכים שההחלטה לצמצם או לא תהיה הגורם המשפיע ביותר על השוק בשבוע הקרוב. ג'ון קאנלי, אסטרטג ההשקעות ב-LPL Financial, מצפה שההחלטה תקבל משקל גדול יותר מהרגיל בגלל הנפילות בשווקים המתעוררים בשבוע שעבר.
ומה לגבי עונת הדוחות?
עונת הדוחות הכספיים לרבעון הרביעי נכנסת לשבוע העמוס וללא ספק המעניין ביותר שלה, כאשר כשליש מחברות מדד הדאו ג'ונס וכרבע מחברות מדד ה-S&P 500 צפויות לדווח תוצאות. בין השמות המעניינים השבוע מהמדד המוביל: קאטרפילר (סימול: CAT) שתדווח ביום ב', דופונט (סימול: DD), פייזר (סימול: PFE) ו-AT&T (סימול: T) ביום ג', יצרנית המטוסים בואינג (סימול: BA) תפרסם דוחות ביום ד', 3M (סימול: MMM), אקסון מוביל (סימול: XOM) וויזה (סימול: V) יפרסמו תוצאות ביום ה' ושברון (סימול: CVX) ביום ו'.
השבוע הקרוב צפוי להביא גם את הדוחות הכספיים של כמה שמות מרכזיים בסקטור הטכנולוגיה - בראש ובראשונה את אלו של החברה הגדולה ביותר בוול סטריט מבחינת שווי שוק, אפל (סימול: AAPL) שתדווח לאחר סיום יום המסחר ביום ב'. שמות נוספים שידווחו השבוע כוללים את דוחות יאהו (סימול: YHOO) ביום ג', פייסבוק (סימול: FB) ביום ד', וגוגל (סימול: GOOG) שתוצאותיה יפורסמו ביום ה'.
לאחר שכרבע מחברות מדד ה-S&P 500 דיווחו תוצאות רבעוניות עד כה, 63.9% מתוכן היכו את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח, נמוך מהממוצע בארבעת הרבעונים האחרונים, שעומד על 67%, לפי נתוני סוכנות הידיעות רויטרס.
בנוסף לפד' ולעונת הדוחות, מספר נתוני מאקרו מעניינים צפויים לצאת במהלך השבוע הקרוב, הנה הם לפניכם.
יומן המאקרו השבועי
הנתון הראשון לשבוע זה יגיע ביום ב' בשעה 17:00 שעון ישראל, עם נתון מכירות הבתים החדשים לחודש דצמבר. שיעור המכירות השנתי ירד מעט בחודש נובמבר לרמה של 464 אלף בתים, ואנליסטים מעריכים שנראה ירידה נוספת בחודש דצמבר לרמה של 450 אלף בתים חדשים.
כחצי שעה לאחר מכן צפוי להתפרסם גם סקר הפד' של דאלאס לחודש ינואר, שעלה מעט לרמה של 3.1 נקודות בחודש שעבר, רמה המצביעה על מצב חיובי אך לא גבוה של העסקים באזור. אנליסטים מצפים לראות עלייה לרמה של 5 נקודות החודש.
יום ג' יפתח בשעה 15:30 שעון שיראל עם נתוני מכירות המוצרים ברי-קיימא לחודש דצמבר. מכירות המוצרים ברי קיימא עול בחדות בחודש נובמבר, ומכירות הליבה (ללא מכירות כלי תחבורה) עלו ב-1.2%. האנליסטים ב-Econoday מצפים לראות עלייה של 1.6% במכירות בחודש דצמבר, ועלייה של 0.7% במכירות הליבה.
כחצי שעה לאחר מכן יפורסם מדד קייס שילר לחודש אוקטובר, המודד את מחירי הבתים ב-20 הערים הגדולות בארה"ב. בחודש ספטמבר עלה המדד ב-1% בשינוי חודשי, וב-13.6% בשינוי שנתי. אנליסטים מצפים לעלייה חודשית של 0.8% במדד אוקטובר.
כחצי שעה לאחר פתיחת המסחר בוול סטריט יפורסם גם מדד אמון הצרכנים לחודש ינואר. בחודש דצמבר עלה המדד בחדות לרמה של 78.1 נקודות, ואנליסטים מעריכים שנראה עלייה נוספת לרמה של 79 נקודות.
יום ד' יהיה דל בנתונים, אך בשעה 21:00 שעון ישראל יוציא הפד' את הודעת הריבית לחודש הקרוב, יחד עם הודעה לגבי השינוי הצפוי במדיניות המוניטרית. רוב הכלכלנים מעריכים שהבנק יצמצם את היקף רכישות האג"ח החודשיות ב-10 מיליארד דולר נוספים, לאחר צמצום ראשוני בהיקף דומה בחודש שעבר.
הנתון המרכזי של השבוע יצא ביום ה' כשעה לפני פתיחת המסחר, אז תפורסם ההערכה הראשונה לתמ"ג של ארה"ב ברבעון הרביעי. ברבעון הרביעי של 2013 נרשמה צמיחה בריאה של 4.1% בכלכלת ארה"ב, ואנליסטים מעריכים שנראה צמיחה של 3% בתוצר ברבעון האחרון לשנה.
באותה שעה צפוי להתפרסם הנתון השבועי של התביעות הראשוניות לדמי אבטלה, שעלה מעט בשבוע שעבר לרמה של 326 אלף תביעות חדשות (בשיעור שנתי). אנליסטים מצפים לראות רמה דומה גם השבוע, כשהצפי הוא ל-327 אלף דורשי אבטלה.
כחצי שעה לאחר פתיחת המסחר יפורסם מדד צפי מכירות הבתים לחודש דצמבר, שעלה בחודש נובמבר ב-0.2% וצפוי בחודש דצמבר לרדת ב-0.5%.
יום ו' צפוי להיפתח עם נתוני ההכנסה הפרטית והוצאות הצרכנים לחודש דצמבר, שיתפרסמו בשעה 15:30 שעון ישראל. בחודש נובמבר עלתה ההכנסה הפרטית ב-0.2%, והוצאות הצרכנים עלו ב-0.5%. האנליסטים מצפים לעלייה של 0.2% בשני הנתונים. באותה שעה צפוי להתפרסם גם מדד עלות התעסוקה עבור הרבעון הרביעי של 2013. ברבעון השלישי נרשמה עלייה של 0.4% בעלות העבודה, ומגמה זו צפוייה להישמר גם ברבעון הרביעי.
מעט לאחר הפתיחה בוול סטריט צפוי להתפרסם מדד מנהלי הרכש בשיקגו לחודש ינואר, שצפוי להמשיך לחזור לעלות לרמה של 59.5 נקודות, לאחר שבחודש הקודם נחלש מעט לרמה של 59.1 נקודות.
כמה דקות לאחר מכן צפוי להתפרסם הנתון האחרון לשבוע זה, הסנטימנט הצרכני של רויטרס ואוניברסיטת מישיגן לחודש ינואר. בקריאה הראשונית לחודש ינואר ירד המדד לרמה של 80.4 נקודות, ואנליסטים מעריכים שנראה עלייה לרמה של 81 נקודות.
- 1.יופיטר שוקי הון 26/01/2014 21:31הגב לתגובה זוהמוסדיים וחבריהם יש מידע פנים !!!ויודעים מתי מתחיל הירידות ומוכרים ואני לא יודע !!! אני כל הכסף שלי בשוק בבורסת תל אביב מה אני אמור לעשות?לי אין מידע פנים !!! למה אותי לא משתפים?