האם הביטקוין מתחרה אמיתי לכסף?
פרשן וול סטריט של Bizportal בוחן את המכשולים שיעכבו את קבלת הביטקוין כתחליף למטבעות הקיימים ומספק המלצת השקעה בנישה שחוזרת לוול סטריט
כמחצית הכותרות באתר בלומברג של שבת-ראשון היו על הביטקוין, מהקשקושים הרגילים על מייקל נובוגראץ ועד לשורה של תחזיות לגבי המטבעות הקריפטוגרפים. בעוד שאנחנו מתחילים להבין סוף-סוף מהם מרכיבי המטבעות הללו עדיין לא הצלחנו להבין מדוע הם כ"כ קריפטוגרפים שהרי ידוע לכל ששיטות אבטחת מידע ותקשורת נתונים הן מעשה ידי אדם ובעזרה של מערכות שגם הן מעשה ידי (ומוחות) אנוש.
העובדה היא שמה שמנסה אדם אחד להסתיר מתגלה, במוקדם או מאוחר, ע"י אדם אחר (לעיתים גם ע"י האדם שהסתיר עצמו). דבר אחד, בנושא המטבעות הללו, צריך להיות ברור, מדובר בהתפתחות טכנולוגית רצינית ש"שעשועי הבורסה" מסתירים. לנו אין שום ספק שמהפכת הטכנולוגיה פיתחה אפיק חליפין/מתחרה לכסף. האפשרות הזו נראית סבירה ואפילו הגיונית. בין זה לבין השקעה בשלב הנוכחי בביטקוין או באחד המתחרים שלו, הדרך ארוכה ורצופה במכשולים רבים.
אד היימן, המייסד, היו"ר והמנכ"ל של בנק ההשקעות הפרטי היוקרתי Evercore ISI (שב-42 השנים האחרונות, מאז החלו לבצע בוול סטריט את ה-Institutional Investor poll of investors for Economics הוכתר 37 פעם כמשקיע המוסדי המוערך ביותר), רואיין לאחרונה בבלומברג ובסוף הריאיון נשאל על הביטקוין. "עדיין לא ברור לי המבנה", אמר, "אבל התופעה בהחלט ברורה. נוצרו הכלים לפיתוח של אמצעי תשלום חדשני ומספיק מאובטח שאולי יתחרה במטבעות הקיימים. זה ייקח זמן, הרבה זמן, לפני שדבר כזה יקרה במיין סטריט אבל בינתיים וול סטריט התחילה לאמץ את זה והרי אומרים", אמר למראיין בחיוך, "שוול סטריט חוזה העתיד הכי טוב".
יכול מאוד להיות שכך יהיה אבל שני המכשולים שיעכבו את קבלת הביטקוין כתחליף למטבעות הקיימים הם היכולת לשלוט בו והאיום על הדולר ושניהם קשורים במדיניות האמריקאית. השליטה היא חלק בלתי נפרד מהמדיניות האמריקאית כנגד הון שחור, טרור וסוחרי סמים. לא יתאפשר מצב שהארנקים הוירטואלים הללו לא יהיו בפקוח מלא. הדולר, מלבד היותו המטבע הגלובלי הסטנדרטי, משמש כחלק מהמדיניות הכלכלית של ארה"ב.
- "המוסדיים מניעים את הביקוש לביטקוין"
- הביטקוין מעל 94 אלף דולר: טראמפ מרגיע את השווקים, הקריפטו מגיב בזינוק
לא נראה לנו שממשלת ארה"ב ועולם העסקים האמריקאי, במיוחד חברות הענק שם שהן בעלות השליטה האמתיות בעיצובה של המדיניות האמריקאית, יסכימו שמשהו יחליף את הדולר וייקח מהממשל האמריקאי נשק כה חשוב (מי שאינו מבין עד כמה השליטה בדולר חשובה לכלכלת ארה"ב שישאל). הדולר, מאז נותק מהזהב, מהווה חלק חשוב מהאסטרטגיה הקפיטליסטית שמנחה את פעילות ארה"ב ובוושינגטון לא יעלה על הדעת שמה שיחליף אולי את הדולר לא יהיה בשליטתם ובפיקוח מלא.
על הדפסה תלת ממדית: לפני 33 שנים רשמו שלושה מדענים צרפתים פטנט על תהליך שהוביל למעשה להתפתחות מדפסות תלת ממדיות, ה-3D Printing. ב-1984, בסודיות מוחלטת הם אפשרו לענקית התעשייה הצרפתית אלסטום לבדוק את הפתוח. זו בדקה במעבדותיה והחליטה שבמקום להשקיע ברעיון עדיף לגנוז אותו "מחוסר כדאיות עסקית". בדיוק באותה שנה פיתח היזם/מדען צ'ק הול האמריקאי תהליך דומה, סטריאו-ליתוגרפיה כינה אותו ורשם פטנט. הול לא סמך על אף אחד וייסד, ב-1986, בעזרת כמה חברים, חברה בשם 3D Systems Corp ומשם החלה להתפתח הנישה תעשייתית שמוצריה הראשונים הופיעו בתחילת שנות ה-90 בארה"ב.
20 שנה לקח לנישה להגיע למכירות של מיליארד דולרים ועוד 5 להגיע, ב-2016, ל-2 מיליארד. האנליסטים שמעורבים בעניין מאמינים שעד 2025 תגיע הנישה להכנסות של 8 מיליארד. במהלך השנים הונפקו כמה חברות שממוקדות בתחום ועם התפתחות ותחזיות כאלו אפשר היה לצפות שוול סטריט תתלהב. אלא שמה שקרה בפועל הוא שהמניות המייצגות את הסקטור, שהחלו להופיע בוול סטריט בסוף שנות ה-80 של המאה שעברה, לא הניבו למשקיעים בהן את התשואות להן ציפו. הסיבה לכך קשורה בפערים בין מה שקורה בעולם האמתי (במיין סטריט) לבין מה שקורה בוול סטריט.
- טראמפ הוא פיל בחנות חרסינה, אבל לא ישבור את הכלים
- ההיגיון מאחורי השיגעון - מה טראמפ מנסה להשיג ולמה ייתכן שהנפילות ייעצרו?
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
מה שקרה וקורה בנישת ההדפסה התלת ממדית בוול סטריט אינו שונה ממה שקרה וקורה בנישות טכנולוגיות חדשות אחרות שנוצרו עם התקדמות מהפכות הטכנולוגיה והאינפורמציה וכדוגמה מייצגת נשתמש בחברת 3D Systems (סימול: DDD). ננסה באמצעותה להסביר הפערים שבין תקוות המשקיעים למציאות.
חברת 3D Systems הגיעה לוול סטריט, דרך הנאסד"ק תחילה, ב-1987 וב-2011 עברה לבורסה של ניו יורק. ההנפקה של 1987 הייתה, מבחינת החברה והמשקיעים, מוקדמת מאוד אבל בוצעה כי השוק היה אז במומנטום מעלה וההנהלה ניצלה זאת. הייתה זו הסנונית הראשונה בתחום אלא כיוון שהטכנולוגיה הייתה עדיין בחיתוליה ההצלחה העסקית לא הגיעה והמשקיעים, אפילו החולמים שביניהן, התאכזבו ובמשך 22 שנה, עד לאחר משבר 2008, החברה דשדשה כשתשומת הלב בתחום הלכה ונמוגה.
משקיעים שרכשו המניה בהנפקה נשארו, 22 שנים מאוחר יותר, בתחילת 2009 עם 3% מערך השקעתם. אבל 2008, וללא קשר למשבר, הייתה שנה של ציון דרך לתעשיית הטכנולוגיה, שנת הפריצה וההתמזגות של העברת האינפורמציה כאשר הטלפוניה האלחוטית מובילה את התהליך. משקיעים שהבינו לאן מובילה מהפכת ה-IT הבינו שגם חלום ההדפסה התלת ממדית מתחיל לקבל פוטנציאל מסחרי אמתי.
DDD, שאחרי 2009 הפכה לחברת ההדפסה התלת ממדית "הפופולארית" ביותר בוול סטריט, הובלה ע"י החלום המתפתח מ-20 סנט בתחילת 2009 ל-95 דולרים בסוף 2013. אלא ששוב חגגה וול סטריט מוקדם מידי. החלום החדש הזה יצר, בוול סטריט, בועה חדשה, דומה מאוד לבועת הטכנולוגיה של 2000. ב"מיני-בועה" זו השתתפו, לצד נישת ההדפסה, לכמה נישות חדשניות אחרות במיוחד אלו של האפליקציות התומכות שכולן התנפחו בוול סטריט במהלך 2012-2013. מלאנוקס (סימול:MLNX) ואלוט (סימול:ALLT) הן רק שתיים מהדוגמאות והיו מאות כאלו.
נכון, הייתה התקדמות מרשימה של מהפכת הטכנולוגיה אבל טכנולוגיות ההדפסה לא הבשילו עדיין להתמזגות עם כלכלת המיינסטרים, הצרכן הפרטי לא יכול היה לייצר לעצמו מוצרים ממדפסת ביתית והתעשייה לא הייתה מסוגלת עדיין לספק ללקוחותיה מוצרים מההדפסה. ההכרה בכך הביאה את מניית DDD, בתוך שנתיים, תחילת 2016, ל-6.5 דולרים. המניה טיפסה אמנם לרמה של 22 דולר בקיץ 2017 אבל מאז התדרדרה שוב ונמצאת כרגע על כ-9.5 דולר. את אותו תהליך בדיוק עברה גם המתחרה Stratasys (סימול: SSYS), שמשום מה הוחלט במקומותינו שהיא ישראלית.
העליות החדות במהלך 2012-13, כך הסתבר ממחקרים שבדיעבד, באו בעקבות 3 התפתחויות: 1. השקעות גדולות של חברות טכנולוגיה מובילות (כמו HP, IBM ואפילו חברות הציוד הרפואי כמו מדטרוניקס) בתחום; 2. שמועות עקשניות על פעילות M&A מכיוון הענקיות אל חברות כמו DDD או SSYS; ההצלחה ההתחלתית העצומה שהייתה למדפסות שולחן ביתיות (כשהראשונות החלו להופיע אלפים קנו והתור הלך וגדל).
בדיעבד הסתבר ששלושת ההתפתחויות הנ"ל התמוססו. ההשקעות של החברות נעשו במטרה לפתח חטיבות פנימיות לייצור מדפסות תלת ממדיות ולא עברו לפעילות M&A. כל השמועות על רכישות התבדו. הביקוש הגדול למדפסות שולחניות צנח משמעותית ופגע קשות בהכנסות החברות, וב-2017 המגמה הזו הוחרפה כאשר ההנחיות לעתיד גרועות גם הן. החלום של "מדפסת בכל בית" לא התממש וגל הקונים הגדול שהופיע כשהמדפסות יצאו לשוק היה בעיקר של אנשים שעשו שימוש במדפסת.
"זה כמו הביקוש למכונות תפירה דיגיטאליות שהטעה את היצרנים בזמנו", אמר ג'ון קאולה, מנכ"ל חברת Ultimaker שמייצרת מדפסות 3D ביתיות, "לא בכל בית רוצים מכונת תפירה חכמה רק בבתים שבהם מישהו עוסק בתפירה...". כלומר, משקיעי ה-3D לא נהנו מהגאות של שוק המניות בעשור האחרון מאז היציאה מהמשבר.
המצב הנוכחי? מומחים שבדקו מדוע נישת ה-3D אכזבה כך הגיעו למסקנה שהכיוון שבו התמקדה תעשיית המדפסות התלת ממד בחרה במסלול התקדמות הפחות מעניין דווקא. התעשייה התמקדה בצרכן הפרטי והזניחה את התעשייה. "על מנת שמוצר צריכה חדש יתקבל בשוק האמריקאי", אומר הפרופסור ג'ף טאגן, מומחה להנדסת ועיצוב מוצרים שחוקר את הנושא "חובה שיהיה לו שוק צריכה גדול שצומח ומודעות צרכנית. בעוד שהמודעות לצורך במדפסות גדלה משמעותית בשנים האחרונות הרי שהצריכה, שהופנתה בעיקר לצרכן הפרטי הגיעה לרוויה.
התעשייה הזו חייבת לכוון לצריכה העסקית והמעבר תלוי בעלות, בנוחיות השימוש, במגוון השימושים ובפתרונות טכנולוגיים שמתאימים לסביבה העסקית ושיאפשרו את כל הנ"ל". נראה היום שחסידי ה-3D הבינו הטעות וההתארגנות היא בהתאם. רואים מעבר ברור בהתמקדות לכיוון עולם העסקים. החברות שמובילות בתחום הן DASSAULT SYSTEMES SE (סימול: DSI) הצרפתית, HP Inc (סימול: HPQ), חברת SLM SOLUTIONS GROUP (סימול: AM3D.DE) מגרמניה ורנישו (סימול: RSW) הבריטית ואפילו ג'ונסון אנד ג'ונסון הענקית שמפתחת חטיבה ליצור ציוד רפואי באמצעות ההדפסה.
מי שמוביל את הנישה הן לפיכך חברות גדולות שפעילות ה-3D היא חטיבה בתוכן והן שמתאמות את המוצרים. גם ההשקעות בתחום שינו כיוון. השבוע נמסר שחברת Carbon3D מקליפורניה סגרה גיוס שלישי והפעם בסכום של 143 מיליון דולרים. החברה משלימה בכך סך גיוסים של 422 מיליון והאחרון לפי שווי חברה של 1.7 מיליארד והחברה הזו בת 3 בלבד. DDD ו-SSYS הוותיקות מוערכות ב-1.13 ו-1.14 מיליארד בהתאמה.
הקבוצה שמשקיעה בחברה הצעירה כוללת את GE, אדידס, BMW, ניקון, אוטודסק, ג'ונסון אנד ג'ונסון, גוגל וכמה קרנות הון ידועות. כדאי לראות הרצאתו של הפרופסור ג'וסף בן סימון, כימאי, ממציא ויזם ידוע בארה"ב על החברה באתר ה-TED.
מה מביא קבוצה כה רצינית שבהחלט מבינה בהשקעות, בטכנולוגיה ובביזנס להשקיע דווקא כעת ובערכים כאלו בחברת סטארט אפ בתחום? הכיוון שאליו מכוונת החברה, לאפשר לחברות תעשייה להשתמש במדפסות ליצירת המוצרים שלהן, מלהבי מטוסים ועד נעלי התעמלות וציוד רפואי. כלומר, החברה מכוונת לעולם העסקים ולא לצרכן הפרטי "ובתחום הזה", אומר הפרופסור טאגן, "אני מעריך צמיחה שנתית של 50% לפחות". האם זה אומר שכדאי לקפוץ למים? שהגיע זמנה של נישת ה-3D?
ביולי 2016 הונפק סל ה-3D, ה-PRNT. הסל הורכב אז לאחר הירידות החדות במניות ה-3D. המחשבה שמאחורי יצירת הסל הייתה בהבנה שהמיקוד בתעשייה משתנה ופוטנציאל הצמיחה של הנישה משתפר משמעותית ושכדאי לפיכך לנצל הירידות להרכבת סל מתמחה שיכלול גם חברות שאינן 3D נטו. הסל, שכולל 48 חברות שחמשת המובילות מבחינת המשקל הן AM3D, DSY, RSW, HPQ ו-SSYS. הוא סל גלובלי. תמצאו בתוכו כל חברה שנכנסה לתחום בצורה רצינית ביניהן הענקיות MSFT, UPS, סימנס, ADSK ו-GE. לנו נראה שלמי שמעוניין בנישה זו צורת ההשקעה המועדפת כרגע.
** אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל
- 22.משה 04/01/2018 21:18הגב לתגובה זועל ETF לחברות סליקה ..תודה
- 21.אין עליהם 03/01/2018 17:51הגב לתגובה זו(*** לדעתי הם גם מתנפלים על מניות באותו טירוף - מתחילת השנה ***) חג המולד הסתיים - אבל האמריקאים ממשיכים את טירוף הקניות בשבוע האחרון של דצמבר החנויות היו כל כך עמוסות, עד שהרשתות בארה"ב מכנות אותו "עונת החגים השנייה" ? מניות הרשתות הקמעוניות, הנמצאות בשפל בשנים האחרונות, מזנקות בהתאם ניו יורק טיימס התראות במייל 01.01.2018 08:3 ג המולד נגמר, אבל קניות החג עדיין בשיאן. סופו של דצמבר — בדרך כלל תקופה חלשה שהקמעונאים מנצלים כדי להיפטר מסחורה לא עדכנית — מייצרת השנה כל כך הרבה תנועת לקוחות ומכירות, עד שיש רשתות שמכנות אותה "החודש ה–13" או "עונת החגים השנייה". למעשה, זו הכרה בנחילי הצרכנים שמציפים את החנויות ואת האתרים לצורך החזרות, החלפות ורכישה בכרטיסי מתנה.
- שלמה גרינברג 04/01/2018 15:45הגב לתגובה זותקרא הכתבות שלי עוד מסוף 2008
- 20.סימול MJX 02/01/2018 23:06הגב לתגובה זונסחרת מ 26 לדצמבר (לפני כן נסחרה כתעודת סל על תחום אחר)
- 19.יובל שחם 01/01/2018 16:58הגב לתגובה זוPalisades Water Index סל של 38 חברות מיים. הוא היחיד שניתן לקנות בשקלים.. תודה מראש על תגובתך
- שלמה גרינברג 02/01/2018 14:12הגב לתגובה זוזה מדד למניות חברות שעיסוקן במים וכולל 38 חברות. זה לא סל. הסל שמתבסס עליו הוא ZWI וגם PHO לגבי שקלים אין לי מושג
- 18.לאסרי 01/01/2018 16:20הגב לתגובה זושלמה אין ספק שרובוטיקה a.i. זה תחום חם אש.האם לדעתך הסל שעלה מעל 50% מתומחר כלכלית או במחירי חלל? תודה
- שלמה גרינברג 02/01/2018 13:59הגב לתגובה זוכתבתי מספר פעמים על סל זה. הוא עולה בשל הציפיות שהרובוטיקה והבינה המלאכותית ישחקו תפקיד מרכזי בהתפתחויות הטכנולוגיות בעתיד. יקר או לא תבדוק את 29 המניות שבו ותגיע למסקנה. מה פירוש "עלה מעל ל % 50"?
- 17.יוסי 31/12/2017 18:23הגב לתגובה זושלום שלמה תודה על הכתבההאם יצא לך להתקל בנייר שנקרא lplזו חברת ל.ג שאני מאוד אוהב את המוצרים שלה. המניה נסחרת מתחת לערך הספרים. עם 0.4 p/s. ועוד ועוד מכפילים מגוחכים. אשמח לכמה מילים אם יצא לך להתקל. תודה רבה
- תוכל להיות ברור יותר? שם חברה או סימול נכון (ל"ת)שלמה גרינברג 02/01/2018 14:14הגב לתגובה זו
- הסימבול הוא lpl החברה היא lg (ל"ת)יוסי 02/01/2018 17:52
- 16.מורדי 31/12/2017 17:28הגב לתגובה זוההסכם עם מדטרוניק עזר. אבל ירדה השנה 19% מה דעתך עליה?תודה
- שלמה גרינברג 02/01/2018 14:17הגב לתגובה זוירדה % 19 ? וכמה עלתה מאז הרכישה?
- אבי3 02/01/2018 09:58הגב לתגובה זוחודש אחד לא אומר כלום
- בחיאת זומזום 01/01/2018 09:46הגב לתגובה זומעניין - כי בכול האתרים היא עלתה השנה 135 אחוז. מאיפה הנתון ? הבורסה בסוריה ?
- בחודש האחרון (ל"ת)מורדי 01/01/2018 11:03
- 15.שמואל 31/12/2017 12:29הגב לתגובה זוהמאמר עוסק בשני נושאים. א. מטבעות דיגיטליים, כ- 27 שורות. ב. מדפסות תלת מימד, כ- 82 שורות. אבל הכותרת מתייחסת לנושא הקצר יותר, כי הוא מושך יותר כניסות.
- לשמואל 31/12/2017 13:54הגב לתגובה זוהחומר לא רע סך הכל אבל לא שיא האיכותיות. גם אני מתעצבן לעיתים קרובות בקוראי כאן.
- משה 31/12/2017 14:31לא מדובר כמובן בקומבינה, אלא רק בכותרת שלא כותב המאמר שלמה גרינברג אחראי לה. הוא מדי פעם מדגיש זאת. וכהערה - המאמרים של שלמה הם הטובים ביותר בנושא וול סטריט שניתן למצוא באתרים בארץ. זו לא רק דעתי, אלא דעת רבים מאד מהמגיבים כאן. ואם יורשה לי להעיר במקום שלה - באם לא נוח לך מה-"קומבינות" כאן - אל תיכנס. משה
- 14.דינו 31/12/2017 11:20הגב לתגובה זושלמה שלום. אשמח לקבל דעתך המלומדה על ה-ripple מסומן xrp. תודה
- תקבל בכתבה הבאה (ל"ת)שלמה גרינברג 01/01/2018 08:35הגב לתגובה זו
- 13.גל מעצרים כולל סורוס - חילוט כספי הקרנות שלו (ל"ת)חדשות טובות מארה"ב 31/12/2017 07:49הגב לתגובה זו
- אפשר לקבל סימוכין על הכותרת הזו??? (ל"ת)שלמה גרינברג 01/01/2018 08:36הגב לתגובה זו
- 12.א 31/12/2017 06:16הגב לתגובה זו1. הצורך ליצור חשבונות חדשים על מנת לשמור על פרטיות 2. הצורך בניהול מסיבי של שמירה על קודים ומספרי חשבון 3. גודל גדל והולך של הבלוקציין יחייב שטחי איחסון גדולים 4. 86% מהמטבעות נמצאות בידי 1500000חשבונות מצב לא מקובל ופתוח למניפולציות במסחר.
- שמואל 31/12/2017 12:32הגב לתגובה זולא ברור עדיין, איך גברת כהן מחדרה שרוצה לקנות מאפה לנכדה תוכל לשלם על כך. לכן כל הנושא הוא סוג של תרגיל אקדמי, מעניין ככל שיהיה. יתכן ויש גם 6.
- צופה מהצג 01/01/2018 20:23גברת כהן תשלם בעזרת הטלפון שלה.לפני 15 שנים הגברת לא ידע לשלוח סמס והיום היא משתמשת בוואטסאפ, בפייסבוק ואפילו היא שכחה למחוק את האפליקציה של וויבר שהחברות בפרלמנט אמרו לה להתקין לפני שהיא טסה לאיטליה לפני מספר שנים.ולגבי השימוש המסורבל בארנק זה יפתר בקלות ברגע שהשוק יהיה גדול מספיק ולחברות יהיה תמריץ לספק פתרונות (למשל פתיחת ארנק בעזרת טביעת אצבע, סריקת קרנית ועוד מיני פתרונות) .בסוף מדובר בטכנולוגיה צעירה מאוד רק עכשיו (אולי) ניתן לראות ניצנים של הבשלה שלה. עדיין מוקדם לחרוץ את דינה לכאן או לכאן.
- א 31/12/2017 14:41אתה מוכר את הביטקוין לאקסצ'יינג' וזה אמור להעביר לחשבון הבנק שלך ש"ח. ומה אם הוא לא העביר, לך תחפש אותו, מה אתה מבין בביטקוין כדי להוכיח שמכרת, ומספר החשבון שהעברת אלין את הביטקוין של מי הוא באמת, כלומר מי קיבל את הקוינס. הכל מוצפן וחסוי.
- 11.שט 31/12/2017 02:50הגב לתגובה זומבמצעת מכירת חיסול ו-או מכירת תיספורת לבעלי ויטקוינים שכפופים לה. אני אמרתי מספר פעמים: הקופה של הביטקוינים ריקה. כל ההשהיות אינן מסיבות טכניות אלא כדי לצוף על המים ולדחות פרעון של מכירות ביטקונים.
- 10.שט 31/12/2017 02:22הגב לתגובה זונוספת. נא לעקוב דרך דיווחי נרשת החברתית REDDIT
- 9.יוסף 30/12/2017 19:01הגב לתגובה זולצמיחה ימים יגיד תודה על ההמלצה של ה ETF
- 8.אפולו פאוור היא מניית 2018. פוטנציאל עצום (ל"ת)בני 30/12/2017 12:34הגב לתגובה זו
- לא מכיר (ל"ת)שלמה גרינברג 31/12/2017 11:24הגב לתגובה זו
- שט 31/12/2017 01:57הגב לתגובה זוהטכנולוגיה שלה לגבי אנרגיה סולרית לא משהו לעומת מה שקיים. העובדה שהיא מנסה לכרות מטבעות קריפטיים הזויים היא בגלל שאין לה מקורות מימון. שום דבר לא יצא מהחברה הזו, חבל לשים עליה גרוש.
- בני 30/12/2017 21:30הגב לתגובה זובשנת 2009 הכל התחיל לעלות לעולות. 2018 - זה 1 8=9 וזה שווה 2009. תהנו....
- 7.רועי 30/12/2017 12:01הגב לתגובה זוהמטבע שאינו מתקפד כמטבע עלה רק בשל הציפיות לעליות נוספות, הוא ירד לאפס או למחיר ה"כרייה" שלו, כמה מאות דולרים.
- שט 31/12/2017 02:01הגב לתגובה זובגלל העדר רגולציה ניתן ללא קושי רב להעלות את השער של הביטקוינים על ידי קבוצת פושעים שמוכרת לעצמה במכירה סיבובית תוך כדי העלאת השער שנעשית במסגרת המכירה הסיבובית. אפילו חלפנים מקומיים יכולים לעשות פיברוק שערים במכירה סיבובית, זו הסיבה מדוע לחלק מהחלפנים יש הפרשי שערגדולים ביניהם לבין חלפנים אחרים.
- צופה מהצג 31/12/2017 16:541. נכון להיום אני מסכים עם רוב מה שאמרת (אבל צריך לזכור שהביטקויין גם הביא איתו קפיצה טכנולוגית שניצני הפירות של רק עכשיו מתחילים לפרוח).2. עדיין מוקדם לחרוץ גורלות - זו טכנולוגיה שרק עכשיו מתחילה להיות מאומצת על ידי המגזר העסקי ובמגזר הפרטי נעשה בא שימוש מזערי על ידי צרכנים חדשניים ככה שלא ברור לאן דברים יתפתחו.(קבל פרט טריוויה, יפן ודרום קוריאה נמצאות בטירוף קריפטוגרפי והן שתיים משלושת השווקים הגדולים בעולם - סתם לדוגמא 30% מנתח השוק של מטבע האיתריום, מוערך בכ 70 ביליון דולר, מוחזקים בדרום קוריאה. לאור הנתון הזה בחודשים האחרונים שרי המשפטים והאוצר של דרום קוריאה עובדים שעות נוספות...)3. כמו שכתבתי פה - בעייני המודל שעומד בבסיסו של הביטקוין פחות מוצלח ממודלים של מטבעות אחרים ולכן אני מניח שבסוף יאומצו מודלים אחרים (בין אם הם קיימים כיום ובין אם לאו) אך שנינו יודעים למי נתנה הנבואה...
- 6.יוסי 29/12/2017 19:39הגב לתגובה זונכון להיום קשה מאד לקנות , קשה מאד לשמור על הקוד הסודי המורכב וקשה מאד למכור (=כך שאין מדובר ב"מטבע שעובר לסוחר"). ומנגד, אם יש רישום לכל פעולה אזי זה לא טוב לארגוני הפשע והטרור (=שרוצים לפעול ללא ראיות להעברת הכסף). ונכון להיום, משלמים עמלות לא קטנות (=אלא אם אתה עושה עסקאות בין אדם א' ל-ב' במחשכים, דבר שהוא מסוכן לכשעצמו)
- אחד 30/12/2017 12:38הגב לתגובה זולא נתקלתי בקושי לקנות/למכור.. לא יודע מה איתך. ואני כנראה לא היחיד.
- שט 31/12/2017 02:04גדולים. המכירה הקלה של סכומים קטנים הם רק מראית עין, כדי להסתיר את העובדה שאין אפשרות למכור בסכומים גדולים.
- 5., 29/12/2017 00:22הגב לתגובה זוהבלוקצ'ין זו מהפכה ביחד עם הארנקים הויירטואלים בעיקר לסחר בינלאומי , אבל אין שום ערך מוסף למטבעות דיגיטלים במשוואה ,להפך.
- אני 31/12/2017 16:27הגב לתגובה זוברגע שיפסיקות לסחור במטבע מסויים מול מטבעות דיגיטאלים אחרים וברגע שהשימוש (והשוק של מטבע מסויים יתרחב) אז סביר שהתנודתיות תקטן.כמו שנכתב פה כרגע מדובר על שוק קטן שכנראה מתומרן ע"י כוחות (אנשים או גופים) חסרי שם ופנים
- 4.סימול MJX 28/12/2017 23:10הגב לתגובה זוAlternative Harvest ETF
- 3.ארז 28/12/2017 20:26הגב לתגובה זובשנת 2014 כש SSYS הייתה ב 140 דולר (מול 20 היום) ו DDD ב 90 דולר מול 9 היום. ניתן היה לקרוא בכתבות על כך שבעתיד אתה תזמין מוצר באינטרנט ומיד תדפיס אותו בבית. עד כדי כך...
- יוסי 29/12/2017 19:34הגב לתגובה זונו טוב, גם הבנק טועה לפעמים בהמלצותיו. ואגב, המתחרה SSYS רכשה חברה ישראלית שפעלה בתחום (=והיתה בין הראשונות)
- 2.אבי3 28/12/2017 17:00הגב לתגובה זואבל מה אתה אומר על ננו דיימנשן בתחום המדפסות התלת מימד?
- חלום, אמרתי מספיק בעבר (ל"ת)שלמה גרינברג 29/12/2017 15:13הגב לתגובה זו
- אבי3 29/12/2017 16:57אבל לא ראיתי את ההתייחסות שלך בעבר על זו
- 1.צופה מהצג 28/12/2017 14:41הגב לתגובה זועל השליטה במטבע אבל יש גם לא מעט פתרונות שהם פתרונות ביניים למשל הפתרון של חברת ריפל (מטבע XRP) שיכול להיות מאומץ על ידי בנקים מרכזיים. לגבי הביטקוין אני מניח שהוא לא יהיה מטבעה העתיד מסיבות שציינת ועוד... למשל כ40% - 30% מסך מטבעות הביטקויין מוחזקים ע"י 1000 אנשים (ואותם 1000 כנראה ישלטו ביותר מכיוון שלהם יש את היכולת הכלכלית לעמוד בעלויות הקרייה היקרות ואם להיות יותר ציני אז חלק קטן יותר מהם כנראה יכול לתמרן את ערך המטבע).מצד שני בהחלט יתכן שיעשה שימוש גם במטבע חלופי שיאומץ ע" גולשים למטרות מסחר יש אחד כזה של חברת Stelar ששואף לשם (יש כמובן שיותר מאחד...:) שמאוקטובר השנה משתפת פעולה עם IBM. כמה לדעתך זה ישפיע על מניית IBM ב2018 אם בכלל?
- שלמה גרינברג 29/12/2017 15:17הגב לתגובה זוהעסקה עם IBM זה ניסיון להאיץ מהירות תנועת כספים, תשלומים. מה הקשר למטבע חילופי?
- צופה מהצג 31/12/2017 16:23ראשית, תודה על התיקון. שנית, אני כרגע לא יודע להגיד אם יהיה לזה קשר למטבע חלופי (בוודאות ניתן להגיד שאת IBM זה פחות מעניין) אבל למערכת של stellar יש כמה יכולות מעניינות וייחודיות בהקשר הזה:1. בעזרת המערכת שלהם ניתן ליצור מטבעות דיגיטאלים לטובת ICO או לכל צורך אחר באופן מהיר וקל (תהליך של שעה - שעתיים). Stellar שואפים להיות מערכת ההפעלה - Ether של ענף ה E-commerce ובמגזר העברת/המרת כספים (לא רק במגזר הבנקאי).2. המערכת מאפשרת להחליף נכסים גם אם אינם נשכרים באופן ישיר.אתן דוגמא מעולם שווקי המניות (למרות שבמקור הם מכוונים לכל נכס שהוא שמבוטא באופן דיגטאלי): אתה רוצה לקנות מניה אקזוטית שנסחרת בבורסה בטג'יקיסטן. בשביל לקנות אותו תצטרך להמיר את השקל לדולר את הדולר לTajikistani somon (אולי בדרך תצטרך לעבור דרך עוד מטבע) ואז רק לקנות את המניה.כשתפנה לאקסצ'יינג' שמבוסס על המערכת שלהם, תוכל לקנות את המניה בעזרת השקל (המערכת שלהם יכולה לעשות המרות של עד 6 שכבות באופן ידידותי ובזול.בצורה ידידותית בגלל שכשאתה תתן פקודה לקנות את הנכס בשקלים המערכת תחזיר תשובה של כן או לא (השאלה היא האם ניתן כרגע לקנות את הנכס בעזרת שקלים),