לא עוד צומת עלית: המפעל בר"ג נמכר ב-44 מיליון ד'

תרשום רווח נטו של 100 מיליון שקל ברבעון הרביעי. הרוכשת - קבוצת משקיעים אמריקנית בראשותם של אייזק קטן ואלי ויינשטיין - מתכננים להקים במקום המתחם לפרוייקט מודרני של מגורים ומשרדים
שי פאוזנר |

ארז ויגודמן, נשיא ומנכ"ל שטראוס עלית הודיע (ה'), כי החברה חתמה על הסכם למכירת מתחם מפעל עלית ברמת גן, לפי שווי כולל של 44 מיליון דולר. הרוכשים הם קבוצת יזמים מארה"ב בראשות אייזק קטן ואלי ויינשטיין, המיוצגים בישראל על ידי רו"ח שמואל פקטר.

הבניין שנבנה בשנת 1934 הפך לאייקון מקומי ואף תרם את שמו לצומת בה הוא ממקום ? "צומת עלית". היזמים מתכננים להפוך את המתחם לפרוייקט מודרני של מגורים ומשרדים.

ויגודמן מציין, כי במסגרת העיסקה, קיימת אפשרות (שתתגבש, אם בכלל, לא יאוחר מיום 31.3.2006), כי ייותרו בידי החברה 20% מזכויות הבעלות במתחם, ובמקרה זה סך התמורה יסתכם ב 35.2 מיליון דולר. סך זה (35.2 מיליון דולר) צפוי להתקבל בתשלומים, אשר מסתיימים עד סוף שנת 2005. התמורה הנוספת בסך של 8.8 מיליון דולר בגין יתרת ה-20%, אם תימכר, צפויה להתקבל ברבעון הראשון של שנת 2006.

העיסקה כפופה לקבלת מלוא התשלום הראשון עד 31.3.05, ולקבלת מלוא התמורה והשלמת תהליך מתן תוקף לתב"ע, שצפויים להתרחש עד סוף שנת 2005.

בהתאם לכך, עיסקת המכירה של 80% מהנכס, צפויה להיכלל בתוצאות הרבעון הרביעי של שנת 2005, ולהניב לחברה רווח נטו (בניכוי מיסים והוצאות) של כ-100 מיליון שקל. במידה והתנאים המתלים לא יתקיימו עד אז, תבוטל העיסקה.

אם יוחלט על מכירת 20% הנותרים מהמתחם, החברה צפויה לרשום ברבעון הראשון של שנת 2006 רווח הון נטו נוסף של כ- 27 מיליון שקל. במקרה זה, החברה אמורה לפנות את מתחם רמת גן במחצית שנת 2007.

קצת היסטוריה: מפעל הממתקים המשפחתי "ליימה" (אלת המזל) שהוקם בשנת 1922 בריגה על ידי משפחת פרומצ'נקו, הפך תוך מספר שנים למפעל גדול בתחומו בלטביה, והעסיק כשבע מאות עובדים. בעקבות התחזקות השלטון הנאצי באירופה, נשלחה בשנת 1932 משלחת לפלשטינה שרכשה את המגרש ברמת גן. נציג אחר שהגיע מאוחר יותר התרשם שנכס ברחוב' אלנבי הוא השקעה טובה יותר , מכר את המגרש בר"ג וקנה את זה שבת"א במקומו. שותף שלישי שהגיע לארץ אחריו קבע שהמקום אינו מתאים להקמת מפעל תעשייתי , מכר את המגרש בת"א וקנה שוב את המגרש ברמת גן, ובשנת 1933 הונחה אבן הפינה לבניין עלית המפורסם אותו תכנן המהנדס פונרוב. כיום הבניין משמש כמטה להנהלת החברה הממוזגת שטראוס עלית.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה