הדולר נחלש קלות בארץ וחזר גם להחלש מול העיקריים

היציג נחלש ב-0.16% למחיר של 4.357 שקל, האירו הוסיף 0.27% למחיר של 5.7756 שקל. בעולם: ראש הבנק המרכזי בדרום קוריאה: אין בכוונת הבנק למכור יתרות מט"ח דולריות
חזי שטרנליכט |

המסחר במטבעות נחתם בשערים יציגים ללא דראמה היום. הדולר היציג נחלש ב-0.16% למחיר של 4.357 שקל, האירו הוסיף 0.27% למחיר של 5.7756 שקל, וסל המטבעות כולו נחלש ב-0.05% למחיר של 5.0161 שקל.

בעולם מציין האנליסט אביעד קוטלר מפינוטק כי לקראת שעות אחר הצהריים חוזר הדולר למגמת ההיחלשות אל מול האירו והשטרלינג, בעוד אל מול היין הוא נותר חזק. נתוני תביעות מחוסרי האבטלה הראו על עלייה ל-312 אלף אל מול צפי ל-305 אלף, כמו כן נרשמה ירידה משמעותית במוצרים ברי קיימא במשק האמריקאי, אשר ירדו ב-0.9% בינואר אל מול צפי לעלייה של 0.1%.

נתונים אלו משפיעים בצורה מעורבת על השוק למרות שהם מהווים אינדיקציה שלילית נוספת למטבע האמריקאי. הסיבה העיקרית להמשך היחלשותו של המטבע האמריקאי עד כה נובעת מכך שפרוטוקלי ה-FED שפורסמו אתמול לא הצליחו לחזק את הדולר באופן משמעותי, ולכן חזרו הסוחרים לפוזיציות השורט נגדו.

"נראה כי הגברת קצב העלאות הריבית בארה"ב כבר הייתה מגולמת במחירי השוק, ולכן פרוטוקלי ה-FED מאתמול לא יצרו כיוון ברור במסחר", אומר היום אסטרטג בכיר בבנק אירופאי. חשוב לציין כי חלק מפרסומי ה-FED מאתמול כללו הבהרה בנושא החששות מאינפלציה בארה"ב, אשר עלולה להגביר את קצב העלאת הריבית.

נתון נוסף שאמור לתמוך בהתאוששות הדולר הוא פרסום דבריו של ראש הבנק המרכזי בדרום קוריאה, שטען הבוקר כי אין בכוונת הבנק למכור יתרות מט"ח דולריות, וכי ברצונו להתעניין במטבע הקנדי והבריטי למען השקעה עתידית נוספת. סוחרים בכירים בתחום המט"ח נשמעו היום באומרם כי תשומת הלב בשווקים הוסתה מנושאים כגון העלאות ריבית, אל עניינים של הטווח הארוך יותר, אשר כוללים את בעיית הגרעונות האמריקאיים וכן את נושא גיוון יתרות המט"ח בבנקים מרכזיים באסיה.

בזירה האסייתית נפגשו קובעי מדיניות שונים מדרום קוריאה, יפן וסין בבנגקוק לדון בהתמודדות עם מטבע אמריקאי חלש. במהלך הדיונים עלה נושא ההערכה מחדש של היואן הסיני, אולם הבנק המרכזי בסין המשיך במדיניות השמירה על ההצמדה הנוכחית לדולר. כעת נסחר היין מול הדולר סביב 104.90, בעוד אל מול האירו נסחר היין סביב 139.02. ההיחלשות המשמעותית הזו של היין מול האירו נובעת ברובה מהתחזקות האירו בשווקים והיחלשות היין אל מול הדולר.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה