האירו מתחזק ב-0.6% סביב 5.6331 שקל
הדולר נסחר הבוקר בהחלשות קלה של 0.05% אל מול השקל והוא סובב סביב שער של 4.3776 שקל. זאת, לאחר שאתמול חתם בירידה קלה בת 0.11% ושערו היציג נקבע בגובה 4.38 שקל. ומנגד, האירו מתחזק ב-0.61% וסובב סביב 5.6331 שקל, לאחר שאתמול הוסיף 0.05% ושערו היציג נחתם בגובה 5.5992 שקל.
מחדר העסקאות של בנק דיסקונט נמסר, כי המסחר הבוקר שקט ביותר, כמידי ים שישי וזאת, לאחר שאתמול אופיין המסחר במחזורים בינוניים עם פעילות שעיקרה מצד הבנקים המקומיים אך עם מעט עסקאות של המגזר העסקי. בראיית כלכלני חדר העסקאות של הבנק, המגמה עדיין נמשכת בטווח 4.365-4.39 שקל ולא עומדת להשתנות בימים הקרובים.
במחלקת המחקר של בנק לאומי סבורים, כי שער החליפין עתיד להמשיך ולהיות מושפע ממגמת המסחר של הדולר האמריקאי מול המטבעות המרכזיים בעולם ומהמשך כניסתו של הון זר לישראל. בשבוע הקרוב, הם צופים, כי השקל ייסחר בטווח של 4.45-4.35 שקל.
בעולם. אתמול, למרות פרסום הירידה המפתיעה במספר התביעות החדשות לדמי אבטלה וחשוב מכך הירידה החזקה מעט מהצפוי בגרעון המסחרי בארה"ב בחודש דצמבר, החל הדולר להחלש אל מול העיקריים. הסוחרים בחרו, כך נראה, להתמקד בנתון הגרעון המסחרי השנתי שקבע שיא חדש בגובה 617.7 מיליארד דולר (לעומת 496.5 מיליארד דולר בשנת 2003) על פני נתון הגרעון לחודש דצמבר, שהציג ירידה לגובה 56.4 מיליארד דולר משיא של 60.3 מיליארד דולר בחודש נובמבר ובעוד האנליסטים מצפים כי יירד אמנם אך עד ל-57 מיליארד דולר וכן התעלמו מהירידה המפתיעה ביותר במספר התביעות החדשות לדמי אבטלה מ-316 אלף ל-303 אלף כשהצפי היה לעליה עד ל-325 אלף תביעות חדשות.
שרית ולדימירסקי מבית ההשקעות פינוטק יודעת לספר, כי שני נתונים חשובים וחיוביים הללו (הגרעון המסחרי החודשי והתביעות החדשות לאבטלה), חיזקו את הדולר כנגד העיקריים, במיוחד כנגד היין, אך מייד לאחר מכן חזר להיחלש. "למרות שהגירעון הצטמצם ביותר מציפיות השוק, הוא עדיין נמצא ברמות שיא שלו ולכן הדולר לא שומר על רמתו הגבוהה", אומר סוחר בכיר בבנק בלונדון.
בנוסף לכך, בזירה הטכנית ניתן לראות כי התחזקותו של הדולר נבלמת על ידי רמות טכניות, הנמצאות ברמות שפל של הטווח. רמה קריטית לאירו/דולר ב-1.2735/40, לסטרלינג ב-1.852, הרמה הנמוכה מה-8 לפברואר.
סיבה נוספת להיחלשותו של הדולר נבע דווקא מדבריו של בכיר ה-FED ג'אק גיאן, אשר אמר אתמול כי ה-FOMC עשוי לשנות את סגנון הצהרותיו בנוגע למדיניות המוניטארית. פירושו של דבר כי ה-FED עשוי להדק את הפעילות המוניטארית שלו.
והיום. היומן הכלכלי האמריקאי ריק מנתונים בעלי חשיבות רבה, למרות זאת, צפויים המשקיעים להתמקד בנאומיו של בכירי ה-FED, ברנרק, הצפוי לנאום בשעה 20:45 (GMT) בנוגע למדיניות השליטה באינפלציה ונשיאת ה-FED של סאן פרנסיסקו, הצפויה לנאום בשעה 21:50 (GMT).
נתוני המסחר המאכזבים (השנתיים) של ארה"ב הראו כי שיפור בנתוני המאזנים רחוק מהמציאות ולכן האירו חזר לטפס על גבו השבור של הדולר וכעת נסחר סביב הרמה של 1.2870 וסביב הרמה של 136.10 כנגד היין.
היומן הכלכלי האירופאי ריק מנתונים בעלי חשיבות רבה למעט נתוני המחירים הסיטונאים לחודש ינואר בגרמניה. הבנק המרכזי האנגלי (BOE) שוב הותיר אתמול את שיעור הריבית ללא שינוי, ברמה של 4.75%. בכירי הבנק המרכזי לא הביעו את דעתם לאחר ההכרזה על הריבית. במהלך המסחר אתמול נחלש היין לרמתו הנמוכה מזה כ-3 חודשים כנגד הדולר (106.86), לאחר שצפון קוריאה הכריזה לראשונה בפומבי כי היא מחזיקה בנשק גרעיני. הגברת מתיחות בצפון-מזרח אסיה עשויה לפגוע ביין, כאשר הוואן הצפון קוריאני עוזר להרים את הדולר. הלילה, לא התקיים מסחר ביפן.