מיסוי מכירת נכס בחו"ל שקיבלה תושבת ישראל בירושה
רווח ההון במכירת המגרש צריך להיות מדווח בישראל.
שאלה: ------------ אביה של תושבת ישראל (שעלתה מברזיל לפני 40 שנה) נפטר, והוריש לה כמה נכסים בחו"ל. לאחר שנתיים מומש אחד המגרשים ונמכר. השאלות: 1. כיצד תדווח מכירת המגרש? 2. האם היא חייבת במס? 3. האם יש חיוב במס על רווח שאפשר לטעון שנוצר בשנתיים שבהן החזיקה הבת במגרש (אין כל נתונים בנוגע לעלות המגרש המקורית)?
תשובה: ------------ רווח ההון במכירת המגרש צריך להיות מדווח בישראל. חישוב רווח ההון צריך להתבצע על פי התמורה שהתקבלה מהמגרש, בניכוי עלות המגרש (על פי עלותו למוריש), כך שהלכה למעשה היורש נכנס לנעלי המוריש. כשאין עלות מוכחת למגרש, נטל ההוכחה מונח לפתחו של הנישום והוא צריך לשכנע את פקיד השומה בנוגע לשווי המוערך של המגרש. למצער ייאלץ הנישום לוותר על עלות המגרש שמשמעותה היא כי התמורה כולה תהא רווח הון ריאלי. כמובן, נוצר עיוות נוסף בדרך חישוב זו מאחר שממוסה רווח ההון גם בגין התקופה שבה הוחזק המגרש בידי תושב החוץ, אך החוק אינו נותן פתרון לכך. הפתרון למצב אנומלי זה הוא האפשרות לפנות לרשות המסים לקבלת החלטת מיסוי, לקבל את מחיר הנכס, את יום הרכישה על פי העלות ואת היום שבו הועבר הנכס בירושה לתושב ישראל. בדרך זו יימנע הצורך מתשלום רווח ההון שנצבר בתקופה שבה היה הנכס בידי תושב החוץ.
המשיב - עו"ד בתחום המסים. לשעבר פקיד שומה וממלא תפקידים בכירים ברשות המסים. בין היתר מנהל היחידה לפירוקים. כיום ממשרד ברזילי, כהן - עורכי דין
התשובות אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, ואין המומחים המשיבים או המערכת אחראים לתוצאות השימוש בהן
