מחזירים את הסדר לדרום הפרוע: 33 מבנים בלתי חוקיים בנגב נהרסו במבצע אכיפה
במסגרת מבצע אכיפה של מינהל מקרקעי ישראל, משרד הפנים והמשטרה נהרסו השבוע 33 מבנים בלתי חוקיים בנגב. ב-14 בתים בלתי חוקיים הצליחו הפקחים לשכנע את הפולשים להרוס את הבתים שבנו בעצמם.
פעילות ההריסה בוצעה על ידי הפקחים, בגיבוי משפטי של פרקליטות המדינה, במקביל באיזור הנגב הצפוני, רהט, חורה, בקעת ערד, איזור דימונה, איזור מצפה רמון, דודאים, ממשית, כביש 31, כביש 80, וכביש 25, בליווי כוחות גדולים של משטרת ישראל .
מעבר ל- 33 הבתים שנהרסו על פי צוי הריסה מינהליים של משרד הפנים, ביצעו במסגרת המבצע פקחי מינהל מקרקעי ישראל צו פינוי קרקע באיזור אבו קרינאת כנגד פולשים שפלשו לאדמות מדינה, ובנוסף אותרה פלישה "טרייה" באיזור כביש 25, שפונתה מיידית לפי החוק המאפשר לפנות פלישת קרקע אם טרם מלאו לה 30 יום, ללא צורך בצו.
הבנייה הבלתי חוקית בנגב הגיעה למימדים של מכת מדינה, ונאמדת בכ- 70,000 מבנים בלתי חוקיים. כל שנה מתווספים למספר זה 4,000 מבנים בלתי חוקיים בממוצע. מתחילת 2011 נהרסו בנגב קרוב לאלף מבנים בלתי חוקיים.
במינהל מקרקעי ישראל מדגישים כי בשלב זה, כי "לפי הנחיות שר הבינוי והשיכון ושר הפנים שניתנו עקב תחילת עבודתה של ועדת גולדברג, האכיפה נגד הבנייה הבלתי חוקית בנגב מתבצעת אך ורק נגד בנייה חדשה. נגד בנייה בלתי חוקית "ותיקה" אין כל פעולה בשלב זה, בשל הנחיית השרים. המבצע שהתקיים בשבוע שעבר באופן מרוכז הוא דוגמה למבצעים מרוכזים רבים שיתקיימו להריסת בתים בלתי חוקיים בנגב בעתיד הקרוב במסגרת דפוס פעולה זה."
המינהל נוקט במדיניות חדשה, במסגרתה פולשי קרקע נתבעים, לאחר פינויים, גם לשלם את הוצאות הפינוי שנגרמו למדינה בגלל הבנייה הבלתי חוקית והצורך לפנות פלישה מאדמות מדינה. תביעות אלו מגיעות בדרך כלל לסדרי גודל כספיים של מאות אלפי ומיליוני שקלים, ומשמשות ככלי הרתעה מסוג חדש בזירת המאבק בפולשי קרקע. איום בתביעות הוצאות פינוי היה המפתח, גם במסגרת שכנועם של 14 מתוך 33 פולשי הקרקע שטופלו לפנות את המבנים בעצמם.
- 1.ניר 06/11/2011 15:13הגב לתגובה זומעניין איפה ארגוני השמאל ש" נטפלים" למתנחלים, לנה אין להם מה להגיד אף פעם על הבנייה הלא חוקית בנגב