אירופה קטעה רצף של עליות; מה יהיה ביום המסחר הנוכחי?
השווקים באירופה
המניות האירופיות קטעו את רצף עליות השערים אשר נמשך בשלושת ימי המסחר הראשונים של השבוע הקודם, ונעלו את יום המסחר הרביעי לשבוע זה (יום חמישי ה- 25/8) בירידות שערים.
נראה כי המשקיעים המתינו למוצא פיהם של צרפת, ספרד, איטליה ובלגיה בנוגע לאיסור המכירות בחסר שהוטל על המדינות הללו מוקדם יותר החודש. כאמור, ב- 12/8/11 הודיעו המדינות הנ"ל כי חל איסור על מכירה בחסר, וזאת על מנת לקטוע את רצף ירידות השערים והספקולציות השליליות בנוגע לעתיד הכלכלה האירופית והאמריקנית.
לאור ספקולציות שונות לגבי הארכה נוספת של איסור המכירות בחסר, מדד ה- DAX הגרמני נחלש במהלך המסחר בשיעור של כ-4% ולאחר מכן, "תיקן" ירידות אלו ונעל את יום המסחר בירידה של 1.7% בלבד.
המדד הבריטי - FTSE 100- נחלש בשיעור של 1.44%, בעוד מניות הפיננסיים הן דווקא אלו שנסחרו במגמה הפוכה ורשמו עליות שערים נאות. מניית Barclays התחזקה ב- 5.6%, מניית Royal Bank Of Scotland רשמה עליה של 5.5% ואילו מניית Lloyds רשמה עלייה מתונה יותר והתחזקה ב- 2.92%.
ביום המסחר האחרון לשבוע זה (יום שישי ה- 26/8) נרשמה מגמה מעורבת. המסחר בבריטניה ננעל בשינויים מינוריים ומדד ה- FTSE 100 נחלש ב- 0.02%. כפי שחזו המשקיעים- איסור המכירה בחסר הורחב לתקופה נוספת, בעוד נאומו של נגיד הבנק הפדראלי האמריקני, בן ברננקי, יצר תחושות מעורבות וזאת לאחר שציין כי באפשרותו לנקוט בצעדים שונים על מנת לעודד את צמיחתה של הכלכלה האמריקנית, אולם הוא נמנע מלציין באילו צעדים מדובר או מתי בכוונתו לנקוט בהם.
סקטור הפיננסיים נחלש לאור הסנטימנט השלילי (איסור המכירה בחסר) ועמימות דבריו של ברננקי. נראה כי המשקיעים המאוכזבים צפו כי ברננקי ינקוט צעדים מיידיים כגון תכנית ההרחבה המוניטארית שיושמה בשנה הקודמת (רכישה של האג"ח האמריקני).
מניית Royal Bank Of Scotland צנחה בשיעור של 5.2%, מניית Lloyds נחלשה ב- 4.11% ואילו מניית Barclays רשמה ירידה של 1.84%. מדד ה- DAX הגרמני נחלש ב- 0.84%. מניית הבנק הגרמני Deutsche Bank רשמה ירידה של 1.7% ואילו מניית הבנק הגרמני השני בגודלו- Commerzbank התחזקה בשיעור של 3.16%.
השווקים בארה"ב
ביום חמישי (ה- 25/8) אווירה שלילית רווחה בבורסות השונות בעולם, וגררה גם את המדדים האמריקנים המובילים כלפי מטה. מדד ה- DOW JONES נחלש ב- 1.5%, מדד ה- 500 P&S רשם ירידה של 1.56% ואילו מדד הנאסד"ק ירד בשיעור של 1.95%. מניות הפיננסיים, נסחרו בניגוד למגמה זו, ורשמו עליות שערים נאות וזאת בעקבות הידיעה כי המשקיע האגדי, וורן באפט, השקיע כ- 5 מיליארד דולר במניות בכורה של Bank Of America.
מניית Bank Of America נסקה מעלה, וסיימה את יום המסחר לאחר שהתחזקה בשיעור של 9.44% ( רשמה עלייה של 20.4% ב- 2 ימי המסחר האחרונים). מניית Citigroup התחזקה בשיעור של 4.85% ואילו מניית Morgan Stanley רשמה עליה של 2.7%.
ביום המסחר האחרון לשבוע זה (יום שישי ה- 26/8) המגמה השלילית התהפכה, והמניות האמריקניות התחזקו עקב נאומו של נגיד הבנק הפדראלי- בן ברננקי. בנאומו, טען ברננקי כי באמתחתו של הבנק המרכזי עוד מספר לא מבוטל של מהלכים בהם ינקוט במידת הצורך על מנת להמריץ ולעודד את הכלכלה האמריקנית.
ברננקי לא ציין באילו מהלכים מדובר או באם ינקוט בהם ומתי, אולם נראה כי בכך למעשה יצר את האפקט הרצוי, והרגיע את המשקיעים. נראה כי המשקיעים הסתפקו בכך, וסברו כי אי מסירת הפרטים המדוייקים בנוגע להתערבות הבנק הפדראלי בשווקים מעידה למעשה כי מצבה של הכלכלה האמריקנית טוב משצפו, וכי סביר שתתאושש בטווח הארוך גם ללא התערבות הבנק המרכזי.
מדד ה- DOW JONES התחזק ונעל את יום המסחר בעליה של 1.21% (עלייה של 4.3% בשבוע מסחר זה), מדד הנאסד"ק עלה בשיעור של 2.5% ואילו מדד ה- 500 P&S רשם עליה של 1.5% (עלייה של 4.7% בשבוע מסחר זה). מניית JPmorgan התחזקה בשיעור של 1.4%, ואילו מניית Bank Of America המשיכה להתחזק, רשמה עלייה נוספת של 1.44% ובכך השלימה עליה של כ- 11% מאז הודעתו של באפט.
מניית ענקית המחשוב והטכנולוגיה Apple עלתה ב- 2.64% ביום מסחר זה, ובכך השלימה עלייה של 7.7% בשבוע זה, וזאת למרות ההודעה על פרישתו של מנכ"ל החברה סטיב ג'ובס.
***אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.