שוקי העולם מעורערים - מה יביא יום המסחר מעבר לים?
השווקים באירופה
המדדים האירופיים המובילים, סיכמו את יום המסחר השני לשבוע זה במגמה מעורבת. לאחר הנתונים ה"חיוביים" שהגיעו מיפן, פורסמו נתוני צמיחה חלשים של גוש האירו, אשר שוב גרמו למשקיעים לפקפק ביכולתו של הגוש להתמודד עם משברי החוב של היבשת.
הנתונים החדשים ערערו את השווקים והעמיקו את החששות ואי היציבות השוררת בבורסות השונות. לפי הנתונים, התמ"ג (תוצר מקומי גולמי) לרבעון השני, של 17 ממדינות גוש האירו רשם את העלייה האיטית ביותר מאז שלהי 2009 (לאחר ההתאוששות ממאורעות 2008) ועלה ב-0.2% בלבד, לעומת תחזיות האנליסטים שצפו עלייה גדולה יותר של 0.3%.
בנוסף, גם בגרמניה פורסמו נתוני צמיחה חלשים. הנתונים הראו כי התמ"ג צמח ב-0.1% בלבד, כאשר זאת האחרונה, הינה סמל ליציבות הכלכלה האירופית בעיניי משקיעים רבים. נתון זה אישר והעמיק את תחושות המשקיעים כי הכלכלה האירופית עדיין מדשדשת ודורכת במקום.
במקביל לכל אלו, התקיימה אתמול פגישת הפסגה בין הנשיא הצרפתי סרקוזי לקנצלרית גרמניה, מרקל. הם ניסו לגבש תכנית חדשה לפיתרון משבר החוב האירופי המאיים על היבשת כולה.
בפגישה זו, סיכמו נציגי 2 הכלכלות הגדולות באירופה כי אין בכוונתם להרחיב את הסיוע הכספי שכבר ניתן על ידם למדינות הנזקקות (ע"ס 440 מיליארד אירו). בנוסף, הודיעו כי אין בכוונתם להנפיק אג"ח אירופי לכלל מדינות הגוש כפי שהציעו נציגי חלק מהמדינות כפיתרון למשבר החוב.
הוחלט כי מדינות הגוש השונות, יהדקו את שיתוף הפעולה ביניהן ויגבשו תכנית מיסוי חדשה בגין ביצוע עסקאות בשוק ההון, בתקווה שמיסוי זה ירגיע מעט את תנודתיותן של הבורסות השונות, ובמקביל יגדיל את קופת האוצר של המדינות האירופיות.
המדד הבריטי FTSE 100 רשם ירידה של 1.6% בעיצומו של יום המסחר (לאחר פרסום הנתונים). בסופו של דבר נעל את יום המסחר בעליה של 0.13%. מניית יצרנית מתכת הכסף הגדולה בעולם, Fresnillo, המשיכה להתחזק ורשמה עליה של 3.6% נוספים. זאת על רקע העלייה המתמשכת במחירי המתכות (כסף וזהב). החוזים העתידיים על המתכות המשיכו לטפס בעקבות המשך "בריחת" המשקיעים לנכסים הנחשבים כבטוחים.
מניות הפיננסיים הבריטיות נסחרו במגמה מעורבת. מניית Barclays ירדה ב- 1.75%, מניית Lloyds עלתה בשיעור של 0.1% ואילו מניית Royal Bank Of Scotland נחלשה ב-0.46%. מדד ה-DAX הגרמני נחלש ב-0.45%, ומניית הבנק הגרמני Deutsche Bank רשמה ירידה חדה של 4%.
השווקים בארה"ב
המניות האמריקניות נסחרו במגמה שלילית. נתוני הצמיחה החלשים שפורסמו באירופה, תוצאות פגישת הפסגה האירופית (בה לא גובש פיתרון מעשי לבעיית החוב הגואה) בשילוב עם פרסום נתוני תחילת הבניה החלשים בארה"ב "משכו" את המדדים המובילים כלפי מטה.
מניית Bank Of America ומניית Citigroup נחלשו ב-4.63% ו- 4.25% בהתאמה, לאור פרסומים כי קרן הגידור שבבעלות המיליארדר ג'ון פולסון הקטינה את הפוזיציה שלה ב-2 גופים אלו. קרן הגידור מכרה כ-7.8 מיליון מניות של Citigroup וכ-63.2 מיליון מניות של Bank Of America במהלך הרבעון השני של השנה.
מניות הפיננסים הציגו את הביצועים הגרועים ביותר מבין כלל הסקטורים לרבעון השני של השנה. ה-KBW Bank index (המורכב מ- 24 גופים פיננסיים) צנח ב-19% החל מה-30/6/11 ועד עצם היום הזה. מניית JPMorgan נחלשה ב-2.3%, ואילו מניית Morgan Stanley רשמה ירידה של 4.74%.
לעומת כל אלו, מניית קמעונאית הענק Wal-Mart התחזקה ב-3.9% לאחר תוצאות פיננסיות טובות והעלאת תחזיות הרווח שלה לשנה קלנדארית זו. בדומה לה, גם הקמעונאית Home Depot העלתה את תחזית הרווח השנתית שלה, ובעקבות כך מנייתה רשמה עלייה של 5.3%. מדד ה-P&S 500 נחלש ב-0.98%, מדד ה-DOW JONES נחלש ב-0.67%, ואילו מדד הנאסד"ק רשם ירידה של 1.24%.
***אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.