גדעון תדמור: "צריך לקבוע מדיניות שתעודד ייצוא גז לחו"ל - זו מטרה מדינית"
גדעון תדמור, מנכ"ל דלק אנרגיה, אמר היום בכנס Bizportal Expo כי נפתח חלון הזדמנויות היסטורי בפני מדינת ישראל.
"מה שהתגלה בלוויתן ומה שאני מקווה שיתגלה בקידוחים אחרים זו מאסה מספיקה ליצוא למדינות אחרות ותאפשר התקנה של מתקני LNG, זו פריצת דרך", אמר תדמור. ב-2010 חברת חשמל חסכה 35 מיליארד שקל ממעבר לשימוש בגז טבעי".
תדמור הוסיף- "אני חושב שצריך לפעול כרגע להגדלתה של העוגה לתועלת של כולם. לשם כך צריך לבוא ולהציב בפני הסקטור הישראלי חזון אמיתי שאני מאמין שהתעשייה תוביל אותו. החזון מתחלק לשני מישורים: השוק המקומי בו צריך לשבור את תקרת הזכוכית לצריכה של מס טבעי. אם מסתכלים על מדינות כמו טורקיה, איטליה ואירלנד בהן שיעור השימוש בגז הטבעי עולה על 55% למרות שאין להן מצבורי גז, אין שום סיבה שמדינת ישראל עם מספיק גז טבעי לא תגביר בצורה מובהקת את השימוש בגז הטבעי".
רק אם יעודדו את יצוא הגז הטבעי ניתן יהיה להמשיך לדבר על השקעות נוספות בקידוחי גז, זו צריכה להיות מטרה מובהקת, לא רק ברמה המאקרו כלכלית אלא גם ברמה הגיאו פוליטית. הגז נמצא, הטכנולוגיות קיימות, עכשיו צריך לגרום לזה לקרות. היצוא יכול להיות לירדן, קפריסין ולאירופה ולאסיה באמצעות הקמת מתקני LNG. אנחנו נמצאים במצב של שינויים דרמטיים שעוברים על העולם כולו- המעמד של מצרים כיצואנית של גז טבעי התערער, אם מסתכלים על אירופה שתלויה מאוד ברוסיה, ועל אלג'יריה ולוב, מחפשת כיום מקורות שונים ויציבים יותר כיום. לאירועים בפוקושימה ביפן יש השלכות משמעותיות על שוק זה, לאור המגמה של זניחת תחום החשמל הגרעיני. נראה את שוק ה-LNG משתנה והגידול יהיה מהיר יותר וחד יותר. יפן, סין והודו מדברות על מעבר לשימוש מאסיבי בגז טבעי, כיום הן אחראיות על נתח של 4% בלבד מסך השימוש בגז הטבעי העולמי.
נולדה תעשייה חדשה ודינאמית שצריכים להסדיר, יש היום מירוץ רגולטורים שרוצים להסדיר כמה שיותר מהר וחזק את התחום הזה. יכול להיות ששכרנו ייצא בהפסדינו. רגולציה בתחום שהוא מאוד מקצועי מחייבת הבנה, ללמוד ממה שקרה בעולם, זהו תחום שמאוד רגיש לשינויים. צריך ללמוד מדוגמת ההנחיות של הרשות לניירות ערך, לפיהן כדי להבטיח שקיפות מלאה בתחום ולהגיע לסטנדריזציה בתחום, צריך לאמץ כללים והנחיות, אך כשעשו זאת הלכו לפי סטנדרטים בינלאומיים.
- 12.ירצו או לא ירצו סקטור הגז והפט יטוסו מעלה (ל"ת)ברוך 04/06/2011 07:03הגב לתגובה זו
- 11.ברוך 04/06/2011 06:57הגב לתגובה זוצריך להשקיע במה שקיבלנו במתנה מישמיים ואז בטוח ניהיה אימפריה של גז ונפט בלי תלות וטובות מימיצריים
- 10.ברוך 04/06/2011 06:54הגב לתגובה זוככל שהזמן חולף ימצאו עוד הרבה גז ונפט בקרוב מי שימתין בסבלנות לא יתעכזב כי הדרך המובילה במניות הגז היא למעלה גם בימים שיהיו ירידות תראו שמניות הגז לא מושפעות ועולת למעלה סקטור הגז הוא מיוחד וככל שנלך קדימה ימצאו יותר גז ונפט מה שאני מתפלל שהציבור יעיף את השילטון המושחת של הליכוד במדינה אחרת הציבור היה מגיב בחומרה ושולח את הליכוד הביתה
- 9.ברוך 04/06/2011 06:44הגב לתגובה זוהליכוד הביתה עם שישינסקי 300000 מצביעים שנמצאים במניות הגז צריכים לשלוח את הליכוד הביתה אני בטוח שאיש לא ישכח להם את כל מה שעשו למניות האנרגיה אי ניצול משאבים בגלל תעבת הבצע של הפודל שטיניץ רוצה הרבה הפודל אבל ביבי ישלם בשלטון בעזרת השם
- 8.ירון 04/06/2011 00:06הגב לתגובה זוהרי ברור שתדמור רוצה לייצא, רוצה את הכסף ומהר, אבל האינטרס של המדינה זה שישארו לה רזרבות גז לשנים רבות. פחם אין לנו וגם כמעט ודאי שלא נמצא. מאחר וגרעין לא בא בחשבון וסולארי זה עלה תאנה אז הדבר היחידי שנשאר הוא הגז. אסור לנו לבזבז את הגז למדינות אחרות כי פשוט לנו אחר. גם ארה" ב לא מנצלת את הנפט שיש לה בטקסס אלא מעדיפה כל עוד אפשר לקנות אצל הסעודים.
- 7.גו 03/06/2011 09:33הגב לתגובה זוהינו בסרט הזה כאשר בקידוח נועה הודיע ישרמקו שהמקדח יתהקם והמניה צנחה ארבעים וחמש אחוז פיתאום היום מודיעים לנו שרוצים לפתיח את נועה איזה רמאים ישרמקו עלק אני עדין לא מבין את תשובה ונובל איך הם ניכנסו איתם כשותפים בושה וחרפה כמו שאני בתור משקיע לא סולך לשישינסקי ולפודל ולכל הלי צנים אני גם לא סולך לישרמקו אני עבדתי קשה וריתחתי צי נורות נפט באבו רודס בזמנו לא גנבתי את הכסף כמו שהם עשו דבר מלוכלך בושה וחרפה ודרך אגב מה קורה עם יהש הבגק שהפסיקה גם כן את הפעילות בעמק החולה ורימו גם כן את המשקיעים ואותי גם בושה וחרפה עלק גז בעמק החוה גילו והמניה נימחקה נישער רק נייר קרוב לעשר שנים
- 6.דוד 03/06/2011 09:16הגב לתגובה זוטעות רודפת הטעיה של אינטרסנטים. בהסבת המכוניות ותחנות הכוח להנעה בגז תוכל מדינת ישראל להשתחרר מהתלות בנפט ומההוצאה האדירה שברכישתו. רק את העודף, במידה ויהיה יש לייצא. הדבר יעזור גם להשתחרר מהפארסה של אגסי. במקום לשרוף גז בתחנות כוח להמירו לאנרגית קיטור, אותה להמיר לאנרגיה מכנית בטורבינה ולהמיר לאנרגיה חשמלית, ובהמשך לטעון מצברים ולהמיר לאנרגיה מכנית, ניתן להניע ישירות בגז ללא כל בזבוזי האנרגיה בהמרות מיותרות בדרך. המדינה נותנת לאינטרסנטים תאבי ממון ושליטה להובילה באף לכיוונים מטומטמים.
- 5.מנדל 02/06/2011 21:03הגב לתגובה זונפטטטטטטטטטט
- jho 03/06/2011 07:08הגב לתגובה זויש בקידוחי מגד הרבה גז אבל המדינה לא מאפשרת לנצל את הגז אתם מבינים ??
- 4.למה 02/06/2011 20:12הגב לתגובה זומה קורה פה?
- כי הכתבות באו אחרי נעילת הבורסה !!! (ל"ת)ימנה 02/06/2011 20:39הגב לתגובה זו
- הנביא 02/06/2011 20:29הגב לתגובה זויורדות ועולות כמו סכינים - מי שיש לו סטופלוס, ימצא עצמו בחוץ. הכיוון, כמובן, למעלה.
- 3.יש לאסור יצוא גז מישראל (ל"ת)הגז הוא מתנה לישראל 02/06/2011 19:22הגב לתגובה זו
- 2.האזרח ק' 02/06/2011 18:56הגב לתגובה זוגילויי הגז רחוקים מהפיכתה של ישראל לאימפריה כלכלית בתחום זה(.בחו" ל לא מתרשמים כדתמור) צריכת האנרגיה לשתי המדינות בין הירדן לים תיכון אשר תמנינה כ- 15 מיליון נפש בעוד כעשור היא אתגר רב עניין וחשיבות כדי להתגדר בתוכו.
- 1.רן רן 02/06/2011 18:52הגב לתגובה זושל הסקטור תעשה הכל כדי לסייע למפיקות הגז בישראל להפוך את הסקטור לתחום ייצוא עיקרי של המדינה.