מסכמים את אפריל בקרנות: ירידות שערים בקונצרניות ובקרנות המתמחות בישראל
חודש אפריל הגיע לסיומו וזה הזמן לסכם את התשואות בתעשיית קרנות הנאמנות. במיטב בית השקעות פירסמו היום את נתוני התשואות לחודש החולף, כאשר מהנתונים עולים מגמה מעורבת בתעשייה.
מגמה מעורבת בשוקי המניות והאג"ח הובילה את מדד מיטב לקרנות הנאמנות לסיים את חודש אפריל ללא שינוי. באפיק המנייתי נרשם החודש יתרון של הקרנות המתמחות במניות בחו"ל על פני אלו שמתמחות במניות בישראל, וזאת על אף המשך הירידה בשער הדולר, ששוחקת חלק לא קטן מתשואת הקרנות שחשופות לשוקי המניות בארה"ב.
בסיכום חודשי רשמו הקרנות המתמחות במניות בישראל ירידה של כ-1.3% ב"הובלת" קרנות מניות ת"א 75 (2.2%-), קרנות מניות ת"א 100 (1.5%-) וקרנות מניות נדל"ן (1.3%-).
מצד שני, הקרנות המתמחות במניות בחו"ל רשמו החודש תשואה חיובית ממוצעת של כ-0.3%, בהובלת קרנות מניות ביוטכנולוגיה ופרמצבטיקה (5.5%+), קרנות מניות אירופה (4.7%+) וקרנות אנרגיה וקומודיטיס (3.8%+).
אגרות החוב הממשלתיות בישראל נהנו מעליות שערים קלות, בעוד אגרות החוב הקונצרניות רשמו ירידות שערים. כך, בלטו לטובה החודש קרנות הנאמנות המתמחות באגרות החוב הממשלתיות.
הקרנות המתמחות בהשקעה בדולר סבלו מירידות שערים, על רקע המשך היחלשותו של המטבע האמריקני. במיטב מציינים כי קבוצת הקרנות שהשיגה את התשואה הגבוהה ביותר החודש: קרנות מניות אירופה וקרנות מניות ביוטכנולוגיה, התשואה הנמוכה ביותר נרשמה בקרנות אנרגיה ירוקה.
במקום ה-1 בחודש אפריל: "סימודן (5E) קומודיטיס ללא מניות" (8.0%+), במקום האחרון: "יובנק (4D) רוסיה ומזרח אירופה" (4.7%-).
הנתונים משקפים את העובדה שחודש אפריל היה שלילי במיוחד עבור המניות באחד העם בו רשמו המדדים המובילים תשואות שליליות, זאת בניגוד לאווירה החיובית שנרשמה בחו"ל שם רשמו המניות את החודש הטוב ביותר בשנה החולפת. בסיכום חודש אפריל רשמו הקרנות המסורתיות פדיונות של כ-1.1 מיליארד שקל, לעומת פדיונות גבוהים הרבה יותר, של כ-2.5 מיליארד שקל בחודש מארס. חודש שני ברציפות של פדיונות העביר אותן לטריטוריה השלילית מתחילת השנה - פדיונות של כ-310 מיליון שקל.