השריפה ומחירי הדירות: "לטעון לפגיעה זה פופוליזם זול, הנוף הפתוח לא יהפוך לנוף של בניינים"
הכבאים ומטוסי הכיבוי טרם סיימו את עבודת כיבוי השריפה הגדולה בישראל, וכבר שמאי המקרקעין ומומחי נדל"ן החלו להדאיג את בעלי הבתים באזור באומרם כי אובדן הנוף הירוק יוביל להפחתת שווי הנכסים באזור. כך נכתב הבוקר (א') באחד העיתונים.
"עוד מוקדם מדיי לרוץ, יש לנו נטייה לרוץ 20 צעדים קדימה, לתבוע על מה שעוד לא נולד", אומר ארז כהן, יו"ר לשכת שמאי המקרקעין. "ירידת ערך לא נמדדת בזמן האירוע, נכון שיקח הרבה שנים לשקם את היערות, אולם אין הרבה ניסיון במדינת ישראל בנושא. הנוף יהיה פחות נעים, אולם הנוף הפתוח לא ישתנה ולא יהפוך לנוף של בניינים".
כהן מוסיף כי המודלים לירידת הערך הם מאוד תיאורטיים. "לא פשוט להוכיח ירידת ערך בתביעה נזיקית, צריך להראות שהפגיעה ניתנת לכימות ולא תיאורטית. אין ספק שההנאה מהנוף תרד, אך לא בהכרח תהיה ברת פיצוי. אולם במקרה של מלון או צימר המצב שונה כי ניתן לאמוד את הפסד ההכנסות הנובע מאובדן הנוף, דבר המשפיע על הגעתם של נופשים לאזור, דירה לא מעריכים לפי הכנסות, במיוחד כאשר מדובר בדירה למגורים".
"פופוליזם זול, הבתים לא יסבלו מירידת ערך, העצים ישוקמו ובעוד 3-4 שנים ישוב הנוף הירוק", אומר עו"ד אברהם זיו כהן ממשרד תגר. "הנוף הוא הדבר היחיד שנפגע, איכות התושבים במקום לא השתנתה, הבית של דנקנר עדיין נשאר בשכונת דניה".
זיו כהן מוסיף כי ירידת הערך היחידה עשויה לנבוע מפרמיות הביטוח הגבוהות יותר שחברות הביטוח עשויות לבקש עבור הבתים באזור הנחשב כעת כמועד לפירעון.