הקבלנים: "הממשלה מתעקשת להעלות את מחירי הדירות בישראל, הציבור ישלם 5.5 מיליארד ש'"
היום (א') הגיש משרד האוצר, לועדת השרים לענייני חקיקה, תחת חוק ההסדרים, את הצעת חוק מס הפיתוח, שיאפשר לרשויות המקומיות הטלת שורה של מיסים מוניצפליים חדשים הנקראים מיסי פיתוח. הטלת המיסים נעשית בניגוד מוחלט לחוות הדעת של יועמ"ש הכנסת, עו"ד איל ינון, שקבע כי הניסיון של האוצר להטיל מס חדש מס פיתוח אינו חוקתי.
ינון אמר כי ההצעה "אינה עומדת בסטנדרטים המקובלים לחקיקת מס וספק אם תעמוד בביקורת חוקתית לאור היותה מנוגדת לעקרונות חוקתיים אשר ביסוד משפטינו אינה חוקתית".
שרגא ברוש, יו"ר התאחדות התעשיינים אמר: "כיצד יתכן שמשרד האוצר מתעלם מחוות הדעת של היועץ המשפטי לכנסת שקבע כי חוק מס הפיתוח אינו חוקתי - ומנסה להגניב מיסים חדשים מכל כיוון? איש אינו יודע מה יכלול המס החדש אשר יוביל לתוספת עלויות עד 3 מיליארד שקלים בשנה".
עוד הוסיף ברוש כי "הממשלה מנסה באמצעות מס הפיתוח החדש להשתחרר מהחובה לבנות על חשבונה בתי ספר, גני ילדים, בתי כנסת, מתנ"סים וכו' ולהטיל את מימון הקמת המוסדות הציבוריים על כתפי הציבור. המאבק רק החל לא ניתן לממשלה להשית מיסים חדשים".
סמנכ"ל התאחדות הקבלנים , ערן ניצן אמר כי "החלטת הממשלה תמוהה על רקע מצוקת הדיור בודאי זו של הזוגות הצעירים , הממשלה למעשה מטילה עלויות גבוהות נוספות על ענף הנדל"ן בישראל מהלך שיתבטא בהעלאת מחירי הדירות בישראל".
ניצן מוסיף כי חלק מהמיסים יחליפו את מנגנון היטלי הפיתוח הקיים ברשויות המקומיות כאשר לרשויות תהיה אפשרות לחרוג בעד 40% מגובה המס שייקבע. "היטלי פיתוח הנם היטלים שמשולמים כיום על ידי יזם אשר בונה מבנים חדשים, לשם מימון הקמת התשתיות באזור. גובה היטלים אלו מסתכם בכ- 5.5 מיליארד שקל בשנה. ככל הנראה, במנגנון החדש יוטל המס על כלל התושבים והעסקים ברשות המקומית".