בקרוב - אינטרנט בפס רחב לכולם? המדינה נכנסת לעסקי האינטרנט

שר התקשורת, משה כחלון, החל היום (ב') לקדם מהלך אשר בסופו תכנס המדינה לשוק הגלישה באינטרנט. המהלך עד היום עוכב על ידי שר האוצר, זאת במטרה לכלול את המהלך כחלק מהרפורמה המתכוננת בחברת החשמל
מאיה זיסר |

בימים אלו שר התקשורת, משה כחלון, החל לקדם את מהלך אשר בסופו תכנס המדינה לשוק הגלישה באינטרנט, זאת לאחר אישרו של ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ושר האוצר, יובל שטייניץ. במסגרת המהלך תהפוך המדינה לספק אינטרנט ותספק לאזרחים פס גלישה רחב בתקווה שהמחיר יהיה זול יותר ממה שספקיות האינטרנט מספקות כיום.

בפועל הכוונה היא לכך, שהמדינה תשתמש בתשתיות חברת החשמל לטובת אספקת שירותי תקשורת מתקדמים, זאת באמצעות שימוש ברשת הסיבים האופטיים של החברה, שאורכה הכולל מגיעה ל-2500 ק"מ.

היום (ב') בועדת המדע והטכנולוגיה שבה השתתף כחלון, נדון נושא שירותי האינטרנט לציבור ותעריפיהם. השר הודיע כי הוא מתכוון לערוך ביקור ב-15 בדצמבר בחברת החשמל בלווי אנשי משרדו, ולהיפגש עם הנהלת החברה, כדי לבדוק מקרוב את נושא השימוש בתשתיות חברת החשמל.

המהלך איננו חדש, אלא עוכב על ידי שר האוצר במשך תקופה ארוכה, זאת במטרה לכלול את המהלך כחלק מהרפורמה המתכוננת בחברת החשמל. במהלך הישיבה שר התשתיות חשף הבוקר במהלך הישיבה כי לפני כשבועיים, אישר שר האוצר, יובל שטייניץ לאפשר למשרד התקשורת את ההפרדה ולהתחיל במהלך זה בנפרד מהרפורמה.

את הישיבה פתח ח"כ שטרית ואמר: "ישראל נחשבת בעולם כמעצמה טכנולוגית אך בפועל אנחנו נמצאים בפיגור בכל נושא האינטרנט ביחס לעולם". לדבריו, "לאחרונה חברות התשתית בזק והוט הכריזו על תשתיות אינטרנט במהירות 50mb ו-100mb (בהתאמה) אך בפועל נכון להיום הצרכנים אשר מבקשים לגלוש במהירות זו נתקלים לרוב באי יכולת לקבל את השירות". לכן לדעתו של שטרית, "צריכה להיות התערבות ממשלתית בנושא פריסת התשתיות."

השר כחלון ציין במהלך הישיבה, "המטרה היא להקים חברת תשתית לאומית לשימוש אינטרנט מהיר כאשר המדינה תוכל בעתיד להפריט את התשתית ובכך להוסיף גורם נוסף לתחרות".

נציגי משרד התקשורת הציגו בפני הועדה נתונים אודות שוק התקשורת בארץ. מהנתונים עולה כי שוק התקשורת מכניס כ-29 מיליארד שקל, הנתח הגדול הולך לחברות הסלולר וכ-6% לספקי האינטרנט. חברת בזק שולטת ב-58% ממשקי הבית בישראל. מנתוני משרד התקשורת עולה כי כיום כ-82% ממשקי הבית בישראל מחוברים לאינטרנט מהיר.

את הישיבה נעל יו"ר הועדה ח"כ שטרית ואמר: "אני קורא לממשלה להקים תשתיות לאומיות מסיביות ולהפעיל את הקווים הפרוסים היום. כמו כן אני קורא למשרד התקשורת לבדוק את מהירות הגלישה והמחירים שמשולמים בפועל. המהירות המשולמת היא וירטואלית בלבד. לסיום אני קורא לשר התקשורת להפעיל את המלצות ועדת גרונאו וליצור תחרות מיידית בשוק".

תגובת חברת בזק: "בזק נמצאת בעיצומו של פרוייקט התשתיות הגדול ביותר המבוצע על ידי חברה פרטית, פריסת רשת ה-NGN המתקדמת. בזכות כך, בתוך 3 שנים ישראל תהפוך לאחת המדינות המפותחות ביותר בעולם בתחום האינטרנט. אם המדינה תצטרף לבזק, ותשקיע גם היא בתשתיות תקשורת מתקדמות, הרי שהמהלך מבורך ".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה