במריל לינץ' ממליצים בחום על מניות התקשורת: "כל הדרכים מובילות לתשואות גבוהות"

בסקירה על שוק התקשורת המקומי בעקבות עיסקאות בזק ופרטנר מציינים במריל לינץ' כי "האינטרסים של בעלי השליטה החדשים הם לא לטלטל את הספינה וחלק דיבידנדים בשיעור מקסימלי"
קובי ישעיהו |

כלכלני מריל לינץ' פרסמו הבוקר (ד') סקירה על שוק התקשורת הישראלי, בעקבות העברת השליטה בשתי חברות מובילות בשוק בשבועות האחרונים - בזק ופרטנר.

במריל אומרים כי השוק עובר טלטלה שתביא לשינויים במבנה השוק, בתפקוד שלו ובהיקף התחרותיות. לאחר שישקע האבק התחרות תצטמצם, ובסופו של דבר יהיו 3 קבוצות מרכזיות, שיאופיינו במינוף גבוה ויהנו מצמצום בתחרות הכללית שכן רף הכניסה לשוק הישראלי הרווי ממילא גבוה ולא כדאי.

הירידה ברמת התחרות פירושה שליטה הדוקה יותר על רמות המחירים ואפשרות של החברות לייקר את השירותים שלהם, כמו שעשתה פרטנר בימים האחרונים.

גורם נוסף שחשוב מאוד לבעלי המניות: תשואת הדיבידנד תהיה מאוד גבוהה בשנה הקרובה, בעת שהחברות צפויות לחלק ביחד כ-8 מיליארד שקל, שמשמעותו תשואה של 17.3%. במריל לינץ' מציינים כי עיסקת בזק סוללת את הדרך לסלקום ופרטנר לרכוש ספקיות גישה לאינטרנט ולחסום כניסה של מתחרים חדשים.

בשורה התחתונה ממליצים במריל "קניה" על מניות בזק, סלקום ופרטנר, על רקע הגורמים החיוביים שצויינו. "כיום יש כשל שוק שמתבטא בתמחור זול של החברות וזה צפוי להשתנות בשנה הקרובה, והמשקיעים צפויים להנות מכך".

נציין כי אתמול פרסמו כלכלני דויטשה בנק המלצה. "אנחנו לא צופים שהעברת השליטה בחברה תיצור השפעה מהותית על האסטרטגיה ארוכת הטווח של בזק כיוון שאנחנו מאמינים שבעל השליטה החדש לא ירצה לסכן את תזרים המזומנים החזק של החברה ע"י ביצוע שינויים גדולים ברמה התפעולית. אנחנו גם לא צופים שינויים במדיניות חלוקת הדיבידינדים (שכרגע עומדת על 100%) ועדיין מצפים להנפקה של חברת פלאפון," כך כותבים במחלקת המחקר של ענקית הבנקאות הגרמנית דויטשה בנק.

בדויטשה מציינים דווקא את סלקום ופרטנר כחברות שעשויות ליהנות מהמהלך. "המהלך של העברת השליטה בבזק לידיו של אלוביץ' צפוי להוריד את רמת התחרות", כותבים בדויטשה. למרות זאת, סלקום ופרטנר עדיין נמצאות בהמלצת "החזק" אצל דויטשה ולפי שעה אין שינוי בהמלצה.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה