נוריאל רוביני: המיתון בבריטניה יארך כשנתיים, אך הממשל יכול להרשות לעצמו להציל את הבנקים

אחד הכלכלנים הבודדים שחזו את משבר האשראי במלוא עוצמתו טוען היום שיחס החוב-תוצר הנמוך שיש לבריטניה יחסית לארה"ב מאפשר לה להוציא את הכספים הנחוצים לשם הצלת המערכת הבנקאית
שהם לוי |

נוריאל רוביני, שנחשב לאחד מהבודדים שהשכילו לחזות את משבר האשראי ואת עוצמתו יוצא היום בתחזיות פאסימיות מתמיד עבור כלכלת בריטניה. לאחר הנתונים הרשמיים שפורסמו היום מהם עולה כי הכלכלה בבריטניה נכנסה למיתון, יוצא רוביני וטוען כי הזמנים הקשים הם רק בפתח. רוביני, שמכהן היום כפרופסור לכלכלה באוניברסיטת ניו יורק, מעריך שהמיתון בכלכלה הבריטית יארך כשנתיים.

"הבעיות שחווה כלכלת בריטניה הם חמורות למדי ולכן יהיה צורך בתקופה לא קצרה כדי לטפל בהן", כך אמר היום רוביני לחדשות BBC. עדיין, חושב רוביני כי התהנהלות הכלכלית בבריטניה תחת שליטה, כך שהממשלה יכולה להרשות לעצמה להציל את הבנקים.

הממשל בבריטניה הוציא כבר 37 מיליארד לירות שטרלינג במהלך הסתיו האחרון במהלך ההצלה של רויאל בנק אוף סקוטלנד, לויד ו-HBOS. מוקדם יותר השבוע הודיע הממשל על חבילת ביטוח כוללת לסקטור הבנקאי שעלולה להיות יקרה עבור משלמי המסים.

"החוב הציבורי של בריטניה יחסית לתוצר המקומי גולמי הוא נמוך במידה יחסית גם בהתחשב בעובדה שהעלויות של מהלכי ההצלה הן כבדות וגדולות", הוסיף עוד רוביני. רוביני העריך כי אין זה נכון להשוות את בריטניה עם איסלנד, היות ולזו האחרונה מעט תושבים והיא מתמודדת עם הצלה למערכת הבנקאית.

רוביני התייחס לנעשה בבריטניה והשווה את הכלכלה לזו של ארה"ב, עקב הדמיון בין הכלכלות, אומר רוביני כי בריטניה יכולה להרשות לעצמה את ההוצאות הכבדות להצלת הסקטור הבנקאי. כשהוא מפנה את תשומת ליבו לירידה החדה בערכה של הלירה שטרלינג, אומר רוביני כי חלק מהירידה הייתה בלתי נמנעת היות והלירה שטרלינג הייתה מתומחרת ביתר.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה