אסיה ננעלה במגמה מעורבת: סין שוב נפלה 4% והשלימה צלילה של 44% מאוקטובר
בורסות אסיה ננעלו היום במגמה מעורבת, בהתאם למגמת הדשדוש שנרשמה אמש בוול סטריט, אולם הסיפור המרכזי היום באסיה הוא המשך הנפילה של הבורסה בסין. שנחאי נפלה 4% וסגרה את הירידה השבועית החדה ביותר אי פעם בשל החששות מפני האטה כלכלית שתפגע ברווחי החברות.
מבין המדדים המובילים באסיה, הניקיי היפני עלה ב-0.6%, הונג קונג השילה 0.25%, דרום קוריאה התחזקה ב-0.2% וסין, כאמור, איבדה 4%.
"פאניקת המכירות ערערה את הביטחון בשוק ולמעשה חיסלה אותו", אמר צ'ן שייד, מנהל השקעות סיני, אשר התייחס למצב השוק בשנחאי. "השוק מגיב בצורה חריפה מדי להאטה הכלכלית".
הממשל הסיני נוקט זה חודשים רבים בסדרה על העלאות ריבית ובצעדים נוספים שנועדו לקרר את הצמיחה הכלכלית בסין, וזאת בשל התחממות האינפלציה שמהווה איום מהותי על הכלכלה הסינית. מדד ה-CSI 300, אשר רק באוקטובר האחרון נגע בשיאים היסטוריים, נפל מאז ב-44% ומחק למשקיעים 840 מיליארד דולר. השבוע בלבד הוא איבד 14%.
כלכלת סין צמחה ב-10.6% ברבעון הראשון של השנה, אולם האינפלציה עומדת כעת על 8.7% - שיא של 11 שנה. הממשל הסיני הדגיש לאחרונה כי ימשיך להילחם באינפלציה, והמשמעות העיקרית היא פגיעה בצמיחה הכלכלית שתפגע גם ברווחי החברות הנסחרות בבורסה. בינתיים, כלכלנים מעריכים כי הריבית בסין בדרך לגל העלאות נוסף.
מניות במרכז
מניות התשתיות בסין נסחרו היום במגמה שלילית לאחר שחברת שנחאי אלקטריק הודיעה כי היא צופה הפסד ברבעון הראשון של השנה בשל עליית מחירי הפחם.
מניית חברת הנפט פטרוצ'יינה צללה 5% והשלימה נפילה של 65% מאז נגעה בשיא ב-5 בנובמבר.
מניות הבנקים בסין ירדו גם הן בשל החששות מפני האטה כלכלית. מניית China Minsheng Banking איבדה 4.7% ומניית בנק אוף צ'יינה השילה 3.8%.