הממשלה רוצה שנשלם 21% יותר על שימוש במים

בלשכת התיאום ומרכז השלטון המקומי מתנגדים נחרצות להעלאת תעריפי המים למגזר העסקי והביתי. העלאה שכזאת עשויה לגרום לנו לשלם 450 שקל יותר בחודש
משה בנימין |

לשכת התיאום ומרכז השלטון המקומי מתנגדים נחרצות להעלאת תעריפי המים למגזר העסקי והביתי. אם תתקבל הצעת הממשלה תשלם ב-2008 כל משפחה בישראל 21% יותר על שימוש במים, מפעלי התעשייה ישלמו אף הם 21% יותר והמלונות יאלצו לשלם תוספת של 61%. 2 הגופים דורשים להקפיא את החלטת הממשלה בנושא.

הממשלה רוצה עוד כסף. מכולם שרגא ברוש, יו"ר לשכת התאום של הארגונים הכלכליים ועדי אלדר, יו"ר מרכז השלטון המקומי טוענים במכתב אל שר האוצר, רוני בר-און ואל שר התשתיות, בנימין בן אליעזר כי אם הצעת הממשלה תתקבל, בשנת 2008 תשלם כל משפחה בישראל 21% יותר על שימוש במים, שמשמעותו תוספת הוצאה הנעה בין 200 ל-450 שקלים.

מפעלי התעשייה ישלמו גם הם תוספת של 21% שמשמעותם תשלום נוסף של 55 מליוני שקלים, והמלונות יאלצו לשלם תוספת של כ-61% שמשמעותם תשלום יתר של 18 מליון שקל בשנה.

העלאת תעריפי המים תגרום לגירעון של 250 מיליון שקל לרשויות המקומיות, מהם 70 מיליון שקל בהוצאה הישירה (בתי ספר, גני ילדים, מוסדות ציבור ועוד). וכ-180 מליון שקל נוספים בשל קשיי גביה.

ומי יפגע ? בעיקר החלשים

ברוש ואלדר מדגישים במכתבם, כי העלאת תעריפי המים מהווה פגיעה משמעותית בכל המגזרים – החל בהכבדת הנטל על משפחות מהשכבות החלשות, דרך יצירת גירעון ברשויות מקומיות (חלשות בעיקר) ועד לפגיעה בכושר התחרות של עסקים רבים, המעסיקים עשרות אלפי עובדים, בהם משמשים המים תשומת ייצור.

יצוין שהחלטת הרשות הממשלתית למים וביוב להעלות את תעריפי המים, הינה בהמשך להחלטת הממשלה לקצץ מתקציב התמיכות הממשלתיות במשק המים.

עלייה וקוץ בה

ברוש ואלדר מציינים במכתבם, כי העלייה במחירי המים מבוצעת לאחר התייקרות של כ-67% משנת 2000, בעוד שמדד המחירים לצרכן עלה בתקופה זו בכ-13% בלבד.

כיום משלמים המגזרים הביתי והעסקי תעריף מים שהינו גבוה יותר בעשרות אחוזים מהעלות הממוצעת להפקת המים ואספקתם (כולל התפלתם וסינונם), תוך סבסוד צרכנים ממגזרים אחרים, דבר המהווה סבסוד צולב ועיוות משמעותי ביחס בין העלות למחיר, טוענים יו"ר לשכת התאום ויו"ר מרכז השלטון המקומי.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה