כלכלת יפן לא מצליחה להתאושש ולהעלות את הריבית
בנוסף, פרסמה ירידה חדה ביותר בשכר בחודש יולי, חודש שמיני ברציפות, מצב שמונע את התרחבות הצריכה. הניקיי איבד 0.6% במהלך המסחר, והיין הגיב בירידה.
בדרום קוריאה דיווחו על צמיחה של 1.8% ברבעון השני, העלייה החדה ביותר מאז סוף 2003. ביחס שנתי, התמ"ג גדל ב- 5% מחודש יולי. התחזקות הייצוא לסין תרמה חלק משמעותי לגידול זה.
ועד הבנק המרכזי האירופאי ייפגש ב- 6 בספטמבר ויחליט על מדיניות הריבית. באירופה מעריכים כי על אף רמיזותיו הקודמות, נגיד הבנק, טרישה, יבחן את השפעת התייקרות האשראי על הכלכלה בתקופה הקרובה ורק אז יוכל לחזור ולהעלות את הריבית, אם יידרש.
העלייה במחיר הנפט מתמתנת בעקבות ההערכה כי "פליקס", ההוריקן שמתקרב למפרץ מקסיקו ידלג על מתקני הנפט של ארה"ב, על אף שיכה בחופי אמריקה רק ב- 5 בספטמבר ועדיין מוקדם לדעת את כיוונו.
היצור ברוסיה גדל בקצב נמוך בחודש יולי מאחר וחלה היחלשות בהזמנות חדשות במקביל לרמה קבועה של תעסוקה. רוסיה, יצרנית הנפט הגדולה בעולם, תעלה את המס על ייצוא נפט ב-1 באוקטובר ב- 12% לשיא של כל הזמנים, אחרי עלייה במחיר הדלק בחודשים יולי ואוגוסט.
להלן תשואות המדדים המובילים נכון לשעה 9:30 בבוקר: (בבורסות הפתוחות אחוז השינוי נכון לשעה 9:30 בבוקר ובבורסות הסגורות אחוז השינוי מתייחס ליום המסחר האחרון)