הדולר ממשיך את המומנטום השלילי: פתח בירידה של 0.1%
מטבע הדולר פתח את יו המסחר בירידות של 0.12% לרמה של 4.197 שקל לאחר שאתמול רשם הדולר ירידה של 0.85%. בכך שוב שובר המטבע האמריקני את רמת 4.2 שקל ונזכיר, כי גם אתמול שבר הדולר את הרמה הזו וכבר נסחר בשער של 4.183 שקל אך היציג סגר ברמה של 4.2 שקל בדיוק. האירו רושם כעת ירידה של 0.18% לשער של 5.65 שקל
אתמול כינס נגיד בנק ישראל סטנלי פישר מסיבת עיתונאים והתייחס למהלכים האחרונים בזירה הגלובלית והשפעתם על המשק הישראלי.פישר ציין כי מצב המשק טוב ולא מתקיימת בעיית נזילות בארץ. עוד הוסיף הנגיד כי מבדיקה שערך בנק ישראל אין חשיפה של בנקים ישראלים למשבר שוק המשקנתאות המשני בארה"ב.הערות אלו נסכו ביטחון במשקיעים כלפי השקל, אשר התחזק אל מול הדולר ונסחר סביב הרמות של 4.1900.
מחדר המסחר של פינוטק נמסר, כי במידה ויתממשו הערכות כי הלחצים האינפלציונים יובילו להעלאת הריבית בישראל במהלך החודש הקרוב בעוד, בארה"ב תרד הריבית בחודש ספטמבר ,יצומצם פער הריביות השלילי, מהלך אשר יעניק תמיכה למטבע הישראלי ועל כן הסנטימנט השלילי של הדולר.
עוד נמסר מפינוטק, כי היין המשיך לרשום ירידות כנגד המטבעות העיקריים לאחר שבורסות ארה"ב והמזרח סגרו במגמה חיובית. המשכות העליות בשוקי ההון מחזירה את שחקני ה Carry Trade לשוק והמכירות על המטבע היפני מתחדשות."עליות השערים במניות תומכים בהתחזקות הדולר כנגד היין. אולם שחקני השוק לא לוקחים סיכונים לאחר שנפגעו קשות במהלך השבוע שעבר."מסר היאושי יושידה טריידר מ Shinkin Central Bank. כעת ניסחר היין סביב הרמות של 115.10 אל מול הדולר ,155.10 כנגד האירו ו228.80 כנגד הסטרלינג.
מהלכו של הפד מיום שישי - קיצוץ שיעור ריבית הניכיון, הריבית אותה גובה הפד מהבנקים, מרמה של 6.25% ל 5.75% נבעה מחשש כי חנק האשראי יביא להאטה כלכלית. מהלך זה הוביל להתחזקות ההערכות כי אנו צפויים לראות הורדה בשיעור הריבית כבר בחודש ספטמבר. "קיצוץ של ריבית ה- Fed יהיה מהותי אם הבנק המרכזי של ארה"ב באמת רוצה להרגיע דאגות הנוגעות לזליגה של משבר שוק המשקנתאות המשני לשווקים נוספים". מסר הידקי אימורה מנהל מט"ח מ Nomura Trust and Banking. הדולר אשר נחשב לחוף מבטחים בתקופות של תנודתיות חריפה וירידות שערים נחלש לאחר שמשקיעים חזרו לרכוש נכסים בעלי תשואה גבוהה יותר על אף הסיכון, כמו כן, התחזקות ההערכות לקיצוץ אפשרי קרוב בריבית מכביד גם הוא על השטר הירוק. כעת ניסחר הדולר סביב הרמות של 1.3470 כנגד האירו ,115.10 אל מול היין ו 1.9870 כנגד הסטרלינג.
היום יפתח ב 09:00 (GMT) עם פירסום סקר ה ZEW לסנטימנט הכלכלה בגרמניה אשר צפוי להצביע על ירידה באופטימיות של המשקיעים המוסדיים לגבי המשך ההתרחבותה של הכלכלה הגדולה בגוש האירו. קנדה תרכז את מרבית תשומת לב הסוחרים היום עם פירסום מדד המחירים לצרכן ב 12:30 (GMT) אשר צפויים להצביע על עליה בלחצים האינפלציונים ולהעניק תמיכה לדולר הקנדי. המשקיעים ישאו עניהם גם לפגישה שתערך ב 14:00(GMT) בין שר האוצר של ארה"ב פולסון נגיד ה-Fed ברננקי ויו"ר ועדת הבנקים של הסנאט דוד אשר צפוי לכנס מסיבת עיתונאים בתום הפגישה.
נפט: התפוגגות האיום על פעילות הנפט במפרץ מקסיקו כתוצאה מסופת ההוריקן דין הביאה לירידה במחירי הנפט.החברות האמריקאיות חידשו את היצור במיפרץ ועצרו את פינוי העובדים מאסדות הנפט.אולם יש ליזכור כי על אף הירידות האחרונות במחיר הנפט הגורמים העיקריים למהלכו החד מעלה אשר החל בחודש יוני והגיע לשיאו בחודש יולי ברמה של 78.800 עדיין קיימים. הצמיחה העולמית ואיתה הביקושים לזהב השחור צפויים להמשך כשלאחרונה אופ"ק עידכנה את תחזית הביקושים לשנה הקרובה מעלה. המתיחות בניגריה נימשכת וכרגע מטיל הממשל עוצר מבוקר עד ערב בכדי למגר את האלימות שפשטה ברחובות. הקונפליקטים הגיאופוליטים במזרח התיכון שרירים וקיימים כמו כן עונת ההוריקנים בארה"ב רק החלה. גורמים אלו יש בכוחם להזניק בחדות את מחיר הנפט חזרה מעלה.כעת נסחר חוזה עתידי על הנפט סביב הרמות של 70.7 דולר לחבית.
זהב: המתכת היקרה שבתקופות עברו שימשה כחוף מבטחים בזמנים של ירידות שערים לא שימשה כן בנפילות האחרונות. הפיזור של תיקי ההשקעות הפך את המתכות למרכיב חשוב ושכיח בתיקים לכן, כאשר חוו הסוחרים הפסדים ורצו לצמצם חשיפה, מכרו את הזהב במקביל להחזקות במניות, פעולה זו באה גם בכדי לאזן מעט את ההפסדים.לכן עם התאוששותן של הבורסות ברחבי העולם חזר הזהב לעלות. גורם נוסף אשר החזיר את משקיעי הלונג לזהב היה החלשותו של הדולר כנגד האירו. כעת נסחר חוזה עתידי על הזהב סביב הרמות של 662.9 דולר לאונקיה.