ענף השירותים צפוי להוביל את המשק לצמיחה של 9% בשנה

כך מעריך נשיא איגוד לשכות המסחר, אוריאל לין בעקבות סקירה כלכלית שערך אגף הכלכלה באיגוד.לין הוסיף, כי על מנת להגיע לצמיחה של 9% בשנה, כל שנדרש הוא שהממשלה תפסיק להכביד ולהפריע לניהול הכלכלה החופשית
סיון איזסקו |

"כלכלת ישראל נחשבת לאחת הכלכלות היציבות והחזקות בקבוצת המדינות המתקדמות וזה אחד ההישגים המרכזיים של 59 שנות עצמאות. כלכלות רבות בעולם היו מאושרות אם התוצאות הכלכליות שלהן בשנים 2005, 2004 ו- 2006 היו דומות לאלו של ישראל", כך אמר היום אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר.

לין אמר את הדברים בהתייחסו לסקירה הכלכלית שערך אגף הכלכלה באיגוד לשכות המסחר. עצמאותה הכלכלית של ישראל נמדדה על פי מספר אינדיקאטורים כלכליים מרכזיים בהם- נתוני סחר חוץ, יתרות מט"ח, חוב חיצוני כאחוז מהתמ"ג והשקעות של זרים בישראל ושל ישראלים בחו"ל.

מהסקירה עולה כי בשנים האחרונות הוביל ענף השירותים את צמיחת המשק עם שיעורי גידול של למעלה מ-10% בשנה. "ענף השירותים צפוי להמשיך ולהוביל את כלכלת ישראל לצמיחה של 8-9% בשנה. כל שנדרש הוא שהממשל בישראל יפסיק להכביד ולהפריע לניהול הכלכלה החופשית" אמר לין.

איגוד לשכות המסחר מסר, כי מניתוח האינדיקאטורים המשפיעים על ההתפתחות הכלכלית משנות ה-60 ועד היום, מסתמנת תמונה לפיה כלכלת ישראל תפסה תאוצה במהלך שנות ה- 70. התוכנית הכלכלית של 85' אותה הובילו שמעון פרס, ראש הממשלה דאז, ויצחק מודעי ז"ל, שר האוצר דאז, קבעה את היסודות ליציבות המשק והתייעלותו, טוענים באיגוד.

לדברי לין, "אין ספק כי עליית המדרגה המשמעותית ביותר בצמיחת הכלכלה נעשתה כתוצאה מתהליך החשיפה ההדרגתי של המשק, כאשר נקודות הציון המיוחדות היו הסכם הסחר החופשי עם השוק האירופי ועם ארה"ב".

לדבריו, "יחד עם לגידול בצמיחת המשק בכל הקריטריונים, כמו צריכה פרטית, השקעות, הוצאות ממשלה וכדומה, ניכר כי במהלך השנים פחתה תלותו של המשק הישראלי ב'מתנות' מחו"ל והכלכלה המקומית החלה לפרוח ולשגשג בזכות עצמה. תהליך שהושלם עם השתלבותה של ישראל בתהליכי הגלובליזציה".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה