לראשונה מאז הקמת המדינה צפוי היצוא להשתוות ליבוא
מחקר שערך ביה"ס למינהל עסקים במסלול האקדמי של המכללה למינהל לקראת כנס אמריקה ביז שייערך ב-7.5.07 בקמפוס ראשל"צ מצביע על כך ש- 2007 עשויה להיות שנת המפנה ביחסי סחר החוץ של ישראל – כאשר לראשונה בתולדותיה צפוי הייצוא להשתוות לייבוא. המחקר מתבסס על נתוני הרבעון הראשון של 2007 וניתוח מגמות ארוכות טווח.
לדברי עדו קאליר, חוקר בבית הספר למינהל עסקים של המכללה למינהל, ישראל כבר איננה "מדינה חורגת" שתמיד נמצאת במינוס. במידה והיחלשותו של שער הדולר לא תקלקל את החגיגה, צפוי היצוא בשנת 2007 להשתוות לראשונה ליבוא.
לדברי קאליר, המגמות מצביעות על כך שבשנת 2007 שני הערכים, של היבוא ושל היצוא, צפויים להיות בטווח ה- 50 מיליארד דולר. זאת בהמשך למגמה הרב שנתית של גידול היצוא ב-11%, בעוד היבוא עולה ב6.5% בלבד. "אם יהיו כמה הפתעות לטובה מצד שווקי אסיה ודרום אמריקה הצומחים בחוזקה, ייתכן שהיצוא אף יעלה על היבוא", אמר קאליר.
כדי שתחזית זו תתממש 2007 צריכה להיות שנה נטולת הפתעות, כמו משבר כלכלי גלובלי, סחרור של שביתות – ובעיקר ללא מלחמה.
הסיבה המרכזית למהפך טמונה בארצות צפון אמריקה, אשר מגדילות באופן עקבי את הרכישות שלהן מישראל. בעיקר נרשם גידול מתמשך ביצוא מוצרי תוכנה ואלקטרוניקה וכן יהלומים. מוצרים אלו, שלא כמו חומרי גלם ומוצרי תעשיות מסורתיות, פחות רגישים לשינויים בשערי חליפין, ולכן על אף ההחלשות המתמשכת בשער החליפין של הדולר בשנים 2002-2007, מרכיב הייצוא לצפון אמריקה עולה מ-35% מהיצוא הישראלי ב-2002 לכמעט 41% ב-2007.