ועדות הלסינקי אישרו לסיטוג'ן ניסויים קליניים
חברת סיטוג'ן הפועלת בחממת רד-ביומד קיבלה את אישורי ועדות הלסינקי של ביה"ח אסף הרופא ושל משרד הבריאות לביצוע ניסויים קליניים בהתקן שפיתחה למיצוי דם טבורי כמקור לתאי גזע.
הניסויים הקליניים אשר ייערכו בחודש הקרוב הם להתקן של חברת סיטוג'ן שפותח למיצוי אפקטיבי ויעיל יותר של דם טבורי כמקור לתאי גזע. הפרוייקט מעורר התעניינות עולמית ומצוי בהליכי תקינה של FDA ו- CE.
סיטוג'ן מנסה למלא את החלל בתחום בנקאות תאי הגזע הטבוריים - תחום שראשיתו לפני כ-10 שנים. השימוש בתאי גזע המופקים מדם טבורי להשתלות וטיפולים, הן עצמיים והן כתרומות, מתרחב במהירות. מספר האיסופים של דם טבורי על ידי בנקים לשימור דם טבורי גם פרטיים וגם ציבוריים, גדל בקצב של כ- 45% לשנה.
בעת שתאי גזע המופקים ממוח עצם מוגבלים לטיפול רק במחלות המטולוגיות ודורשים התאמה גבוה של הרקמה, תאי גזע מדם טבורי יכולים לפנות לטיפולים של למעלה מ- 80 מחלות והפרעות שונות ומידת ההתאמה הנדרשת נמוכה יותר. בנוסף, בהשוואה לטיפול בתאי גזע עובריים, לתאי גזע מדם טבורי יש את היתרון האתי והם משאב זמין ללא מגבלה.
הפוטנציאל של מקור זה לתאי גזע אינו מנוצל כיאות ונאספת כמות מוגבלת מדם זה. ממוצע הכמות הנוכחית הנאספת מגביל את הטיפול בתאי גזע טבוריים לחולים עד למשקל 45 ק"ג בממוצע ולפיכך אינו בר שימוש למרבית אוכלוסיית החולים הבוגרת.
בעלי המניות בסיטוג'ן הם, אימפקט (50%), רד-ביומד (40%).החברה הגישה בקשות לפטנטים בישראל וב-EPO, אשר מכסה מספר שיטות שונות לאופטימיזציית איסוף של הדם הטבורי מהשלייה ומחבל הטבור.
הפיתוח יוצג בשבוע "ILSI-ביומד ישראל 2007", האירוע המרכזי של תעשיית מדעי החיים בישראל. שייערך בחודש יוני השנה ויכלול תערוכה מתחומי הביוטכנולוגיה והפארמה ומתחומי המכשור הרפואי.