ניתוח טכני: שטרלינג דולר – לחובבי הטווח המיידי
את מה שעשה הדולר הניוזילנדי בשבוע שחלף כולנו ראינו. כעת הגיע הזמן לתור אחר ההזדמנות הבאה והיא צצה דווקא בשטרלינג אותו לא סיקרנו מזה זמן. ושוב צץ ועולה לו אחד התקדימים הידועים יותר והאמינים יותר - הדשדוש. בכל מימד זמן, תהליך זה פשוט לזיהוי ומאפשר בניית אסטרטגיה קלה וברורה. אפשר לזהות כעת בשטרלינג דולר סממנים המבשרים על מהלך חד העומד לצאת לדרך כבר בימים הקרובים.
התמונה הטכנית
1. מבט על הטווח המיידי מעלה את הסבירות ולפיה צפויה תנועה חדה. לא מדובר במהלך עתיר אחוזים או פיפסים כי אם מהלך של כמה עשרות בודדות ואפילו פחות מכך. תמונה זו מתקבלת על ידי ניתוח גרף עמודות תוך יומי כאשר כל עמודה מייצגת שעת מסחר אחת בלבד.
2. שילוב כלי טכני פשוט המודד את התנודתיות (רצועות בולינגר), מלמד שבמהלך ה-18 וה-19 לחודש, נסוגה התנודתיות וקטנו סטיות התקן במידה ניכרת. התנהגות זו מעלה את הסבירת ולפיה צפוי מהלך חד. אפשר לראות זאת בבירור על ידי המרווח ההולך וקטן בין הרצועות והדרך בה הן הופכות להיות מקבילות ואופקיות.
3. כדי לתפוס את המהלך יש לשים לב היטב לשתי הרמות התוחמות את טווח הדשדוש. השטרלינג מדשדש בטווח שבין 1.9700 כרמת תמיכה לבין 1.9770 כרמת התנגדות. עומק הדשדוש הוא כ-70 פיפס ולכן, כאשר תתרחש הפריצה, אמורה להתנועה שתבוא מיד לאחד מכן להיות באורך של לפחות 70 פיפס.
סיכום
השטרלינג מאותת שהוא הסמן הימני לשבוע הקרוב, לפחות למשקיעים חובבי הטווח המיידי. עם זאת, יש לקחת בחשבון את העובדה שמסחר לטווחים האלו מציע מעבר להזדמנות קורצת גם רמת סיכון גבוהה. לשיקולכם.
מאת: אייל גורביץ'
הערת אזהרה – המסחר במט"ח מסוכן על רקע התנודתיות הגבוהה והמינופים הגבוהים הנהוגים בשווקים אלו. הפעילות חייבת להיות מוגדרת ומדויקת בנקודות ספציפיות וכל פעולה חייבת להיות מגובה על ידי הוראה צמודה לקטיעת הפסד שלא תעלה של עשיריות בודדות של אחוזים ממחיר הקנייה
אין בסקירה זו משום המלצה לקנות את הנייר או למוכרו והעושה זאת פועל על סמך שיקול דעתו בלבד.
הערה : כל הזכויות שמורות. אין לשכפל, להעתיק, לתרגם, לצלם, להקליט או להעביר בכל צורה שהיא כל חלק מן החומר אלא באישור מפורש בכתב מן המחבר.