HSBC: הבנקים יהיו הנפגעים העיקריים מהמצב הבטחוני
כלכלני בית ההשקעות HSBC מנתחים את השוק בהתאם למצב הבטחוני החדש. להערכתם, בשלב זה מוקדם מעט בכדי לצפות את ההשלכות להתחממות המצב, אך מציינים כי ההתקפות החריפות של צה"ל על החיזבאללה בצפון, והחמאס בעזה, בהחלט מעוררות מחשבות על העתיד להתרחש.
ב-HSBC מניחים, כי אין מן הנמנע שהאלימות באזור תימשך זמן רב מהמצופה, זאת מכיוון, שאין פתרון זמין למצב, ובסיטואציההנוכחית כל הצדדים מפסידים. הכלכלנים מציינים, כי קשה לנתח את המצב על סמך אירועים בטחוניים בתקופות קודמות, אך למרות זאת במבט אחורה, דומה כי השפעתם של תחילת האינתיפאדה הראשונה והשניה על המשק הישראלי מזכירות מעט את המצב הנוכחי של בריחת תיירים מהמדינה, וערעור בטחון המשקיעים.
ההשפעה השלילית בארועים מסוג זה חלה בעיקר על המניות המקומיות בכלל, ועל מניות הבנקים בפרט. בבחינה נתוני הבנקים בשנים 2001/2 (האינתיפאדה השנייה), מדווחים הכלכלנים על ירידה ברווחים ותשואות שליליות על מניות הבנקים, ולכן במידה והמצב הבטחוני ימשך, אנו עשויים להיות עדים לירידות חדות ברווחי הבנקים. בנוסף, מכיוון שמניות הבנקים משוקללות כרגע במחיר גבוה בשוק, הדרך למטה היא ארוכה.
אם זאת לדבריהם, בצד המניות שנתח היצוא בהם גדול, הירידות אתמול נבעו מפחד בלבד, ואין להם כל בסיס מוצק. בטווח הארוך במצבים מסוג זה יכולים שערי חליפין אטרקטיביים להוות הזדמנות פריצה מצוינת לחברות מסוימות, בבית ההשקעות מציינים בהקשר זה את חברת כיל. בנוסף, בסקטור ההיי-טק הירידות גם הן אינן משקפות את מצב החברות, הכלכלנים מציינים את חברת נייס כמניה שעשויה לצמוח במצב הנוכחי.