כלל פיננסים בטוחה: רווחי הבנקים יצמחו השנה ב-60%
מכירת קרנות הנאמנות וקופות הגמל צפויה לייצר לחמשת הבנקים הגדולים בשוק הישראלי רווחי הון מצרפיים גבוהים בכ-60% ב-2006 לעומת אלה שרשמו החמישה אשתקד. כך מעריך היום, האנליסט יובל בן זאב מכלל פיננסים בטוחה.
"בשנת 2006 צפוי המשך המגמה החיובית בסקטור הבנקאות, תוך שאלו נהנים משילוב של סביבה עסקית חיוהית ורווחי הון גבוהים המתורגמים לחלוקת דיבידנד גבוהה", כותב בן זאב.
אולם, מעריך בן זאב, כי הבנקים יתקשו לשחזר את רווחיהם ב-2005. למעשה, מתוך חמשת הבנקים אותם הוא מסקר, היה הבינלאומי היחיד שזכה ממנו להעלאה משמעותית של מחיר היעד ל-61 שקל, לעומת 51 שקל בהמלצתו הקודמת. עבור שאר הבנקים המלצות הקניה נותרו על כנן ומחירי היעד עלו בשיעורים קטנים יותר.
בעוד שמכירות קופות הגמל ונכסים נוספים יניבו הכנסות חד פעמיות מרשימות, כדוגמאת 740 מיליון שקל של לאומי, ממכירת מניות אפריקה ישראל ומגדל, הרי מנוע הצמיחה האורגני של הסקטור, הכנסות המימון, צפוי לגדול בכ-4% לעומת השנה שעברה. שנה בה נהנו הבנקים מצמיחה מצרפית של 8% מהכנסות המימון.
בשיחה עם Bizportal אמר היום בן זאב, כי הבנקים יהנו מהרחבת הפעילות החוץ מאזנית, דהינו, מפעילות ניהול תיקי ניירות ערך, לצד פעילות בתחום הניגזרים הפיננסיים.
עוד מוסיף בן זאב, כי לאחר שהם ירשמו את רווחי המכירה החד פעמיים של קופות הגמל, צפויה פגיעה בהכנסות הבנקים כתוצאה מאיבוד העמלות. בנק לאומי העריך את הפגיעה בכ-25 מיליון שקלים בחודש, או 220 מיליון בהכנסה השנתית.
להערכתו, הפגיעה בבנק הפועלים, לאחר מכירת פ.ק.ן, עשויה להגיע לכ-30 מיליון שקל בחודש. בנק הפועלים טרם מכר את מנהלת קרנות הנאמנות, להק, "כאשר עיכוב זה עלול להביא לירידה המחיר שיקבל עבורם", אמר בן זאב.
הוא ציין, כי הבנקים, הבינלאומי ולאומי "מככבים" בתחום הלימות ההון הגבוהה מ-11%, כאשר לאומי אף מוביל באחוזי הדיבידנד - 8.1%.
לפי הערכה זו, עבור בנק דיסקונט, יהיה השנה האתגר העיקרי - תחום יחסי העבודה. יישום תוכנית הפרישה מרצון ועדכון הסכמי שכר יהיו צעדים חשובים לצמיחה של הבנק, לפי בן זאב. עוד הוא מוסיף, כי הבינלאומי לא צפוי למזג את אוצר החייל לתוכו, משום שכנראה יעדיף לשמור על חבר משרתי הקבע כבעל מניות. כידוע, הבנק רכש 68% מאוצר החייל.