ב-HSBC פסימים - הדולר הגיב בתוספת של 0.57%
שערו היציג של הדולר נקבע אחר הצהרים על רמת 4.567 שקל, עליה של 0.57% לעומת שערו היציג מאתמול. את המסחר פתח המטבע האמריקני בעליות קלות, כשבשעות הבוקר פרסם בנק ההשקעות HSBC, הערכה פסימית לפיה צפוי הדולר להתחזק מול השקל הישראלי עד לרמת 4.75 שקל.
בבנק ההשקעות סבורים ציינו, כי בשנים האחרונות הפך השקל לאחד המטבעות היציבים ביותר מבין המטבעות של השווקים המתעוררים בעולם, זאת בעיקר לאור השינויים המאקרו כלכליים החיוביים שחלו בו. אולם צימצום פערי הריביות בין המטבעות הפכו את השקל לפגיע יותר, כאשר להערכת הבנק יביא מהלך ההתנתקות להגדלתה של פגיעות זו.
אתמול הותיר נגיד בנק ישראל, סטנלי פישר, את גובה הריבית הבסיסית לחודש יולי הקרוב על רמת 3.5%. לפיכך, במידה וביום חמישי הקרוב, יעלה יו"ר הפדרל ריזרב האמריקני, אלן גרינספאן, את הריבית על הדולר ברבע אחוז נוספים (ע"פ ההערכות), יעמוד הפער על רבע אחוז בלבד.
מנגד לדולר, האירו רשם ירידה של 0.12% ושערו היציג נקבע על רמת 5.523 שקל. לאחר קביעת היציגים, מתמתנות העליות בדולר כשהוא נסחר בתוספת קלה של 0.05% בלבד. האירו עובר לעליה של 0.04%. פינוטק: הדולר מתחזק בעולם אנליסטית המטבעות, שרית ולדימירסקי מפינוטק, מציינת כי הדולר נסחר בטווח עם נטייה להתחזקות כנגד העיקריים, בעוד שכנגד היין נסחר ברמתו הגבוהה מזה כ-8.5 חודשים, עקב עלייה מתמשכת של מחירי הנפט. כעת נסחר הדולר סביב הרמה של 1.2090 כנגד האירו, סביב הרמה של 109.90 כנגד היין וסביב הרמה של 1.8190 כנגד הסטרלינג.
הדולר ממשיך לשמור על רמותיו הגבוהות כנגד העיקריים, בעוד שהשוק ממתין להכרזת הריבית ביום חמישי הקרוב. נראה כי גם הפעם יעלה ה-FED את שיעור הריבית ב-0.25% נוספים. עקב כך, מעריכים הטריידרים כי המכירות של האירו צפויות להתחדש, אולם השוק יצטרך סיבות חדשות על מנת להגביר אות המכירות.
"עבור היין זהו סיפורו של הנפט", אומר סימון דאריק, ראש אגף המחקר בבנק ניו-יורקי בלונדון. "יחד עם זאת, אינני חושב כי היין הוא היחיד שצריך לסבול מעלייה של הנפט, כאשר גם גוש האירו צריך להראות סימני דאגה", מוסיף סימון.
היום ימתינו המשקיעים לפרסום של ביטחון הצרכן לחודש יוני בארה"ב, למרות כי יקר תשומת הלב המשקיעים מופנת להתרחשויות בשוק האנרגיה העולמי ולהחלטת הריבית בארה"ב.