התמ"ת: אחרי פניה חוזרת ל-OECD - סכיני הגילוח זולים

ייתכן כי חברת שסטוביץ המייבאת את סכיני הגילוח של ג'ילט יכולה לנשום מעט לרווחה. התמ"ת פנה שוב ל-OECD וקיבל נתונים המצביעים על כך שמחיר סכיני הגילוח בארץ אינם כה גבוהים כפי שעלה מהנתונים הראשוניים
חזי שטרנליכט |

האם יכולים לנשום בחברת הייבוא ש. שסטוביץ לרווחה? ייתכן. בחודש מרס נחשף כי אחת היבואניות הוותיקות של מוצרי ג'ילט (ואחרים) לארץ נחשדה על ידי משרד התמ"ת כי מחירי סכיני הגילוח שהיא מוכרת כאן יקרים ביחס למדינות אחרות בשיעור ניכר.

אך היום יוצאים במשרד התמ"ת בהודעה מרגיעה מבחינתה של היבואנית. בתמ"ת מצאו מנתונים שקיבלו מה-OECD, במה שהם מגדירים כ"סבב השני", לאחר שחברת ש. שסטוביץ הציגה את מחירים שלטענתה מתארים במדויק יותר את הנעשה בחו"ל, כי הפער במחירי סכיני הגילוח, ג'ילט מאך 3: בחבילות של 4 או 5 סכינים, בין ישראל לממוצע מדינות ה-OECD הצטמצם ביחס לפער שחושב על בסיס נתוני הסבב הראשון, ובמקרים מסוימים נמצא כי ישראל אף זולה יותר.

מהנתונים והתחשיב שהועבר לתמ"ת ב"סבב הראשון" מארגון ה-OECD באמצעות הלמ"ס עלה לכאורה כי בשוק סכיני הגילוח והפסטות עמד פער המחירים בין ישראל לבין ממוצע מדינות ה-OECD על לפחות פי-2, ולפחות ב-75% ממדינות ה-OECD היו המחירים נמוכים בהשוואה לישראל. לעומת זאת בקוקה קולה לא נמצא פער, בעוד שבמיונז המחירים בישראל נמצאו נמוכים ביחס לממוצע ב-OECD.

יצוין כי הנתונים על פיהם ביסס המשרד את ממצאיו לגבי ארבעת השווקים לעיל לקוחים מהסבב הראשון של איסוף הנתונים לפרויקט 2005 והם מתייחסים לנתונים מהשנים 2003 ו-2004 מתוקנים לנקודת זמן.

מכאן מסיקים בתמ"ת כי על פי הסבב השני עולה כי סכיני גילוח מתוצרת ג'ילט בישראל, ככל הנראה אינם יקרים יותר בהשוואה לחלק מהמדינות, ואף יתכן כי בחלק מהמקרים הם זולים יותר. לגבי שאר המוצרים שהושוו עדיין אין נתונים מעודכנים אך בהחלט יתכנו שינויים גם במוצרים אלה. יודגש שהממצאים בעקבות הסבב השני אינם סופיים הואיל וצפויים עוד כשני סבבי עדכונים בשנה הקרובה.

בחברת שסטוביץ הגיבו ומסרו כי התמ"ת חזר בו היום מהודעתו מחודש מרס שבה נטען שמחירי סכיני גילוח ג'ילט גבוהים באופן ניכר בישראל בהשוואה למדינות OECD.

בתגובה מסרה חברת ש. שסטוביץ: "הודעת משרד התמ"ת היום מאשרת למעשה באופן רשמי את כל טענותינו בשבועות האחרונים וקובעת שמחירי סכיני הגילוח של ג'ילט בישראל אינם גבוהים יותר מאשר בחו"ל. להיפך, במקרים רבים הם אף זולים יותר".

עוד ציינו בש. שסטוביץ ומסרו כי "אנו שמחים שהמשרד חזר בו למעשה מפרסומיו הקודמים ולאחר שהפעם בדק את הנתונים לאשורם, הוא מציג את העובדות כפי שהן באמת. אנו מברכים על שיתוף הפעולה שהתקיים הפעם עם אנשי התמ"ת ונשמח להמשיך בו גם בעתיד".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה