דו"חות בזן: ירידה של 25% ברווח הנקי ל-87 מיליון דולר
חברת בזן, שמנייתה נסחרת בת"א 75, דיווחה הבוקר על תוצאות הרבעון השני של השנה ורשמה ירידה ברווח הנקי כתוצאה מירידת מרווח הזיקוק לעומת הרבעון המקביל של 2015.
הרבעון השני של השנה אופיין בסביבה עסקית מתונה יותר לעומת הרבעון הראשון. מרווח הייחוס הממוצע במגזר הזיקוק הסתכם ברבעון בכ-3.2 דולר לחבית, לעומת מרווח ייחוס ממוצע של 3.8 דולר לחבית ברבעון הקודם ומרווח ייחוס ממוצע של 4.9 דולר ברבעון המקביל אשתקד. מרווח הזיקוק המנוטרל של בזן עמד על 6.3 דולר לחבית, בהשוואה ל-6.8 דולר לחבית ברבעון הקודם ו-10 דולר לחבית ברבעון המקביל אשתקד.
נזכיר כי מרווח הזיקוק הוא המרווח בין ההכנסות ממכירת סל המוצרים לבין עלות חומרי הגלם שהחברה רוכשת. הירידה במרווח הזיקוק בהשוואה לרבעון המקביל מיוחסת בעיקרה כתוצאה מירידת מרווח הייחוס, שחיקה משמעותית בתרומת הגז הטבעי על רקע הירידה החדה שחלה במחיר המזוט (המהווה מדד לאנרגיה תחליפית לגז הטבעי) ובשל קיומה של רצפה למחיר הגז הטבעי וכן משחיקת התרומה של המידן על רקע צמצום מרווח הסולר מעל ה-HVGO (חומר הגלם העיקרי למידן). כמו כן, במהלך רבעון זה הודממו מתקני כאו"ל לצורך טיפולים תקופתיים, דבר שפגע חלקית בתוצאות התפעוליות של כאו"ל בטווח הקצר. במחצית הראשונה של 2016 מרווח הייחוס הממוצע עמד על 3.5 דולר לחבית, לעומת 5.4 דולר בתקופה המקבילה אשתקד. מרווח הזיקוק המנוטרל של בזן במחצית הראשונה 2016 עמד 6.5 דולר לחבית, בהשוואה למרווח זיקוק של 10.9 דולר לחבית בתקופה המקבילה אשתקד.
הירידה במרווח הייחוס נובעת מהירידה בביקוש לתזקיקי ביניים כתוצאה מחורף קל יחסית באירופה, נצילות גבוהה של מתקני הזיקוק ויבוא של תזקיקים מאיזור המפרץ הפרסי. מרווח הייחוס ברבעון השני של 2016 התאפיין בתנודתיות רבה, בין היתר, לאור ההדממה של חלק גדול ממתקני הזיקוק בצרפת והירידה במחיר הברנט בסוף חודש יוני, אשר גרמה לעליה נקודתית במרווחים לרמה של כ-5.7 דולרים לחבית.
בשורה התחתונה, הרווח הנקי ברבעון השני ירד ב-25% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ל-87 מיליון דולר.
אבנר מימון, מנכ"ל קבוצת בזן: "בזן מציגה רבעון חיובי נוסף עם מרווחים גבוהים ממרווח הייחוס, תוך המשך השיפור בפרמטרים הפיננסיים וגידול בהון העצמי. במהלך הרבעון השני השלמנו את החלק הראשון של הטיפולים התקופתיים המתוכננים בשנת 2016, במתקני הפולימרים ובחלק ממתקני הזיקוק. כמו כן, במהלך הרבעון ניכרת עליה בניצולת מתקני הזיקוק לכ-94% ועליה ביעילות התפעולית. מרווחי הפעילות הגבוהים במגזר הפולימרים יחד עם הסינרגיה עם פעילות הזיקוק ממשיכים לתרום באופן ניכר ליציבות התוצאות ולביצועי הקבוצה והניבו תרומה של 46 מיליון דולר ל-EBITDA ברבעון השני של שנת 2016. במהלך הרבעון השני נמשך הטיפול האינטנסיבי בנושאי איכות הסביבה, כחלק מהשקעות הענק שבוצעו במהלך השנים האחרונות על ידי החברה. בזן עומדת כיום בתקני איכות הסביבה המחמירים ביותר, גם בהשוואה לתקנים המקובלים במדינות המתקדמות ביותר באירופה".
נועם פינקו, פסגות: "תוצאות הרבעון במגזר הזיקוק סבירות ביחס לסביבה העסקית אך פחות טובות מהממוצע ארוך הטווח החזוי על ידינו. ברבעונים הקרובים החברה תושפע מהטיפול התקופתי ולא רק ממרווחי הזיקוק. אנו עדיין סבורים כי המניה הינה זולה יחסית ועל אף ירידה בתוצאות ברבעונים האחרונים היא נסחרת במחיר אטרקטיבי ביחס לתזרים הגבוה שהיא יודעת לייצר והירידה המתמשכת בחוב הפיננסי". פינקו מותיר את ההמלצה למניה ב'תשואת יתר' עם מחיר יעד של 1.77 שקלים למניה.
- 2.אבי 11/08/2016 11:40הגב לתגובה זוהמניה היום מתומחרת גבוה מאד במקרה הטוב היא צריכה להיסחר סביב ה130. ולא שולמו דיבידנטים כפי שהיה צפוי. עד מועד הדוחות הבא אין מה לדבר.
- 1.בזן 11/08/2016 09:27הגב לתגובה זושהם יחלקו דיבדנדים ומטרתם להשיא ערך חחחח עידן עופר אוהב להתעסק עם הממשלה קונה כל מה שזבל כמו צים כיל ובזן מסתבך בצרות מפסיד כספים בוזז את המשקיעים ואם זה לא מספיק באים חברי כנסת שרוצים קריירה ומסיתים נגדו ופוגעים במשקיעים. לא ברור לי איך יש לו כסף בפנמה מאיפה הרווחים שלו אם הכל כושל. דווקא שהוא רצה להיפטר מעסק ריווחי באותה תקופה כיל הממשלה הדבילית לא הסכימה. לא ברור מה הוא מחפש בישראל במקום לחסל את העסקים שלו פה למכור את בזן ואת טאואר ואת כיל הוא מחפש צרות כנראה האיש מזוכיסט אחרת אין לי הסבר למה הוא מוכן לסבול הכל .
- dw 11/08/2016 11:53הגב לתגובה זוכיל היתה השקעה טובה, שאחרי הפרטתה התייעלה וצמחה. יאיר לפיד שגה כשלא איפשר אקזיט חלומי לפוטאש, וכך הפסדנו עשרות מיליארדי שקלים. בצים מי שעשה שקשוקה זה מדינת ישראל לחברה לישראל, ולא כמו שמקובל לחשוב. אם אפשר היה להחזיר את הגלגל אחורה, שהמדינה תקנה חזרה את צים ותחזיר לחברה לישראל את הפסדי העתק אז המשקיעים היו מריעים בהתלהבות. בזן לא כזה נורא, בהתחשב בזה שחברה לישראל מיצעה את ההשקעה בשקל למניה בהנפקה משנית. בטר פלייס היה פלופ ועדיין לא ברור מה יעלה בגורל מיזם הרכב. חטיבת האנרגיה היא הצלחה. מה שכן, קצת מגזימים בביקורת על עידן עופר, בהשוואה לתשובה. תשובה מקבל מהמדינה שירות אבטחה ספיישל מחיל הים על המתקן שלו, ולכן אך הוגן היה להעלות את שיעור המס. עידן עופר לא מקבל כלום על המתקן שלו. בגדול ניר גלעד, שפורש בקרוב, לא הוכיח עצמו כמנהל כשרוני במיוחד, ולראיה ירידת הערך של מניית החברה לישראל בתקופתו. על ביצועי חסר כאלה למול מדד ת"א100 לא מגיע שקל בונוס.