
רווח שיא של עשור לסלקום: קצב הרווח השנתי עומד על כ-200 מיליון שקל, מכפיל רווח של 17.5
סלקום מציגה רווח נקי מרשים לרבעון הראשון של השנה. בשורת ההכנסות נרשמה ירידה קלה, לצד צמיחה בפעילות מכירת המכשירים ושיפור ברווחיות.
חברת סלקום סלקום 2.08% פרסמה את תוצאותיה לרבעון הראשון של 2025 עם רווח נקי של 60 מיליון שקלים,הגבוה ביותר מאז 2015 ופי 8.5 לעומת הרבעון המקביל בו נרשם רווח נקי של 7 מיליון
שקל. אלא שהעלייה החדה מוסברת בין היתר גם בזכות סעיף הכנסות אחרות, שהתאזן מול ירידה חדה באותו סעיף ברבעון המקביל, ולא רק משיפור בפעילות הליבה.
סך ההכנסות ירד במעט ל-1.112 מיליארד שקלים לעומת 1.133 מיליארד בשנה שעברה, בעיקר בשל ירידה
בהכנסות משירותים ומציוד במגזר הנייח, אם כי נרשם גידול משמעותי של כ-8.5% במכירת מכשירים סלולריים, ל-307 מיליון שקלים, שיא של 12 שנה.
הכנסות בנטרול קש"ג: הכנסות החברה בנטרול קש"ג ברבעון הנוכחי הסתכמו בסך של 1.065 מיליארד שקל לעומת סך של 1.042 מיליארד שקל ברבעון המקביל אשתקד, גידול של 23 מיליון שקל.
הכנסות משירותי מגזר נייד בנטרול קש"ג: ההכנסות משירותי הסלולר בנטרול קש"ג ברבעון הנוכחי הסתכמו ב-410 מיליון שקל לעומת 381 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד, עלייה של 7.6%, שעיקרה כתוצאה מגידול בהכנסות מחבילות וכן גידול בהכנסות מרומינג, בין היתר מהתמתנות השפעות המלחמה.
- סלקום מול IBC - "הוט ותש"י מנסות לעשות אקזיט על חשבוננו"
- משרד התקשורת מבטל את העמלות על הוראות קבע לחברות התקשורת
הכנסות משירותים במגזר נייח: ההכנסות משירותים במגזר הנייח הסתכמו בסך של 338 מיליון שקל, לעומת 334 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד, גידול של 4 מיליון שקל. העלייה נובעת בין היתר מגידול בהכנסות משירותי אינטרנט וטלוויזיה שקוזזו חלקית מקיטון בהכנסות ממפעילים בינלאומיים.
הכנסות מציוד קצה מגזר נייד: ההכנסות מציוד הקצה במגזר הנייד ברבעון הנוכחי הסתכמו בסך של כ-307 מיליון שקל לעומת 283 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד, גידול של כ-8.5% אל מול הרבעון המקביל אשתקד, שיא של 12 שנה.
הרווח התפעולי של
החברה הסתכם ב-110 מיליון שקלים, זינוק של 134% לעומת 47 מיליון שקלים אשתקד. הרווח התפעולי שיקף עלייה ברווח הגולמי, לצד ירידה מסוימת בהוצאות הנהלה ותפעול. השיפור בשורת הרווח התפעולי נתמך גם בסעיף הכנסות אחרות, שהסתכמו הפעם ב-19 מיליון שקלים, לעומת הוצאה של 26
מיליון ברבעון המקביל, אז נרשמה הוצאה חד-פעמית של 35 מיליון שקלים בגין מענקים בהסכם הקיבוצי.
- "ישראכרט משקיעה בשיווק, גם על חשבון הרווח בטווח הקצר"
- פז: רווח של 124 מיליון שקל ברבעון, עלייה של 30%
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
ה-EBITDA המתואם עלה ב-15.6% ל-349 מיליון שקלים, ואילו תזרים המזומנים החופשי קפץ ב-60% ל-94 מיליון. החוב הפיננסי נטו של החברה ירד בכ-230 מיליון
שקלים לעומת התקופה המקבילה.
במגזר הנייד נרשם גידול ב-ARPU (הכנסה חודשית ממוצעת למנוי) של 2.5 שקלים, ובמגזר הנייח זינקה ההכנסה הממוצעת למנוי ב-9 שקלים, המשקף שיפור בשירותי הסלולר, רומינג, אינטרנט וטלוויזיה.
החברה רשמה זינוק של כ-60% בתזרים המזומנים החופשי שלה שהסתכם בסך של 94 מיליון שקל לעומת 59 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.
במקביל נרשמה גם ירידה של כ-230 מיליון שקל בחוב הפיננסי ביחס לסוף הרבעון המקביל של שנת 2024.
אלי אדדי, מנכ"ל סלקום: "סלקום מציגה רבעון עם ביצועים חזקים ובהם שיא של עשור ברווח הנקי ובהכנסות מציוד קצה במגזר הנייד, תזרים מזומנים גבוה וגידול בהכנסות משירותי נייד ונייח, תוצר של עבודה מאומצת ומיקוד בביצועים שמשפרים את מדדי הרווחיות. נמשיך למנף את החוזקות שלנו ולפתח את מנועי הצמיחה המרכזיים של הקבוצה. זאת, תוך שיפור חווית הלקוח וביסוס יתרונותינו בעולמות השירות לצד טרנספורמציה דיגיטלית ועם רשת ה-5G הגדולה והמהירה בישראל, על מנת להעניק את הערך הגבוה ביותר למיליוני לקוחותינו, כחלק מהאסטרטגיה שלנו להמשיך בהובלת השוק כחברת התקשורת המובילה בישראל."
שווי השוק של סלקום עומד על 4.2 מיליארד שקל, לאחר שהמנייה עלתה בכ-22% מתחילת השנה והשלימה עלייה של 62% ב-12 החודשים האחרונים. בקצב הרווח הנוכחי, מכפיל הרווח השנתי עומד על 17.5.