רשות השידור הפגנה
צילום: אלכסנדר כץ
פרסום ראשון

אנשי רשות השידור נלחמים על הפיצויים: מאיימים על האוצר - נקפיא את תכנית הפרישה

פורשים קיבלו הודעה כי לא יקבלו בנתיים את הפיצויים.ועדי העובדים מאיימים: נחזיר ביום א' את כל הפורשים לעבודה. מפרק רשות השידור: "האוצר והנהלת הרשות פועלים להעביר את הכספים במועדם"

אלכסנדר כץ | (4)
נושאים בכתבה רשות השידור

סוער ברשות השידור. לאייס נודע כי ועדי העובדים, כולל העיתונאים והטכנאים, מציבים היום (יום ד') אולטימטום למשרד האוצר - העבירו עד יום ראשון את דמי הפיצויים לפורשים או התחייבות משפטית להעברת הפיצויים, או שהפורשים מסוף ספטמבר יחזרו לעבודה, ותכנית הפרישה המוקדמת תוקפא בשל "ההפרה בוטה של הסכמי פרישה עם העובדים", כך לדברי אנשי הוועד. האולטימטום הועבר בשורת שיחות שביצעו נציגי הוועדים ברשות עם גורמים באוצר, ובמסרים שהועברו לעובדי הרשות עצמה.   במסגרת התכנית לסגירת רשות השידור והקמתו של תאגיד ציבורי חדש, יצאה הרשות והאוצר בתכנית פרישה מוקדמת מרצון. בסוף ספטמבר פרשו יותר מ-230 עובדים, ועם ההחלטה להאריך את תכנית הפרישה בעוד חודש, חתמו על הפרישה עוד כ-70 איש, ובסך הכל יותר מ-300 עובדים.   במסגרת תכנית הפרישה מרצון, אמורים הפורשים לקבל בנוסף לפיצויי פיטורים רגילים, גם חבילת הטבות שכוללת פיצויים מוגדלים. המשכורות ברשות השידור משולמות ב-1 בכל חודש, כך שהפורשים בספטמבר קיבלו את משכורת ספטמבר ב-1 באוקטובר, ואילו בתחילת נובמבר אמורים לקבל תשלומי הפרישה, כולל פדיון דמי חופשה ודמי הבראה. תשלומים שכאמור לא שולמו.   כפי שפורסם אתמול באייס, בימים האחרונים קיבלו עובדים שחתמו על פרישה מהרשות הודעה מוסמכת על אי-תשלום הפיצויים, וכי הסיבה לכך היא שמשרד האוצר טרם העביר את אותם תשלומים. גורם שפרש בסוף החודש שעבר אמר בשיחה עם אייס כי בכיר ברשות אמר לו מפורשות שתלוש המשכורת שלו לא יכלול את אותם פיצויים. פורש אחר סיפר כי הוא וחבריו כבר נפגשו בימים האחרונים עם מספר עורכי דין כדי שאחד מהם ילווה אותם בהתנהלות מול האוצר והרשות, אם במידה והתשלומים לא יועברו. חלק מהעובדים פנו גם להסתדרות, אחד הגורמים העוסקים בפרישת העובדים, וזו צפויה לפעול בנושא.   גורמים באוצר טענו בשיחה עם אייס כי הנושא נמצא תחת אחריותה של רשות השידור, אולם לא ציינו האם הועבר התשלום הנאמד בעשרות מיליוני שקלים, לרשות כדי שזו תפנה אותם לפורשים.   בקרב ועדי העובדים הכעס רב. "לא ייתכן שעובדים יפרשו על סמל הבטחה שלטונית ולאחר שנגרעו ממצבת העובדים ואיבדו חלק מזכויותיהם משרד האוצר הוא כבשלו ומפר הסכמי פרישה ברגל גסה", אמר גורם בכיר. "התנהלות האוצר עומדת בניגוד לכל ההבטחות של שר האוצר ומנכל משרד האוצר. גם ההסתדרות יחד עם העובדים נחושים בצעד ובכוונתם להחריף את המהלכים בנושא. על זה נאמר 'הרצחת וגם ירשת' העובדים מרגישים מרומים. ועד העובדים יורה לכל העובדים לחזור לעבודה סדירה כיוון שמדובר בהפרה של הסכמי הפרישה כך שהפרישה לא נכנסה כלל לתוקף אם האוצר חוזר בו מסיכום". 

מלשכת מפרק רשות השידור ביקשו להבהיר שוב כי "משרד האוצר והנהלת רשות השידור פועלים על מנת להעביר את כספי הפיצויים במועדם כמתחייב".   

תגובות לכתבה(4):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 4.
    אין אמון באוצר ובמוסדות המדינה (ל"ת)
    מדינה מתפרקת 29/10/2015 09:55
    הגב לתגובה זו
  • 3.
    האם כדאי למהר לפרוש ולדרוש פיצויים... (ל"ת)
    נ.גומל 28/10/2015 18:46
    הגב לתגובה זו
  • 2.
    נ.גומל 28/10/2015 18:43
    הגב לתגובה זו
    אם האוצר משדר בפועל איתותים של "אין מה למהר, חכו חכו, יש ריח של בחירות באוויר" אולי כדאי לא למהר יותר מדי עם ההתפטרות והפרישה?
  • 1.
    עובד 28/10/2015 17:41
    הגב לתגובה זו
    היה ברור שהאוצר יעשה בעיות ועכשיו עוד יותר ברור שמי שיפרוש/יפוטר בסוף מרץ אין לא סיכוי לקבל כסף.