
שר החינוך לתעשיית הפרסום: "עשו פרסומות בלי ציניות, קמפיינים עם ערכים"
במעמד שר החינוך הרב שי פירון נערך אתמול (יום ב'), זו השנה הרביעית, הכנס השנתי לשיווק לבני נוער וצעירים הנערך על ידי איגוד השיווק הישראלי בשיתוף עם teenk פתרונות שיווק לנוער. במוקד האירוע בשנה זו עמד נושא "כלכלת הנוער".
על פי הנתונים שהוצגו בכנס - בדור ה-Z שנולד החל מאמצע שנות ה-90 ובעשור הראשון של שנות ה-2000 נכללים 1,289,900 צעירים מהאוכלוסיה היהודית בארץ בגילאי 10-19. הדור נחשב ל"מחובר" ביותר ומכונה "ילידים דיגיטליים" כיוון שהם מלווים עוד מינקות במכשירים שמחוברים לרשת האינטרנט.
בדברים שנשא שר החינוך פירון הוא הפנה לתעשיית הפרסום ואמר: "אני פונה לאנשי הפרסום והשיווק שהגיעו לכנס - תעזרו לעשות "בלי"ץ", פרסומות בלי ציניות, קמפיינים טובים עם ערכים".
לדברי תלמה בירו מנכ"לית איגוד השיווק הישראלי "אנשי השיווק חייבים לדעת לדבר בשפתם של דור ה-Z, להכיר אותם ולרכוש את אמונם. הם אמנם בני 20 היום אבל כח הקניה העיקרי בעשורים הבאים. הם יהיו בעלי המשפחות, העובדים והמנהלים במשק. מי שיכיר אותם היום חזקה עליו שיוכל ללמוד כיצד ייראו הרגלי הצריכה של המחר".
על פי יניב ויצמן מנכ"ל teenk: "מדובר בדור שאוהב לבזבז ולהוציא יותר כסף ממה שהוא מקבל". מנתונים שעלו במחקר אותו הציג ויצמן עולה כי 53% מבני הנוער העידו כי הם תופסים את עצמם כבזבזנים, כאשר 23% מקבלים דמי כיס קבועים מההורים. הם נחשבים לדור שרוצה לעבוד (53% עבדו או מתכננים לעבוד בתקופת הלימודים וכ-90% מעוניינים לעבוד במהלך החופש הגדול) וחלק לא קטן העיד על עצמו שעובד על מנת לעזור בבית (28% עוזרים בבית). 92% העידו על עצמם כחושבים קדימה וכי חוסכים כסף למטרות שונות (23% בילויים, 21% בגדים, 15% נסיעות לחו"ל, 13% אחר ו-9% רשיון נהיגה). הם נהנים בתחומים בהם ההורים משלמים עבורם: חשבון סלולרי חודשי (98%), מכשיר סלולרי (79%), חוגים (89%) ושיעורים פרטיים (88%). ההוצאות אשר מתחלקות בין ההורים לילדים הינם: תחבורה ציבורית (45%), בילויים (79%), אוכל מחוץ לבית (73%) ובגדים נעלים ואופנה (62%).
ההוצאה הכי גדולה שלהם היא על בילויים (43%), בגדים נעלים ואופנה (35%), תחביבים (11%), רישיון נהיגה וטיולים (6% כל אחד). 85% מבני הנוער אוכלים עד פעמיים בשבוע מחוץ לבית, 86% מהם ביצעו רכישות אונליין בשנת 2014. הקניות ברשת הן סביב ביגוד, הנהלה, אביזרים למכשירים סלולרים ותכשיטים. מכשירים סלולרים ומוצרי איפור הם לא קונים באופן מקוון. 75% מההורים משלמים על הרכישות הללו כאשר אחוז בני הנוער שקנו בעצמם הוא 25%. 29% מבני הנוער מחזיקים בכרטיס אשראי. הם מעידים על עצמם כמושפעים ממחירים, בעלי מודעות גבוהה לבריאות ובעלי כוח השפעה על ההורים.
- 1.המורה ימימה 16/09/2014 19:29הגב לתגובה זוטיפש, מגוחך, פאתט, נעל, מתרפס, חנפן, לקקן, אפס. אורח הכבוד עאלק.