גלעד ארדן
צילום: BizTV

הוקמה הוועדה לבחינת הרגולציה: "צריך פתרון להסדרת שידורים לטווח ארוך"

השר גלעד ארדן הודיע על הקמת הוועדה, בראשה יעמוד פרופ' עמית שכטר. הוועדה תמליץ על מודל לאיחוד הרשות השנייה ומועצת הכבלים והלוויין
אלכסנדר כץ |
נושאים בכתבה גלעד ארדן

שר התקשורת גלעד ארדן קבע את הרכב חברי הוועדה הציבורית שתבחן הרגולציה בתחום השידורים המסחריים, או בשמה הרשמי - "לבחינת האסדרה העתידית על השידורים המסחריים". בראש הוועדה שתגיש את המלצותיה עד 14 באוגוסט השנה, יעמוד פרופ' עמית שכטר מהחוג לתקשורת באוניברסיטת בן גוריון.

לצידו בוועדה יכהנו 10 חברים נוספים: פרופ' שמואל ליימן-וילציג שעתיד להתמנות לראש החוג ללימודי תקשורת באוניברסיטת בר אילן; ד"ר תהילה אלטשולר-שוורץ חוקרת בכירה במכון הישראלי לדמוקרטיה; חברת מועצת הרשות השנייה ד"ר דליה זליקוביץ' המתמחה בתחום כלכלת האינטרנט; איש הפרסום רמי שלמור; איתי אייגיס, לשעבר מנכ"ל משרד התיירות וסגן הממונה על התקציבים במשרד האוצר; עופר שני - ממקימי אתר נטקינג ולשעבר סמנכ"ל תוכן בוואלה; חבר מועצת הכבלים והלוויין הרצל מקוב; ד"ר גלי עינב מהמרכז הבינתחומי הרצליה; דורלי אלמגור - לשעבר היועצת המשפטית של מועצת הכבלים והלוויין; וחבר מועצת הרשות השנייה איל מלובן.

הוועדה תמליץ על מודל לאיחוד גופי הרגולציה השונים הפועלים כיום - הרשות השנייה ומועצת הכבלים והלוויין. בהודעת משרד התקשורת, נכתב כי "הרגלי הצפייה בטלוויזיה עוברים שינויים משמעותיים בשנים האחרונות. רשת האינטרנט מאפשרת לנו לצרוך תכנים, במהירות ובאיכות גבוהה, והטכנולוגיה מאפשרת לעשות זאת כמעט בכל מקום בעזרת הטאבלט או הסמארטפון. לצד HOT ו-yes מתפתח מערך שידורי ה-DTT, שצפוי להתרחב, וכבר כיום אתרי אינטרנט רבים מציעים תכנים טלוויזיוניים מגוונים ללא עלות. בנוסף, צפוי כי שידורים על גבי האינטרנט יוזלו בעקבות פתיחת הפס הרחב לתחרות, רפורמה אותה מוביל משרד התקשורת. מגמות אלו רק ילכו ויתגברו בשנים הקרובות עם פריסת הסיבים האופטיים על ידי בזק ו-HOT ובקרוב גם על ידי מיזם IBC שיפרוס סיב לכל בית".

על פי הודעת המשרד, מהלכים הללו יוצרים שינוי של ממש בשוק השידורים, ויהיו להם השלכות רחבות גם על שוק הפרסום והמודלים העסקיים של חברות התוכן וגופי השידור המסורתיים. הרגולציה כיום מחייבת את גופי השידור להשקעות שונות בתוכן ויש לבחון מה יהיה היקף המחויבויות הנכון בעתיד של השחקנים החדשים והמסורתיים כאחד.

בנוסף, תבחן הוועדה האם המודל הקיים כיום לפיקוח על הזכייניות ועל גופי השידור בישראל הוא המודל הנכון. קיים צורך להסתכל על שוק השידורים כשוק אחד שבו פועלים גורמים שונים על גבי פלטפורמות שידור שונות.

"ההתפתחויות הטכנולוגיות, השינויים בהרגלי הצפייה של הצופים והמעבר לשידורים על גבי רשת האינטרנט מחייבים אותנו לבחון את המצב הקיים ולתת מענה לשאלות חדשות", מסר היום השר ארדן. "נדרש פתרון מקיף שיסדיר את השידורים לטווח הארוך וייצור מגרש משחקים שוויוני".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה