בנק אגוד בהתייחסות לפרוטוקולי הפד' והפרשי הריביות
כלכלני מחלקת המחקר של בנק אגוד, בראשות אורלי אברהם, מתייחסים בסקירתם השבועית לשוקי המניות: "שנת 2017 נפתחה בסימן של עליות שערים בשווקי העולם, בהובלת מדד הטוקיו ניקיי והנאסד"ק, כאשר מדד הדאו ג'ונס נמצא במרחק נגיעה מרף ה-20 אלף נקודות. השאלה הגדולה היא האם הראלי שנוצר בשווקים לאחר בחירתו של טראמפ ימשיך גם לאחר שיושבע לנשיאות החודש, והאם אכן יבצע הרחבה פיסקאלית שכוללת בין היתר השקעות כבדות בתשתיות לצד הקלות במסים וברגולציה".
באגוד גם מתייחסים לפרסום פרוטוקולי ישיבת הריבית האחרונה של הפד. "הפרוטוקולים הצביעו על כך שחברי ועדת השוק הפתוח מעריכים כי קצב העלאות הריבית עשוי להיות גבוה יותר מאשר תכננו. חברי הפד העריכו כי אם שיעור האבטלה יירד מתחת ל-4.5% האינפלציה עלולה לזנק לרמות מסוכנות ולכן הבנק המרכזי יהיה חייב להגיב בהתאם באמצעות העלאת הריביות בקצב גבוה יותר".
באגוד מציינים כי "בבחינת ההסתברות להעלאת ריבית בארה"ב מנתוני השוק היום עולה כי השוק צופה לשנת 2017 בין העלאת ריבית אחת לשתיים בהסתברות של כ-71% ביוני ובדצמבר 2017 (אל מול צפי הפד ל-3 העלאות ריבית ב-2017).
באגוד מעריכים כי "הדולר צפוי להתחזק מול המטבעות העיקריים בעולם בטווח הקצר-בינוני ובנפרד באופן מתון מול השקל. זאת בשל פערי הריביות וצפי להמשך העלאות ריבית בארה"ב, וכן בשל חוזקה היחסי של הכלכלה האמריקאית מול שאר העולם". נקודת תמיכה לדולר נמצאת ב-3.75 שקל לדולר ונקודת התנגדות נמצאת ב-4.0 שקל לדולר. עוד מוסיפים באגוד כי "הדולר צפוי להתחזק מול האירו בטווח הקצר-הבינוני בשל פערי הריביות וצפי להמשך עלייה של הריבית בארה"ב במהלך 2017 אל מול צפי להשארת הריבית האפסית או נמוך מכך לאורך זמן והמשך תוכנית ההרחבה הכמותית בגוש לפחות עד סוף שנת 2017, על-פי הנגיד דראגי". נקודת תמיכה לאירו נמצאת ב-1 דולר לאירו, נקודת התנגדות נמצאת ב-1.16 דולר לאירו.
- בית המשפט נגד דיסקונט: "גבה סכום גבוה עבור עמלת ברוקר זר"
- המניות שעשויות להיות הזדמנות קנייה בעקבות המדד הבנקאי החדש
באגוד ממליצים "על חשיפה מנייתית בתיק מייצג של 22% ובתיק ספקולטיבי של 36% בתמהיל המנייתי לטובת חו"ל (60% חו"ל, 40% ישראל). בהתייחס לחשיפה הגיאוגרפית בחו"ל אנו מעדיפים את החשיפה לארה"ב המובילה מבין הכלכלות המפותחות בדגש על סקטור התעשייה, הפיננסים והפארמה. בנוסף, החברות בארה"ב צפויות ליהנות בעקבות בחירתו של טראמפ, מצפי להפחתת מס החברות ל-15% וכן אפשרות להחזרה חד-פעמית של מזומנים במיסוי מופחת של 10% והקלת רגולציה. החלוקה הגיאוגרפית המומלצת בחו"ל: ארה"ב- 70%, אירופה-13%, יפן-12%, אסיה ללא יפן-5%". באגוד מוסיפים כי "בשל סביבת הריביות הנמוכה יחסית הצפויה להימשך בארץ ובעולם, האפיק המנייתי ממשיך להוות אלטרנטיבת השקעה מעניינת כחלק מהתיק בהתאם לאהבת הסיכון. מומלצת השקעה גם במניות גלובאליות בעלות תזרימי מזומנים יציבים וממשיכים להמליץ להיחשף לדולר גם באמצעות האפיק המנייתי"
- 1.GUY 06/01/2017 13:55הגב לתגובה זוראבק איגוד ממליצים ? גם הגננת של ביתי עשתה כך .רק שהיא אמרה 23% בתיק המייצג ו36.5% בתיק הספקולטיבי .הלו אבי - זה כלכך 1980. חלאס .הבייתה.