עוד חודש של פדיונות כבדים: 1.1 מיליארד ש' התנדפו מהקרנות המסורתיות

בניגוד לחודשים קודמים של פדיונות בהם התרכזו הפדיונות לרוב במספר ימים מצומצם ובעוצמה חזקה באפריל נרשמו פדיונות כמעט בכל הימים. בקרנות אג"ח מדינה וצמוד מדד חלו פדיונות של כ-1 מיליארד שקל
אריאל אטיאס |

חודש אפריל הסתיים והיה חודש גרוע למניות באחד העם בו רשמו המדדים המובילים תשואות שליליות, זאת בניגוד לאווירה החיובית שנרשמה בחו"ל שם רשמו המניות את החודש הטוב ביותר בשנה החולפת. המגמה השלילית שנרשמה בבורסה המקומית התבטאה בן היתר בחודש נוסף של פדיונות בתעשיית קרנות הנאמנות.

מסיכום חודשי בנכסי תעשיית קרנות הנאמנות שערכו בבית ההשקעות מיטב, עולה כי בניגוד לחודשים קודמים של פדיונות בהם התרכזו הפדיונות לרוב במספר ימים מצומצם ובעוצמה חזקה, הרי החודש נרשמו פדיונות בכל אחד מימי המסחר, מלבד יום אחד, אך בעוצמה פחותה יותר.

בסיכום חודש אפריל רשמו הקרנות המסורתיות פדיונות של כ-1.1 מיליארד שקל, לעומת פדיונות גבוהים הרבה יותר, של כ-2.5 מיליארד שקל בחודש מארס. חודש שני ברציפות של פדיונות העביר אותן לטריטוריה השלילית מתחילת השנה - פדיונות של כ-310 מיליון שקל.

מי שבלטו לרעה היו קרנות אג"ח מדינה וצמוד מדד עם פדיון גבוה של כ-1 מיליארד שקל, ומנגד מי שבלטו לטובה היו הקרנות המנייתיות עם גיוס נאה של כ-130 מיליון שקל. ביניהן בלטו הקרנות המתמחות במניות בישראל עם כניסת כספים של כ-90 מיליון שקל, בעוד בקרנות המתמחות במניות בחו"ל נרשמו גיוסים קלים יותר של כ-30 מיליון שקל. הקרנות הגמישות סיימו את החודש עם גיוס קל של כ-10 מיליון שקל בלבד. קרנות ממונפות ואסטרטגיה גייסו החודש כ-70 מיליון שקל, ומנגד קרנות אגד חוץ פדו כ-45 מיליון שקל נוספים.

הקרנות הכספיות ממשיכות את המומנטום החיובי שלהן בשנה זו, עם גיוס חודשי של כ-0.8 מיליארד שקל. בכך הן מגיעות כבר לגיוס של כ-3.2 מיליארד שקל מתחילת השנה ונתח השוק שלהן, מתוך סך נכסי תעשיית קרנות הנאמנות, רושם קפיצת מדרגה נאה, מ-11.5% בתחילת השנה לכ-13.2% כיום.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה